Görüş Bildir
Haberler
Volvo Çöp Toplayan Robotlar Yapacak

Volvo Çöp Toplayan Robotlar Yapacak

Batuhan
22.09.2015 - 11:15 Son Güncelleme: 22.09.2015 - 21:32

Bir ortak proje olan ROAR ile birlikte Volvo, çöplerimizi robotlara toplattıracak bir sistem üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düşünün ki evinizdesiniz, çöpünüzü aldınız ve dışarıdaki çöp kutusuna attınız. Daha sonra iki robot gelip o kutuyu alıp boşaltmak için araca götürüyor. Kulağa şu anda absürt gelen bu durum, Volvo ’nun ROAR projesi ile tahminimizden çok daha yakın bir sürede hayata geçebilir.

Volvo ’nun basın bülteninde duyurduğu ortak proje olan ROAR ( robot bazlı otonom çöp toplama) ile ilk testlere 2016 yılında başlanacak.

Öncelikle aklınıza tamamen robotların yönettiği bir ortam gelmesin. ROAR , iki tekerlekli konsept şekliyle Disney karakteri Wall-E’ye benzeyen robotların, çöp kamyonu şöförüne bağlı olarak çalışması temeline dayanacak. Bu şekilde hem kamyonun arkasında çalışan işçiler olmayacak ve haliyle artık o zehirli toksinlere maruz kalmayacak, hem de sessiz çalışan bu sistemle gürültüden yüksek ölçüde kurtulunacak.

Proje içinde şimdiden atık geridönüşümü firması olan Renova ve üç üniversite bulunmakta. İsveç’teki Chalmers Teknoloji Üniversitesi yazılımı geliştirmekle, Mälardalen Üniversitesi donanımı ve Amerika’daki Penn State Üniversitesi ise robotlar ile şöför arasındaki bağlantıyı geliştirmekle görevli.

Volvo Group ’un Proje Lideri Per-Lage Götvall konuyla ilgili, “Volvo Group içerisinde biz geleceği makineleşmeyle görüyoruz. Bu proje bizlere hayal gücümüzü zorlama ve genişletme imkanı sunacak ve bu sayede gelecek için yeni konseptler deneyebileceğiz.” açıklamasını yaptı.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0