Görüş Bildir
Haberler
Vergi Borcu Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılır? İnternet Üzerinden Vergi Yapılandırma...

Vergi Borcu Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılır? İnternet Üzerinden Vergi Yapılandırma...

Sunay Korkmaz
14.12.2020 - 14:45

31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan vergi yapılandırma tüm hızıyla devam ederken, vatandaşların vergi borcu yapılandırma başvurularını 31 Aralık tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden (www.ivd.gib.gov.tr) başvuru yapabilecek. Peki, vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır? Merak edilenler haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelir, kurumlar, KDV, ÖTVMTV, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileri, ceza ve gecikme faizleri, prim borçları, köprü ve trafik cezaları, öğrenim kredisi borcu, kamunun kira alacakları, TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları ile orman köylülerinin kredileri yapılandırılabiliyor. 

Yapılandırma düzenlemesi, 31 Ağustos 2020’den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsıyor. Yapılandırılması istenen borçlarla ilgili açılmış bir dava olması halinde ise bağlı bulunulan vergi dairesine yazılı başvurulması gerekiyor.

Vergi Yapılandırma Başvuru Ekranı için Tıklayın

Vergi Borcu Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Vergi Borcu Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Vergi borcu yapılandırma işleminden önce borç sorgulamasının yapılması gerekir. Borç sorgulama işleminin ardından borcu olanlar vergi dairesine başvurur. Belirli bir süre içinde belirlenen vergi dairesine yapılması gereken başvurular, doğrudan kuruma gidilerek dilekçe yoluyla ile yapılabileceği gibi posta yolu ile de yapılabilir. Dilekçe ve posta dışında başvuru işlemleri İnternet üzerinde de gerçekleştirilir. İnternet üzerinden yapılacak borç yapılandırma başvurularında T.C. kimlik numarası gibi kimlik bilgileri gereklidir ve doğru adımları takıp ederek borç yapılandırılması kolayca yapılır.

İnternet Üzerinden Vergi Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılır?

İnternet Üzerinden Vergi Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle Gelir İdare Başkanlığı (GİB) İnternet sitesine girilir. “İnternet Vergi Dairesi” giriş ekranına kimlik bilgileri girilmesinin ardından borca ilişkin açılan sayfadaki başvuru formu doldurulur. Borca ilişkin ekranda telefon, adres ve e-posta bilgileri gibi iletişim bilgileri girilerek yapılandırılmak istenen borçlar seçilir ve ödeme bölümünde taksitler belirlenir. Borçlu olunan vergi dairesi ve vergi dairesinin bağlı olduğu il seçilerek borcu yapılandırma işlemi için “EVET” seçeneği seçilerek işlem onaylanır. Onaylama işleminden sonra açıklamaları okuyup kabul ettiğine dair onay verilerek işlem tamamlanır. İşlemin tamamlanmasının ardından vergi borcu yapılandırma işlemini sona erer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın