Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteye Yeni Başlayacaklara 10 Maddelik Hayatta Kalma Rehberi

Üniversiteye Yeni Başlayacaklara 10 Maddelik Hayatta Kalma Rehberi

A. Ece
30.07.2020 - 22:46 Son Güncelleme: 02.08.2020 - 00:57

Yetişkinliğe hoş geldiniz... Bundan nefret edeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çekingen olmayın!

Mizacınız çekingen ve sessiz olmaya yatkın olabilir fakat gerçek şu ki, üniversiteye başladığınızda insanların hızlıca arkadaşlıklar kurduğunu göreceksiniz. Bu arkadaşlıkların çoğu bir zaman sonra yerini başkalarına bırakacak, insanlar birbirlerini tanıdıkça uzaklaşacak ya da yakınlaşacaklar. Fakat ne olursa olsun insanlarla iletişim kurmaktan çekinmek doğru bir hareket olmayacaktır. O yüzden üniversiteye başladığınızda insanlarla adları, nereden geldikleri ve bölümleri seviyesinde de olsa muhabbet kurmalısınız.

2. Gündemi ve sosyal medyayı takip edin!

Okula ilk başladığınızda insanlarla muhabbetiniz daha çok genel şeyler üzerine olacağından dünyada olan bitenden haberdar olmak bu yeni ortama girişinizi kolaylaştırabilir. Ayrıca tanıştığınız insanlarla sosyal medyada takipleşmek ve paylaşımlarını görmek yakınlaşmanızı sağlayabilir.

3. Yeniliklere açık olun!

Bir şeyler denemekten korkmayın. Hayatınızın bu döneminde her anını eğlenceyle, eğitimle, kariyerle ve hobilerle geçiren birçok insanla tanışacaksınız. Siz bu şeylerden bazılarını denememiş olabilirsiniz fakat yeni tanıştığınız kişi sizi böyle bir etkinliğe davet ettiğinde hayır demeden önce gerçekten düşünün, belki de olumsuz cevabınızın tek nedeni yapamayacağınızı düşünmenizdir.

4. Profesörlerinizi, okutmanlarınızı ve asistanları tanıyın!

Sadece derslere girip çıkmayın, size eğitim veren insanları tanıyın, neler başarmışlar öğrenin. Üniversitede size eğitim veren insanlarla dostluk kurmak o kadar da garip bir şey değil, aksine onları tecrübelerinden geleceğinizle ilgili birçok ders çıkarabilirsiniz.

5. Derslere katılın!

Hangi bölümü okuyor olursanız olun, derslerde mutlaka beyin fırtınası yapmanız gerekecek. Bu yüzden tartışma ortamı olduğunda katılmaktan çekinmeyin. Üniversitede yanlış düşünce yoktur, üzerine tartışılacak şeyler vardır. Üstelik bu entelektüel tartışmanın tadını bir kez aldığınızda okumak çok daha zevkli bir hal alacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Planlara olumlu bakın!

Edindiğiniz dostlar sıkılacağınızı düşündüğünüz bir plan yapıyor olabilir, fakat karamsarlığa düşmeden önce bir kez daha düşünün. Üniversite oldukça eğlenceli bir dönemdir ve önce hoşunuza gitmeyen bir plan bile eğlenceli bir anıya dönüşebilir. Tabii düşününce hala kötü hissediyorsanız hayır demekten de çekinmeyin! Kimse size zorla bir şey yaptıramaz sonuçta.

7. Topluluklara katılın!

Üniversite, hayatınızın geri kalanı için çok önemli bir fırsat. Bu ortamda kurduğunuz bağlantılar sayesinde hayalleriniz çok farklı yerlere gelebilir. Bunu sağlamanın en kolay yollarından biri ise topluluklara katılıp aktif rol oynamaktan geçiyor. Üniversitede hobilerinize ve meraklarınıza hizmet eden topluluklar bulabileceğiniz gibi, meslek hayatınızda sizi ileri taşıyacak ve önemli isimlerle tanışmanıza neden olacak topluluklar da var. Tek yapmanız gereken etkinliklere katılmak, görev almak ve istekli olmak. Ayrıca toplulukların yönetim kurulunda yer almak öz geçmişiniz için faydalıdır.

8. Kendinizi daha iyi tanımak için çabalayın.

Kabul edelim ki üniversite seçimi çok büyük bir karar olmasına rağmen bu yaşlarınızda kendinizi çok da iyi tanımıyorsunuz. Bu yüzden kendinize de bolca zaman ayırın ve nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığınıza karar verin. Bu dönemde kendinizi tanımak için sarf edeceğiniz çaba, ileride size çok faydalı olacak.

9. Yaptığınız şeylere hakim olun.

Bu dönemde bolca etkinlikte, gezide, projede ve işte rol alacaksınız. Arada sırada işler biraz üst üste gelebilir ya da kendinizi çok da anlamadığınız şeyler yaparken bulabilirsiniz. Tüm bu yükün altında ezilmemek için yaptığınız şeylere hakim olmanız ve hakkıyla yapmanız çok önemli.

10. Eğlenin!

Bir daha bu kadar genç olmayacaksınız! Zamanınızı sıkıntılarla değil, biraz da eğlenceyle geçirin...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
10
8
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayça İpekçi

Üniversitenin ilk günü ilk birbirimiz ile tanıştığımız sınıftan çocuk ile 4 sene boyunca hiç muhabbetimizin olmaması, sadece belki günaydınlar merhaba falan ... Devamını Gör