Görüş Bildir
Haberler
Votka Fiyatlarında Birinciyiz! Türkiye Alkol Fiyatlarıyla Birçok Avrupa Ülkesini Geride Bıraktı

etiket Votka Fiyatlarında Birinciyiz! Türkiye Alkol Fiyatlarıyla Birçok Avrupa Ülkesini Geride Bıraktı

Batuhan
05.07.2018 - 20:33 Son Güncelleme: 06.07.2018 - 15:02

Maliye Bakanlığı alkollü içkilerde ÖTV'nin yüzde 15.5 oranında artırıldığını açıkladı. ÖTV'nin şubat ayında da yüzde 7,1 artırıldığı alkollü içeceklerdeki zam oranı böylece 2018 yılında yüzde 22'ye ulaştı. 

Türkiye, son 6 ayda alkollü içeceklere yapılan yüzde 22 ÖTV zammı ile bu ürünlerin fiyatlarında birçok Avrupa ülkesini geride bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'ten İsmail Çıtak'ın haberine göre, bu tabloda ülkelerin ekonomik durumu ve alım gücü dikkate alındığında, alkollü içeceklerin en pahalı olduğu ülkenin Türkiye olduğu ortaya çıktı. Alkollü içeceklerin üretim yeri baz alınarak yapılan karşılaştırmada da Türkiye'nin ilk sırada olduğu görüldü.

Bir kutu bira için Türkler 45, Fransızlar 7 dakika çalışıyor.

Bir kutu bira için Türkler 45, Fransızlar 7 dakika çalışıyor.

İlk olarak Türkiye, Almanya, Fransa, İngiltere ve Rusya arasında bira fiyatları karşılaştırıldı Bu beş ülke arasında bir kutu biranın 6.20 TL olduğu İngiltere en ucuz ülke, Türkiye 8.50 TL ile pahalı ülke konumunda bulunuyor. Buna göre Türkiye’de bir kutu bira almak için asgari ücretle çalışan bir kişinin yaklaşık 45 dakika çalışması gerekirken, Fransa’daysa bu oran sadece 7 dakika.

En ucuz votka Rusya’da.

En ucuz votka Rusya’da.

Rusların 'milli içeceği' votkanın satış rakamları da Türkiye'nin liste başı yerini değiştirmedi. Rusya denilince ilk akla gelen alkollü içecek olan votka için Ruslar 17.95 TL öderken, bu fiyat Türkiye'de 93 TL oldu. Bu fiyatlarla votkanın satıldığı en ucuz ülkenin Rusya, en pahalısının ise Türkiye olduğu ortaya çıktı.

En ucuz viski Fransa’da.

En ucuz viski Fransa’da.

Tarihi üzüm bağları ve değişik şarapları ile meşhur Fransa’da ise viskinin satış fiyatının diğer ülkelere göre daha ucuz olması dikkat çekiyor. Fransa’da yaklaşık 81 TL karşılığında bir şişe viski satın alınabiliyor. Viskinin en pahalı olduğu ülkelerin başında ise yaklaşık 194 TL ile Rusya geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rakının ana vatanı Türkiye’de fiyatlar el yakıyor.

Rakının ana vatanı Türkiye’de fiyatlar el yakıyor.

Türkiye’nin yurtdışına ihraç ettiği alkollü içecekler arasında ilk sırada yer alan rakının, Türkiye’de fiyatı ise alım gücüne göre cep yakıyor. Son vergiler ile birlikte 70 cl bir şişe rakı en ucuz 119 TL olurken, Fransızların aynı türdeki pastisini 78 TL’ye almak mümkün.

Türkiye'de kişi başına alkol tüketimi 1.49 litre.

Türkiye'de kişi başına alkol tüketimi 1.49 litre.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 2017’de yayınlanan alkol raporunun sonuçlarına göre, saf alkol tüketiminde Türkiye 185 ülke arasında 137. sırada yer alıyor. Raporda Türkiye’nin kişi başına düşen alkol tüketim miktarının ise 1,49 litre olduğu görülüyor.

Alkol tüketiminde Beyaz Rusya zirvede.

Alkol tüketiminde Beyaz Rusya zirvede.

DSÖ'ye göre kişi başına düşen alkol tüketimi sıralamasında 17,32 litre ile Beyaz Rusya birinci durumda. DSÖ'nün raporuna göre 12,65 litre ile Litvanya ikinci, Çekya ise 12,43 litre ile üçüncü sırada bulunuyor. Dünyanın en az alkol tüketen ülkeler sıralamasında ise Libya, Somali ve Bangladeş yer alıyor.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
403
151
94
34
21
21
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
emin köse

Ülkede ucuz olan bir şey kaldı mı?

Ahmet Ökdem

beyin bedava

Bozkurt

Türkiye'nin olumlu bir konuda birinci olduğu görülmemiştir. İstikrar sürüyor.

fernwehisch

su siralar birinci oldugumuz tek konu sanirim