Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzda Bulunan ve Ne İşe Yaradığını Öğrenince Hayatınızın Şokunu Yaşayacağınız 10 Özellik

etiket Vücudunuzda Bulunan ve Ne İşe Yaradığını Öğrenince Hayatınızın Şokunu Yaşayacağınız 10 Özellik

Rinascita
03.12.2019 - 07:45

Vücudunuz harikalar diyarıdır. Aynaya dikkatli bir şekilde baktığınızda büyük ihtimalle ne için orada olduğunu bilmediğiniz bir şeyler bulacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Benler

1. Benler

Deri hücreleri farklı bölgelere yayılmak yerine gruplar halinde büyüdüğünde benler oluşmaktadır. Benler genelde zararlı değillerdir ancak bazen kanser gibi bazı ölümcül hastalıkların işaretçisi olabilir. 'Ben haritalaması' değişimleri gözlemlemek için iyi bir yöntemdir, bu şekilde vücudunuzu koruma altına almış olursunuz.

2. Koltuk altı kılı

2. Koltuk altı kılı

Yapılan araştırmalara göre vücudumuzdaki kıl köklerinden feromon adı verilen ve karşı cinsi çekmeye yarayan hormonlar salgılanır. Koltuk altı kılları da bu sınıfa dahildir ve aynı hayvanlarda olduğu gibi insanlarda da karşı cinsi çekmek için her birey farklı kokulara sahiptir. Bu büyük ihtimalle partnerinizin terli tişörtünün kokusunu sevebilme potansiyelinizin sebebidir.

3. Yirmilik diş

3. Yirmilik diş

Geç gelişen yirmilik dişleri geçmişte kök, yaprak, et ve bazı kabuklu yiyecekleri rahatça kırmak veya parçalamak için atalarımızın vazgeçilmeziydi. Özellikle de diğer dişleriniz düştüğünde, yani sağlam olan bu dişler aslında bir destek görevi görüyordu.

4. Kaşlar

4. Kaşlar

Kaşların temel görevi, görüşünüzü kaybetmemek için gözünüzü yağmur ve ter gibi çeşitli etkenlerden korumaktır. Ayrıca 2003 yılında yapılan bir araştırmaya göre, insanlara ünlülerin kaşsız halleri gösterildiğinde, onları tanıma oranları %46 seviyelerine düşmüştür. Kaşların aynı zamanda iletişim esnasında da kullanılması gerekli bir parametre olduğunu es geçmeyelim.

5. El ve ayak tırnakları

5. El ve ayak tırnakları

Genel anlamda tırnaklar, ayak ve el parmak uçlarımızı korumak için kalkan görevi görürler. Gerekli nesneleri kavramak, kesmek ve sıkıştırmak için, hatta kaşındığınızda dahi kullanılması gereklidir. Ayrıca sağlığımız açısından da ipucu edinmemize yardımcı olurlar. Eğer tırnak rengimiz normalden farklıysa bir doktora görünmeniz sizin için iyi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Küçük dil

6. Küçük dil

Ağzınızı kocaman açın, bu gözyaşı damlası şeklinde boğazınızda asılı duran arkadaşı göreceksiniz. Sadece insanlarda olduğu bilinen küçük dil, yapılan araştırmalara göre konuşmamızda bize yardım ederken zor durumlarda su içebilmemize de olanak sağlıyor.

7. Bacak kılı

7. Bacak kılı

Bacak kılı olmasa da hayat gayet kolay olurdu dediğinizi duyabiliyoruz ama peşin hükümlü olmayın, uzun süre önce atalarımızın bacaklarını sıcak tutmaya ihtiyacı vardı, bir de pantolonun henüz icat edilmediğini düşünürsek. Aşırı soğuklarda kıl köklerini çevreleyen kaslar, tüylerin dikleşmesine neden olarak vücut yüzeyine daha fazla ısının çekilmesini sağlar ve bir battaniye görevi görürdü.

8. Apandisit

8. Apandisit

Kalın ve ince bağırsağın birleşme noktasında bulunan ve bir kesecik görevi gören apandisit, genelde vücudun işlevsiz bir kısmı olarak bilinir. Asıl amacı ise bağırsaklarda bulunan yararlı bakterileri korumaktır. Eğer ishal gibi bir sindirim yolu hastalığınız varsa, apandisit sizi sağlıklı tutacak bakterilerin bağırsaklarda tutunmasını sağlar.

9. Çiller

9. Çiller

“Melek öpücüğü” de denildiği iddia edilen bu oluşumlar genetik kaynaklı veya güneş lekesi olarak ortaya çıkabilir. Genelde daha açık renkli ve hassas olan cilt tiplerinde ortaya çıkarlar. Güneşli günlerde ortaya çıkışlarının asıl sebebi vücudunuzun sizi zararlı güneş etkilerinden korumaya çalışmasındadır.

10. Sakal ve bıyık

10. Sakal ve bıyık

Günümüzde erkeklerde sakal farklı anlamlarda değerlendirilebilir. Ancak bir araştırmaya göre yüzde bulunan karizmatik bir dekorasyondan farklı olarak, eski zamanlarda, aslanlarda olduğu gibi kamuflaj amaçlı ve saldırı esnasında çene bölgesini koruma amaçlı vardır. 

Bunlardan sizi en şaşırtan hangisiydi? Vücutta işlevsiz olduğunu düşündüğünüz başka şeyler biliyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
385
191
82
45
39
39
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blue blue

koltuk altı kılını koymak zorunda mıydınız aq

Yeşim Özdemir

Apandisit apandisin inflamasyonudur yani bir hastalıktır. Organın adı apandistir.

Esra Gizem

Appendix

Emin Kılıçaslan

Bazı insanlar için beynin işlevsiz olduğunu düşünüyorum.