Görüş Bildir
Haberler
Davut Güloğlu Kaç Yaşında ve Nereli? Ünlü Şarkıcı Davut Güloğlu Kimdir?

Davut Güloğlu Kaç Yaşında ve Nereli? Ünlü Şarkıcı Davut Güloğlu Kimdir?

Müge Kakşi
27.02.2021 - 20:47

Star Tv'nin sevilerek izlenen programı İbo Show'a her hafta birbirinden değerli sanatçılar konuk oluyor. Bu haftanın değerli sanatçıları arasında ünlü şarkıcı Davut Güloğlu da var. Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Davut Güloğlu 49 yaşında. Peki Davut Güloğlu kimdir? Davut Güloğlu kaç yaşında ve nereli? Davut Güloğlu evlimi? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davut Güloğlu Kimdir?

Davut Güloğlu Kimdir?

Davut Güloğlu 1972 yılında Rize'de doğan Türk şarkıcı ve aranjördür. Rize'de doğup büyüyen Davut Güloğlu, 13 yaşında annesini ve 14 yaşında ise babasını kaybetmiştir. Davut Güloğlu 11 çocuklu kalabalık bir ailenin ortanca çocuğu olarak Rize'de eğitimini devam ettirmiştir. Çocukluk dönemini bu kayıplar nedeni ile epey sıkıntılı geçiren şarkıcı daha sonra Rize'den İstanbul'a göç etmiştir. İstanbul'a gelen ve gençlik yıllarında hayatını toptancılık ile kazanan Güloğlu, Arif Sağ'ın kursuna yazılarak müzik hayatına atılmıştır.

İlk albümü 'Sarılsamda Olmayi Darılsamda Olmayi' ile müzik sektörüne giriş yapan Güloğlu, Karadeniz bölgesinde kısa sürede adını duyurdu. 2001 yılının Ocak ayında 'Nurcanım' adlı albümü çıkaran Davut Güloğlu, yerel şöhretini ulusal boyutlara çıkarmıştır. Yaklaşık 2 - 2,5 milyona yakın kopya satan bu albüm ile etnik-pop akımını başlatan ilk Türk şarkıcı unvanını almıştır.

2003 yılının Mayıs ayında 'Katula Katula' adlı albümü çıkaran Davut Güloğlu, ulusal boyutlardaki şöhretini Avrupa'ya taşımıştır. Bu albüm ile kendi albüm satış rekorunu kıran Davut Güloğlu, ülkesinde 'Karadeniz'in Ricky Martini' lakabını almıştır. Özellikle Türklerin yoğun olduğu bölgelerde yabancıların dikkatini çeken Güloğlu, kısa sürede etnik-pop tarzını uluslararası platformda tanıtmıştır. Fransa'da bu albüm ile ödüller alan Güloğlu, dünyaca ünlü haber ajansı AGF(Agence France-Presse) ile özel bir röportaj gerçekleştirmiştir.

Davut Güloğlu, Nurcanım ve Katula Katula albümü ile 2000'li yıllardaki ekonomik krizin yarattığı toplumsal açıdan kötü boyutlardaki ülke moralini yükselttiği gerekçesi ile o dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den ödül almıştır.

Davut Güloğlu Kariyeri

Davut Güloğlu Kariyeri

2004 yılının Ağustos ayında 'Dur Orda Dur' single albümü ile çıkış yapan Güloğlu, kariyerindeki konumunu sağlamlaştırmıştır. Tam bir yıl sonra yine Ağustos ayında 'Çat Çat' albümünü çıkaran Güloğlu, yabancı ülkelerdeki popülaritesini arttırmıştır.

17 Eylül 2006 tarihinde başlayan 'Sev Kardeşim' adlı dizide Hande Ataizi ile başrolü paylaşan Davut Güloğlu kariyerini oyunculuk alanı ile genişletmiştir. 2007 yılının Mayıs ayında 'Kapak Olsun' albümü ile tekrar gündeme gelen Davut Güloğlu etnik-pop alanındaki ismini ve tahtını korumayı sürdürmüştür.

2009 yılının Temmuz ayında 'Kopalım Bari' albümü ile farklı alanlarda şarkılar yaparak iddiasını ve popülaritesini korumaya devam etmiştir. Davut Güloğlu 24 Ocak 2011 yılında Kanaltürk televizyonunda Ece Erken ile sunuculuğunu paylaştığı 'Hayata Gülerken' programını sabah kuşağında gerçekleştirmiştir. İzlenme oranları yüksek olan ve sevilen bu programdan tam 1 yıl sonra Haziran 2012 yılında 'Seni Seni' albümü ile yaza giriş yapan şarkıcı şarkılarını uzun zaman aradan sonra sevenleri ile buluşturmuştur.

Trabzon’da halkın yoğun ilgisi eşliğine çektiği albüm klibi olan Hayat Devam Ediyor isimli parçası eşliğinde 6 yıl aradan sonra Poll Production yapımcılığında yeni albümünü çıkararak sevenleriyle yeniden buluştu. Dinleyici tarafından sevilen bu yeni albümü ardından konser çalışmalarına başlayan Güloğlu, turnelere çıkma planlaması yapıyor. Kariyerindeki en büyük hedefinin Karadeniz ve Türk müziğini dünyaya duyurmak olduğunu dile getirmiştir. Bugün Beylerbeyinde yaşayan Güloğlu müzik kariyerine devam etmektedir.

Davut Güloğlu Evli Mi? Davut Güloğlu Şarkıları

Davut Güloğlu Evli Mi? Davut Güloğlu Şarkıları

Bir kez evlilik yapan Davut Güloğlu, evliliğini 1993 yılında Sibel Yıldırım ile yaptı. Bu evlilikten Cengizhan adında bir oğlu oldu ve 10 yıl süren evliliğin ardından boşandılar. Davut Güloğlu yakın zamanda kendisinden 23 yaş küçük üniversiteli sevgilisi ile aşk yaşamış bu olay magazin basınında uzun süre yer almıştı.

Davut Güloğlu Şarkıları

  • 1998: Sarılsamda Olmayi Darılsamda Olmayi

  • 2001: Nurcanım

  • 2003: Katula Katula

  • 2004: Dur Orda Dur

  • 2005: Çat Çat

  • 2007: Kapak Olsun

  • 2009: Kopalım Bari

  • 2012: Seni Seni

  • 2015: Aşk

  • 2018: Hayat Devam Ediyor / Bu Kadar Naz Olur Mu?

Filmografi

  • Reyting Hamdi (2002) - Davut Güloğlu

  • Sev Kardeşim (2006) - Uğur Uzunoğlu

  • Tatlı İntikam (2007) - Hasan

  • Kırmızı Işık (2008) - Komiser

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın