Görüş Bildir
Haberler
Usta Oyuncu Atilla Pekdemir Hayatını Kaybetti! Atilla Pekdemir Kimdir?

Usta Oyuncu Atilla Pekdemir Hayatını Kaybetti! Atilla Pekdemir Kimdir?

Müge Kakşi
31.01.2021 - 21:21

2 senedir akciğer kanseri tedavisi gören Türk tiyatrosunun usta isimlerinden olan Atilla Pekdemir hayatını kaybetti. Ekranlardan tanıdığımız usta oyuncu Pekdemir akciğer tedavisi görürken kısa süre önce de korana virüse yakalanmıştı. İzmir'de hayatını kaybeden oyuncu sevenlerini yasa boğdu. Peki Atilla Pekdemir kimdir? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 Yıldır Akciğer Kanseri Tedavisi Görüyordu

2 Yıldır Akciğer Kanseri Tedavisi Görüyordu

2 yıl önce akciğer kanseri teşhisi konulan ve yoğun bir tedavi programına alınan ünlü oyuncu Atilla Pekdemir'in yaşam savaşını kaybettiği açıklandı. Atilla Pekdemir kısa bir süre önce koronavirüse yakalanmış ve tedavi edilerek sağlığına kavuşmuştu. Ancak koronavirüs salgınının tetiklediği diğer hastalığı ünlü oyuncunun yaşan savaşını kaybetmesine neden olduğu bildirildi.

Vefat haberi yaşadığı İzmir ilinden gelen Giresun doğumlu sanatçı Atilla Pekdemir'in İzmir'de toprağa verileceği bildirildi. 81 yaşındaki ünlü oyuncunun vefatı sanat dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Atilla Pekdemir Kimdir?

Atilla Pekdemir Kimdir?

1943 yılında Giresun'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken üçüncü sınıfta bu okulu bırakmıştır. Ardından eğitim yaşamına İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde devam etmiş ve buradan 1968 yılında mezun olmuştur.

Konservatuar öğrencisiyken Kenterler Tiyatrosu'nda profesyonel tiyatrocu olmuştur. Daha sonraki yıllarda Münir Özkul, Nisa Serezli, Tolga Aşkıner, Gülriz Sururi, Engin Cezzar, Ali Poyrazoğlu, Devekuşu Kabere ve Levent Kırca – Oya Başar tiyatrolarında oynamıştır.

Çok sayıda dizide, sinemada ve reklam filmlerinde yer alan Atilla Pekdemir sevilen ve aranan bir oyuncu olmuştur. Ünlü oyuncu aynı zamanda karikatür ve seramikle de ilgileniyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın