Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuz Hakkında Duyar Duymaz Ağzınızı Açık Bırakacak 20 Tuhaf Bilgi

etiket Vücudunuz Hakkında Duyar Duymaz Ağzınızı Açık Bırakacak 20 Tuhaf Bilgi

Altay Şengür
12.10.2015 - 22:56 Son Güncelleme: 06.02.2016 - 02:50

İnsan vücudu o kadar karmaşık bir sistem ki, binlerce yıllık tıbbi bilgiye ve tecrübeye rağmen, hala doktorları ve araştırmacıları şaşırtmaya devam ediyor.

--- Mikroskopik Seviye ---

Vücudumuzda olan şeylerin çoğu, çıplak gözle göremeyeceğimiz oranda küçük işlemlerle gerçekleşir. Aşağıda verilen bilgilere bakılırsa, belki de öyle olması daha iyi..

Kaynak: http://icantseeyou.typepad.com/my_web...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Derinizin her 2.5 santimlik kısmında yaklaşık 32 milyon bakteri vardır.

Hijyene çok meraklı olsanız da bu konuda fazla endişelenmeniz gerekmez, çünkü bu bakterilerin çok büyük çoğunluğu zararsız ve hatta vücut sağlığı için faydalıdır.

2. Derinizin tüm hücreleri her 27 günde bir yenilenir.

Deri, iç organlarımızı korur ve bu görevi yaparken kurur, parça parça dökülür. Yani geçen ayki deriniz kütüphanenizde ya da koltuğunuzun altında toz parçası olarak bir yerlerde duruyor.

3. Her bir dakikada vücudunuzda 300 milyon hücre ölüyor.

Çok büyük bir rakam gibi görünse de, bu rakam vücuttaki tüm hücre sayısının çok küçük bir bölümü. Tüm vücuttaki hücre sayısının 10 ila 50 trilyon arasında olduğu tahmin ediliyor, bu nedenle birkaç yüz milyoncuk kayıp çok da büyük değil.

4. Her saatte derimizden 600,000 parça dökülür.

Deriniz kurumadıkça ya da güneş yanığınız olmadıkça deriniz pek aklınıza gelmez ama sürekli kendini yenilemekte ve ölü hücrelerden kurtulmakta.

5. Yetişkin bir insanın vücudu günde 300 milyar yeni hücre üretir.

Vücudunuz sadece organları çalıştırmak ve hareket etmek için değil, sürekli kendini yenilemek ve tamir etmek için de enerjiye ihtiyaç duymaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her insanın dil izi de benzersizdir.

Suç işleyecekseniz, arkada dil izi bırakmayın! Her insanın dili diğerinden farklıdır ve parmak izi gibi benzersizdir.

7. Vücudunuzda 8 cm’lik bir çivi yapabilecek kadar demir vardır.

Kanınızı bir şekilde tatdıysanız hafif bir metalik tat farketmişsinizdir. Kandaki yüksek seviyedeki demir buna yol açmaktadır. Bu demiri vücuttan alırsanız, küçük bir çivi yaparsınız ama kuvvetli de bir kansızlığa yol açarsınız.

8. En çok bulunan kan grubu 0’dır.

A ve B grubuna da kan verebildiği için kan bankaları tarafından da aranan bir kan grubudur. En az bulunan kan grubu ise A-H ya da (bulunduğu yer dolayısı ile Bombay kanı denilen) grup olup, bu grup kana sahip insan sayısı 100’den azdır.

9. İnsan dudaklarına kırmızı rengi, derinin hemen altındaki çok sayıda kılcal damar vermektedir.

Bahsedilen kılcal damarlardaki kanın oksijen oranı genelde yüksek olduğundan, rengi canlı bir kırmızıdır. Bu, bir insanın kansız kalınca ya da çok kan kaybedince dudaklarının neden soluklaştığını da açıklar. Soğuk havada dudakların maviye dönmesi de bu sebeptendir. Soğukta bu kılcal damarlar büzüşür, kan oksijeninden kaybeder ve rengi koyulaşır.

       --- Çeşitli Bilgiler ---

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ne kadar soğuk bir odada uyursanız, kötü bir rüya görme olasılığınız o oranda artar.

Bunun neden böyle olduğu bilim adamlarınca tam olarak açıklanamamıştır ama kabus görüyorsanız kendinizi biraz sıcak tutma isteği yüzünden olabilir.

11. Gözyaşı ve sümükte bakterilerin hücre duvarlarını bozan bir enzim (lysozyme) vardır.

Bu yararımızadır, çünkü burnunuzu ve boğazınızı kaplayan sümük ve gözyaşınız bakterilerin bu bölgeye girerek enfeksiyona yol açmalarının önüne geçer.

12. Vücudunuz 30 dakikada 1.9 litre suyu kaynatabilecek kadar ısı üretir.

Matrix filmini seyrettiyseniz, insan vücudunun üretebileceği enerjiyi görmüşsünüzdür. Vücudumuzu sürekli 37 derece civarında tutmak için vücudumuzun ürettiği kaloriler ile su kaynatılabilir hatta makarna bile pişirilir!

13. Korktuğunuzda kulaklarınız daha fazla kir üretir.

Korktuğunuz zaman üretilen kimyasallar ve hormonlar vücudunuzda bu kulak kiri örneği gibi görünmez faaliyetlere yol açabilir. Çalışmalar, korku durumunda kulağın bu yapışkan maddeden daha fazla ürettiğini ortaya çıkarmıştır ama bunun nedeni bilinmemektedir.

14. Kendi kendiniz gıdıklamanız mümkün değildir.

En çok gıdıklananlarımız bile kendilerini gıdıklama yeteneğinden yoksundur. Bunun sebebi, beyninizin parmaklarınızın hareketini kontrol ederken gıdıklama isteğini tahmin etmesidir. Beyniniz gıdıklamanın nereden geleceğini bildiği için başkasının gıdıklaması durumunda vereceği tepkiyi vermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kollarınızı iki yana açtığınızdaki genişlik vücudunuzun boyu kadardır.

15. Kollarınızı iki yana açtığınızdaki genişlik vücudunuzun boyu kadardır.

Çok milimetrik olmasa da, kol açıklığınız ile boyunuz birbirine çok yakındır.

16. Sadece insanlar duygusal gözyaşı döker.

Hayvanlar dünyasında böyle bir şey yoktur. Sadece insanlar kötü bir gün geçirdiklerinde, birini kaybettiklerinde ya da yalnızca kötü hissettiklerinde gözyaşı döker.

17. Sağlak insanlar solaklardan ortalama olarak 9 yıl daha fazla yaşamaktadır.

Bunun genetik ya da başka bir faktörle ilgisi yok. Muhtemelen günlük hayatımızda kullandığımız araç ve makinaların genelde sağ el ile kullanıma yönelik tasarlanaması, solaklar için daha fazla tehlike arz ederek kaza ve ölüm oranını yükseltiyor.

18. Kadınlar erkeklere göre vücut yağını daha yavaş yakarlar (günde 50 kalori daha az).

Çoğu erkek yağı daha kolay yakar. Kadınlar, doğurganlık özelliği yüzünden vücutta daha fazla yağ bulundururlar ve bu fazla yağı yakmaları daha zordur.

19. Koalalar ve primatların da parmak izleri benzersizdir.

İnsanlar, maymunlar ve koalaların parmak izleri her bireyde farklıdır. Klonlanan primatların dahi parmak izinin değiştiği görülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Burun ile üst dudağın arasında ortadaki girintili bölgenin bir adı vardır.

Bu kısma Philtrum (filtrum) denir. Bilim adamları bu girintinin herhangi bir amacı olup olmadığını bulamamıştır. Eski Yunanlılar ise bu bölgenin vücudun en erojen bölgelerinden biri olduğuna inanırlardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
534
99
64
42
41
20
8