Görüş Bildir
Haberler
Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Olacak Mı? Üniversiteler Tekrar Kapanacak Mı?

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Olacak Mı? Üniversiteler Tekrar Kapanacak Mı?

Türkiye’de koronavirüs sebebiyle üniversiteler yaklaşık iki yıl kapalı kalmıştı. Yükseköğretim Kurumu, yaptığı açıklamada bu sene okulların açılacağını ve eğitimin yüz yüze yapılacağını duyurmuştu. Ancak son günlerde üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ortaya çıktı. KYK yurtlarına yer bulamayan ve yedek listede kalan öğrenciler, tüm Türkiye’de artan kiralar sebebiyle de ev tutamıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, barınma sorunu olan tüm öğrencilere yardım edileceğini açıkladı. Peki, üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? Üniversitelerin tekrar kapanması gündemde mi? İşte üniversitelerle ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 22 Eylül’de 28 bin 168 kişide koronavirüs tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada okulları kapatmak gibi lükslerinin olmadığını ve yüz yüze eğitimde ısrarcı olacaklarını açıklamıştı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

YÖK Başkanı Erol Özvar, yüz yüze eğitim için şu açıklamalarda bulundu;

'Bu süreç gerçekten kolay olmayan bir süreçti. Ancak bu süreci üniversitelerimizin başarılı yönettiği kanaatini taşıyorum. Öğrencilerimiz de sabırla derslerine devam ettiler. Uzaktan eğitim, yükseköğretimin bir parçasıdır, kendisi değil. Uzaktan eğitimin yükseköğretimde yüz yüze eğitimin yerini alması veya onu ikame etmesi beklenemez. Örgün eğitimde asıl olan yüz yüze eğitimdir. YÖK olarak bütün üniversitelerimizde yüz yüze eğitimin esas olduğunu, kural olduğunu düşünüyoruz. Ama tabii şartlar bazen örgün eğitimde olduğu gibi yüz yüze eğitimin yapılmasına imkan vermeyebilir. Nitekim geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimi bütünüyle uzaktan öğretim usulüyle yapmaya çalıştık ve başardık. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacaktır. Biz artık eğitim ve öğretimin üniversitelerde yüz yüze, yani öğrencilerimizin arkadaşlarıyla beraber, öğretim üyeleriyle beraber, kampüsün içerisinde, fakültelerde bütün sosyal alanlarda yapılmasını arzu ediyoruz. Bu fevkalade önemli bir konu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İPTAL EDİLECEK Mİ?

Öğrencilerin yaşadığı barınma sorunu sebebiyle sosyal medyada bazı öğrenciler yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitime geçilmesi çağrısında bulundu.

Ancak yetkililerden henüz konu ile ilgili açıklama gelmedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer Faruk

Üniversitemde tedbirin t'sinin alındığını düşünmüyorum.Tedbir olarak sadece derslerde maske takıyoruz.Öte yandan fakültenin hemen önündeki kuyruklar mı dersi... Devamını Gör