Görüş Bildir
Haberler
Vahşi Sulama Yüzünden Tuz Gölü'ndeki Binlerce Flamingo Öldü!

Vahşi Sulama Yüzünden Tuz Gölü'ndeki Binlerce Flamingo Öldü!

Tuz Gölü’nde binlerce flamingo kuraklık ve tarımda kullanılan vahşi sulama nedeniyle öldü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üç şehrin sınırları içerisinde kalan Tuz Gölü’nde binlerce flamingo öldü. Aksaray'da yaşayan doğa gönüllüsü Fahri Tunç, “Özellikle, Konya’nın Gölyazı ilçesinde 5-10 bin arasında flamingonun hayatını kaybettiğini yavruların ise tamamının öldüğünü” söyledi.

ANKA'ya konuşan Tunç, “Ben 8 yıldır flamingolarla ilgili bu bölgede gözlem yapan doğa gönüllüsüyüm Her yıl flamingolar gözlemek için Tuz Gölü'ne giderim. Bu sefer gittiğimde binlerce ölü flamingoyla karşılaştım ve yıkıldım. Orada üzüntüden oturdum ağladım” dedi.

"Tuz Gölü’nü kendi kaderine bıraktılar"🎥

Tarım arazilerini sulamak için köylülerin Tuz Gölü’ne akan kaynaklara bent çektiğini belirten Tunç şöyle devam etti:

“Tuz Gölü’nün 1,5 metre civarda çekildiğini gördüm. Konya tarafından bir su girişi vardı onu kapatmışlar, sulama için kullanıyorlar. Aksaray tarafından bir giriş vardı maalesef orayı da kapatmışlar, sulama için kullanıyorlar. Tuz Gölü’ne Şereflikoçhisar tarafından bir su girişi vardı, önüne baraj kurdular. Ankara Konya ve Sakarya ‘Tuz Gölü bize ait’ diyor. Ama iş sahip çıkmaya gelince hiç kimsenin sahip çıktığı yok. Tuz Gölü’nü kendi kaderine bıraktılar. Tuz Gölü’nün ismi göl ama şu anda çöl.”

Fahri Tunç, flamingoların bir ay önce yavrulama mevsimi olduğunu belirterek, “Mesafe ne kadar uzarsa hayvanların geliş gidişlerindeki efor daha fazla oluyor. Yavruları güçsüz düşerek ölüyor. Dolayısıyla bu mesafe şu an da 1,5 kilometreye kadar çıkmış durumda ve şimdi kurak gitmesi itibariyle flamingoların tamamı neredeyse ölmüş” dedi. 

Konuyu birçok yetkililere bildirdiğini ifade eden Tunç, “Vahşi sulamanın ne kadar tehlikeli olabileceğini ben yetkililere aktardım ama maalesef hiç kimse ilgilenmedi” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
104
29
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Tabiatı itibariyle eşsiz bir ülkede yaşıyoruz ama tek bir canlı kalmayacak şekilde her şeyi yok etmeye çalışıyoruz. Yaptıkları tek bir iş mi düzgün olmaz. İş... Devamını Gör

Bozkurt

Bu uygulama bu hayvanların öleceği bile bile yapılıyor ve bunu yapanlar başını yastığa koyup rahatlıkla uyuyabiliyor. Ertesi günü Mevlana'dan söylemlerle zih... Devamını Gör

Tuna Karahan

Bugün bu ülke topraklarında binlerce güzeller güzeli flamingo yavrusu susuzluktan can çekişe çekişe öldü. Bıktık artık insafsızlığınızdan. Tiksindik vicdansı... Devamını Gör