Görüş Bildir
Haberler
Ve Beklenen Karar Açıklandı: Ev Hapsi ve Yurt Dışına Çıkış Yasağı Kaldırılan Brunson Serbest

etiket Ve Beklenen Karar Açıklandı: Ev Hapsi ve Yurt Dışına Çıkış Yasağı Kaldırılan Brunson Serbest

Yasin Arslan
12.10.2018 - 10:18 Son Güncelleme: 12.10.2018 - 14:10

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li papaz Brunson'un yargılanmasına bugün devam edildi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Andrew Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ancak yattığı süre göz önüne alınan Brunson tahliye edildi.

Brunson için adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep eden savcı mütalaasında, örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talebinde bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson yargılanmak üzere sabahın erken saatinde Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürüldü.

"Bazı tanıklar Brunson aleyhindeki ifadelerini değiştirdi"

"Bazı tanıklar Brunson aleyhindeki ifadelerini değiştirdi"

Bazı tanıkların sabahki oturumda aleyhteki ifadelerini değiştirerek 'kafa karıştırıcı yeni ifadeler' verdiğini aktaran Wedeman, aradan sonra bir kişinin daha Brunson lehine tanık olarak dinleneceğini yazdı.

Savcı adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi

Savcı adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi

Savcı mütalaasında Brunson hakkında adli kontrol kararının kaldırılmasını ve 10 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Adli kontrolün kaldırılması Brunson'un ev hapsinin son bulması anlamına da geliyor.

Savcı ayrıca, Brunson hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 yıl 1 ay hapis cezası verildi, yattığı günlere sayılıp tahliye edildi

3 yıl 1 ay hapis cezası verildi, yattığı günlere sayılıp tahliye edildi

Mahkeme, Rahip Brunson'un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı. Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ancak yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Trump'tan ilk yorum gecikmedi: 'Çok sıkı çalışıyoruz'

"İtiraz haklarımızı kullanacağız"

"İtiraz haklarımızı kullanacağız"

Kararı yorumlayan Brunson'ın avukatı Halavurt şöyle konuştu:

''Dağ fare doğurdu gibi bir şey. Müvekkilimin bu kadar mağdur edilmesine Türkiye'nin bu kadar mağdur olmasına ilişkilerin bu kadar gerilmesine hiç gerek yoktu. Verilen hükmü de kabul etmiyoruz temyiz edeceğiz itiraz haklarımızı kullanacağız.''

Cumhurbaşkanlığından açıklama: "Hiç kimse mahkemelere talimat veremez"

Cumhurbaşkanlığından açıklama: "Hiç kimse mahkemelere talimat veremez"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Brunson kararı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Altun şunları kaydetti:

'Mahkeme kararının ardından 'Working very hard on Pastor Brunson' diye mesaj atan ABD Başkanı Donald Trump'a bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir ve Türk mahkemeleri bağımsızdır. Bu gerçek, Anayasamızın 138. maddesinde açık ve net bir biçimde vurgulanmıştır: 'Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar, Anayasa'ya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
905
377
337
47
31
18
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çomarların gözü yaşlı. Koyun sürüsü acaba bunu neyle savunmaya kalkışacak.

ŞeytaniDeha

Ya amına kodumun korkağı madem serbest bırakılacaktı eninde sonunda niye erken bırakmadınız? Olan dolara oldu . Sikicem amk ya

Emrehan Pekören

Sorunun cevabını vermişsin zaten. Dolar yükselsin diye. Bu adamların dışarıda dövizleri yoksa ben de bir bok bilmiyorum. Yok dışarıda mal varlığı olanlara fa... Devamını Gör

haruntop

Allahını seven ülkeye kayyum atasın.

Fatih Öztürk

kendini Atar yine her şey onda :)