Görüş Bildir
Haberler
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nedir ve Nereden Alınır? İşte e-Devlet Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Alma İşlemleri

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nedir ve Nereden Alınır? İşte e-Devlet Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Alma İşlemleri

Müge Kakşi
15.11.2021 - 10:53

Ülkemizde birçok vatandaş vukuatlı nüfus kayıt örneğinin ne olduğunu ve nereden alınacağını merak ediyor. Vukuatlı nüfus kayıt örneği işe alımlarda, okul kayıtlarında, yüksek lisans başvurusunda, çeşitli vize ve burs başvurularında ve emeklilik işlemleri gibi birçok durumda vatandaştan istenebiliyor. Vukuatlı nüfus kayır örneğinin halk arasında bilinen adı ise nüfus kayıt örneğidir. Çeşitli kişisel ve aile bilgilerinin bulunduğu vukuatlı nüfus kayıt örneği Nüfus Müdürlükleri'nden alınabildiği gibi internet üzerinden de kolaylıkla alınabiliyor. e-Devlet üzerinden ulaşabileceğiniz vukuatlı nüfus kayıt örneğini almak için bir kaç adım izlemeniz yeterli. Peki, vukuatlı nüfus kayır örneği nasıl ve nereden alınır? e-Devlet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği nasıl alınır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birçok işlem internet üzerinden halledilebiliyor. Özellikle ülkemizde vatandaşlar e-Devlet kapısı sayesinde zamandan tasarruf etmiş oluyor. Eskiden birçok işi resmi kurumlara bizzat giderek halleden vatandaşlar şimdi ise evinden e-Devlet kapısına girerek yapıyor. e-Devlet kapısı çeşitli devlet birimleriyle iş birliği yaparak bazı hizmetlerini internet üzerinden yapabilme imkanı tanıyor. Bu işlemlerden en çok kullanılanı ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı vukuatlı nüfus kayıt örneği sorgulama işlemi oluyor. Çeşitli başvurularda ve kayıtlarda vatandaşlardan istenen vukuatlı nüfus kayıt örneğinin ne olduğu ve nereden alındığı internet üzerinden sıkça araştırılıyor. Vukuatlı nüfus kayıt örneğinin ne olduğuna, nereden alındığına ve e-Devlet'ten vukuatlı nüfus kayıt örneği alma işlemlerine dair tüm bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nedir ve Nereden Alınır?

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nedir ve Nereden Alınır?

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda başvuru ve kayıt gibi işlemler için vatandaşlardan bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelerden adını en çok duyduğumuz ise vukuatlı nüfus kayıt örneği oluyor. Aile nüfus kayıt belgesi veya nüfus kayıt örneği de denilen vukuatlı nüfus kayıt örneğinde, kişinin kendisinin, eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının ve kardeşinin temel bilgileri bulunmaktadır. Vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden bizzat giderek alabileceğiniz gibi e-Devlet üzerinden de alabilirsiniz. e-Devlet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak 'Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü)' yazıp arama butonuna basın.

  • Açılan sayfada bilgilendirme metnini okuyarak altında bulunan ‘Yukarıda bilgilendirme yazısını okudum’ kutucuğunu işaretleyip 'Devam' butonuna basın.

  • Arından açılan sayfada nüfus kayıt örneği tipini (Kişi, Aile, Nüfus Aile) ve eski eş listele seçeneklerinden de kendinize uygun olanı seçip  belgenin neden verileceğini de seçtikten sonra altta bulunan Vukuatlı Belge (Olayları Göster) kutucuğunu da işaretlerin.

  • Ardından sayfanın altında  bulunan Sorgula butonuna tıklayın.

  • Açılan sayfada filtrelerinize göre nüfus kayıt örneği belgeniz görüntülenir. Dilerseniz bu belgeyi barkodlu belge olarak çıkarabilir ve resmi işlemlerinizde de kullanabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın