Görüş Bildir
Haberler
Vice News Muhabirleri Sınır Dışı Edildi

Vice News Muhabirleri Sınır Dışı Edildi

ATKN
07.09.2015 - 11:37

Diyarbakır'da tutuklandıktan sonra ve mahkemece serbest bırakılan gazeteciler Philip Gingell Hanrahan ile Philip John Pendlebury, sınır dışı edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngilizce internet haber kanalı Vice News ekibinden Philip Gingell (Jake) Hanrahan ile Philip John Pendlebury sınır dışı edildi. Diyarbakır’da tutuklandıktan sonra Adana'daki cezaevine konulan gazeteciler, mahkemece serbest bırakıldıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Hanrahan ve Pendlebury, işlemlerinin ardından uçakla Adana'dan Almanya'nın Düsseldorf kentine gönderildi.

Philip Gingell Hanrahan, Philip John Pendlebury ve Iraklı tercümanları Mohammed İsmael Rasool’den oluşan Vice News ekibi 27 Ağustos günü akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. 31 Ağustos’ta da ekip için tutuklama kararı çıkmıştı.

Bilgisayarında, IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) tarafından kullanıldığı iddia edilen kriptolu şifreleme sistemi bulunan Irak uyruklu Rasool tutuklu bulunuyor.

Vice News ekibinin kaldığı otel odasında PKK’ya bağlı bulunan oluşumların kısaltmaları ve İngilizce açılımlarının yazılı bulunduğu ajanda bulunmuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0