Görüş Bildir
Haberler
Vahşi Batı'nın Gölgesinden Bile Hızlı Silah Çeken 10 Kanun Kaçağı

Vahşi Batı'nın Gölgesinden Bile Hızlı Silah Çeken 10 Kanun Kaçağı

Prens Sabahattin
12.06.2015 - 17:11 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 19:24

Türkiye'de bilhassa Pazar günleri yayınlanan kovboy filmlerinden aşina olduğumuz 'Vahşi Batı', ABD'de özellikle ABD İç Savaşı nedeniyle doğan boşluk ve İç Savaş'ta savaşan kişilerin istihdam edilememesi gibi sorunların katkılarıyla oluşmuştu. Bu dönemin öne çıkan kişileri sonradan kitaplara, şarkılara ve en önemlisi filmlere konu olmuştu. Bazıları ise, savaştan yenik çıkan Güneylilerin Kuzeylilere olan bitmeyen hıncının da etkisiyle bir halk kahramanı olarak görülmüştü. 

Vahşi Batı'nın gölgesinden bile hızlı silah çeken 11 kanun kaçağını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jesse James

1. Jesse James

Bugün bile en çok bilinen Vahşi Batı haydutlarından olan Jesse James'in başına 'ölü ya da diri' 5 bin dolar ödül koyulmuştu. Standart kanun kaçağı işlerinin yanı sıra banka ve tren soygunlarına da katılan Jesse James aynı zamanda bir suç örgütünün de lideriydi. Mezarında 'İsmi lazım olmayan dost bildiği bir hain tarafından öldürüldü' yazan Jesse James, İç Savaş'tan yenik çıkan Güney halkının gözünde bir kahraman olmuştur.

2. Billy The Kid

2. Billy The Kid

17 yaşında ilk cinayetini işleyen ve ömrü boyunca da 21 kişiyi öldüren Billy the Kid, üzerine en çok film yapılan kovboylardan biriydi. Hakkında yazılan biyografilerde öğretmenlerinin, arkadaşlarının son derece naif, kibar ve komik biri olduğunu anlattığı Billy The Kid'in bu ani değişimini hayranı olduğu gerilim romanlarına bağlayanlar var.

3. Cheroke Bill

3. Cheroke Bill

1876 yılında doğan ve 18 yaşından 1896 yılında idam edilene kadar Kızılderili bölgesinde fırtına gibi esti. Kayınbiraderi dahil 7 kişiyi öldüren Cheroke Bill aynı zamanda en genç kanun kaçaklarından biridir. Asıl adı Crawford Goldsby olan Cherokee Bill kardeşini döven bir adamı öldürerek suç alemine adım atmıştı.

4. John Joshua Webb

4. John Joshua Webb

Hem bir kanun kaçağı hem bir kanun adamı olan John Joshua Webb, suç dünyasıyla bir kanun adamı olarak görev yaparken tanıştı. Döneminin diğer ünlü kovboylarıyla iletişim kuran ve bir çete oluşturup başına geçen Webb, tüm bunları yaparken dönemin gazetelerinde 'kasabamızın sevilen ismi' olarak geçiyordu. Kiralık katillik yapan Webb bir cinayet olayından sonra tutuklandı ancak hapishaneden kaçmayı başardı. Webb, su çiçeğine yakalanarak öldü.

5. John Wesley Hardin

5. John Wesley Hardin

Bir ilanda adı 'Centilmen Katil' olarak geçen John Wesley Hardin, Metodist bir rahibin çocuğu olarak dünyaya geldi. 14 yaşındayken bir okul arkadaşını bıçaklayan Hardin; aralarında üç askerin de bulunduğu 40 kişiyi öldürdü. Yakalanan ve hapse atılan Hardin, hapiste olduğu süre içerisinde Hukuk okudu ve bir otobiyografi kitabı yazdı. Hardin, 16 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edildi ancak bir şerif tarafından öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bonnie ve Clyde çifti

6. Bonnie ve Clyde çifti

Daha geç dönem Vahşi Batılı kanun kaçağı olan bu çete diğerlerinden oldukça farklıydı. Bonnie ve Clyde birbirlerine deliler gibi aşık bir çiftti ve İkinci Dünya Savaşı öncesi ABD'sinde pek çok banka ve tren soygununa katıldı. Soydukları her bankaya çiçek bırakan çift, devlet güçleri tarafından pusuya düşürülerek öldürüldü.

7. Belle Star (kim demiş kadın kanun kaçağı olamaz diye?)

7. Belle Star (kim demiş kadın kanun kaçağı olamaz diye?)

Kız okulunda iyi bir eğitim alan ve aynı zamanda piyanist olan Belle Starr başlangıçta Jesse James çetesini destekleyen biriydi. Jesse James ve çetesini devlet güçlerinden kaçtıklarında saklayan Belle Starr, bir süre sonra 'Kraliçe Haydut' lakabıyla suç dünyasına adım attı.  Çeşitli soygunlar planlayan ve uygulayan Starr'ın kanun güçlerine rüşvet verme imkanı olmadığında 'baştan çıkarıcılığını' kullandığı da söylenir. Belle Starr, kim olduğu bulunamayan birisi tarafından at üzerindeyken vurularak öldürülür.

8. James Miller: Dinibütün katil

8. James Miller: Dinibütün katil

İçki ve sigara içmediği ve sık sık kiliseye gittiği için Papaz James olarak da anılan James Miller'in ilk cinayetini 8 yaşındayken babaanne ve dedesini öldürerek işlediği iddia edilir. Dönemin ünlü bir kiralık katili olan Miller'ın cinayet tarifesi 150 ila 2000 dolar arasında değişiyordu. 

40'a yakın kişiyi öldüren James'in idam edilmeden önce iki isteği olmuştu: yüzüğünün karısına verilmesi ve idam edilirken dahi şapkasının kafasında kalması.

9. Curly Bill

9. Curly Bill

Vergi memuru olarak çalışan Curly Bill, bu işi yaptığı esnada bir kanun adamını yanlışlıkla öldürür. Olayın anlaşılması üzerine salıverilen Curly Bill, pek çok kişiyi öldürdüğü bir haydutluk hayatına başlar. Zamanında salıverilmesi için ifade veren Wyatt Earp'in kardeşini de öldüren Bill, Earp tarafından öldürülür.

10. Sam Bass

10. Sam Bass

60 bin dolarlık altın çalarak döneminin en büyük tren soygunun yapan Sam Bass, Texas'a istismarcı amcasından kaçmak için gelmişti. Devlet güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan Bass, iki gün sonra hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Dalton Kardeşler

BONUS: Dalton Kardeşler

Türkiye'de Red Kit, dünyada Lucky Luke olarak bilinen çizgi filmdeki Dalton Kardeşler'e ilham kaynağı olan Daltonlar, üçü kardeş olan dört kişiden oluşuyordu. Banka ve tren soygunlarıyla adını duyuran çete, 1892 yılında giriştikleri bir banka soygununda iki üyelerinin öldürülmesiyle birlikte çökmüştü. Dalton Kardeşler'in bazı üyelere başka bir ünlü haydut olan Jesse James ile de çalışmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
16
11
8
7
7
6