Görüş Bildir
Haberler
Üniversitede 'Adrese Teslim' Kadro İlanı İstifa Getirdi

etiket Üniversitede 'Adrese Teslim' Kadro İlanı İstifa Getirdi

Son dönemde giderek yaygınlaşan 'adrese teslim' kadro haberi bu kez Gümüşhane Üniversitesi'nden geldi. Üniversitede ilgisi olmamasına karşın ilahiyat fakültesi için işe alınacak kişinin edebiyat fakültesi mezunu olması şartı arandı. Bunun üzerine dekan ve dekan yardımcısı görevlerinden istifa etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gümüşhane Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı’na alınacak öğretim üyesi için bölümle herhangi bir ilgisi olmamasına karşın “edebiyat fakültesi türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun olmak” şartı arandı.

İlanın devamında ise “İlahiyat fakültesi lisans mezunu olup, eski Türk Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak” şartları istendi. Söz konusu şartlar adrese teslim atama tartışmalarını gündeme getirdi. 

Cumhuriyet'ten Şevval Aydoğan'ın haberine göre,18 Ocak’ta dekan Prof. Dr. Ali Kuzudişli ile dekan yardımcısı Doç. Dr. Berat Sarıkaya üniversitedeki tüm görevlerinden özel şartlara itiraz ederek istifa etti.

"İlanda yer alan özel şartlara itiraz ettik"

"İlanda yer alan özel şartlara itiraz ettik"

Fakülte dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli istifa nedenini anlattı. 

Kuzudişli, İlan yayınlandı ve ilanda yer alan özel şartlara itiraz ettik. Daha sonra süreç işledi ve bir aday kazandı. Kazanan adayın atanmasını teklif ettik ve ardından kadronun iptal edildiğini duyduk. Ben normal süreci işlettim, kazanan kişi belli olduktan sonra ilan iptal edildi denilince bu işin doğru olmadığı kanaatine vardım ve istifa ettim” ifadelerini kullandı.

Kuzudişli baskıları kimin yaptığına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
15
12
8
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

biraz gurur onur olsa, zaten ülkede ki tüm kadrolar istifa eder. Torpilsiz belediyede çöpçü olamazsın !

Yahya

böyle dekan ve dekan yardımcılarının yarısı olsa bu kancıklar ülke şimdi bir yerlere gelmişti.Kimsede gurur ahlak yok ama herkes müslüman

Gokhan Ozkan

Haberi okumadan yorum yapmış, istifa edenler torpile itiraz eden gururlu akademisyenler... Bende başlığı okuduğumda torpili yapanın işten alındığını sandım a... Devamını Gör