Görüş Bildir
Haberler
Uyku Problemi Çeken Yavru Filler İçin Görüp Görebileceğiniz En Şirin Fikri Bulan Veteriner

etiket Uyku Problemi Çeken Yavru Filler İçin Görüp Görebileceğiniz En Şirin Fikri Bulan Veteriner

Mehmet P.
11.03.2016 - 15:44

Bebekleri yatırmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruzdur. Şimdi bu bebeklerin fil olduğunu bir düşünün... Daha da zor değil mi? İşte olayımız da tam olarak bu konu etrafında şekilleniyor 😁

Kaynak: http://www.dailymail.co.uk/news/artic...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanlarımızdan biri 3 aylık olan Rupa, diğeri 11 aylık olan Aashi adlı iki yavru fil.

Kahramanlarımızdan biri 3 aylık olan Rupa, diğeri 11 aylık olan Aashi adlı iki yavru fil.

Hindistan'da bulunan Kaziranga Ulusal Parkı'nda koruma altına alınan iki yavru filin hikayeleri aslında çok üzücü. 3 aylık olan ve adı 'Güzellik' anlamına gelen Rupa, daha bir kaç haftalıkken oldukça dar bir dağ geçidine düşmüş. Annesi tarafından ulaşılması imkansız olan bu dağ geçidinde bir süre sıkışıp kalan Rupa'yı bağırış çağırışları sayesinde köylüler fark etmiş ve bakım merkezine getirmişler.

Aashi ise 11 aylıkken yine bölgedekiler tarafından tek başına gezinirken bulunmuş. Sürüyle tekrar buluşturulan yavru fil, bir süre sonra yine aynı noktada tekrar tek başına bulunmuş. Bu da annesi ve sürüsü tarafından reddedildiği anlamına geliyor.

Başlarından geçen bu travmatik olaylar nedeniyle yavru filler küçük çaplı bir bunalıma girmiş.

Başlarından geçen bu travmatik olaylar nedeniyle yavru filler küçük çaplı bir bunalıma girmiş.

Sevgisiz kalan ve anne sıcaklığı bulamayan yavru filler, uyku sıkıntısı çekmeye başlamış. Uyumaları gereken zamana göre çok daha az süre uyuyabildikleri için de sağlık durumları kötüleşmeye başlamış. İşte tam da bu anda görevli veterinerlerden biri çok güzel bir fikir ortaya atmış.

Veteriner yavru fillerin giymesi için battaniyeler ve eşarplardan özel kıyafetler diktirmeyi önermiş.

Veteriner yavru fillerin giymesi için battaniyeler ve eşarplardan özel kıyafetler diktirmeyi önermiş.

Başta bu fikri diğer görevliler pek mantıklı bulmamış ve kar etmeyeceğini söylemişler, ayrıca fillerin kıyafetlerden rahatsız olabileceklerini düşünmüşler; fakat daha parlak bir fikri olan çıkmayınca uygulamaya geçirmeye karar verilmiş.

Ve işte sonuç...

Ve işte sonuç...

Ön ve arka ayaklarına çorap ve bot, üstlerine de battaniyelerden yapılmış kıyafetler giydirilen yavru filler böylece soğuk zeminden korunabilip sıcak sıcak uykuya dalabilmişler. Ne kadar huzur verici bir görüntü!

Şimdilerde yavru filler kıyafetlerine oldukça alışmış görünüyorlar.

Şimdilerde yavru filler kıyafetlerine oldukça alışmış görünüyorlar.

Üstelik sağlıkları da gün geçtikçe iyiye gidiyormuş ve sabahları çok daha mutlu ve dinç bir şekilde uyanıyorlarmış. Bulunduğunda ayağı çıkmış ve vücudunda derin yaralar oluşmuş olan Rupa da, susuzluktan ve üzüntüden hastalanmış olan Aashi de, 1,5-2 yıl kadar sürecek özel bakım süreçleri sonunda tekrar doğaya salınacaklar.

Ne diyelim, böyle güzel insanlara çok ihtiyaç var!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
547
350
19
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

goruntuler ne kadar sirin, yapilan is ne kadar kalpten ve iyi niyetle olsada gercek doga korumaciligi bu degil. hayvanlarin yasam alanlarini yok ettikden son... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

iş o noktaya gelince böyle oluyoruz genelde; http://mylolface.com/assets/faces/worried-challenge-denied.jpg

Abigail Dersion

Hindistan düşündüğümüz kadar kötü bir ülke değil...Böyle güzel olayları da çok bence ülkeyi kötülemeden önce bir düşünülmeli...

deli-sabit

Her toplumda hayvan sever "gerçek insanlar" vardır. Bu, koca bir ülkeyi iyi yapmaz. Aynı şekilde "Tecavüzcü Hintliler", "B.k İçinde Yüzen Hindistan" haberler... Devamını Gör

The Joker

Daha geçen gün bir galeri yapılmış ve hintlilere çirkin demişti birkaç kişi.Bu adam da mı çirkin ?