Görüş Bildir
Haberler
'Unabomber' Olarak Bilinen Ted Kaczynski, Hapishanede Ölü Bulundu

'Unabomber' Olarak Bilinen Ted Kaczynski, Hapishanede Ölü Bulundu

ABD'nin en fazla bombalı saldırısını gerçekleştiren ve 'Unabomber' olarak bilinen matematikçi 81 yaşındaki Ted Kaczynski, North Carolina eyaletinde kaldığı hapishanedeki hücresinde ölü bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16 bombalı eylem gerçekleştirdi

16 bombalı eylem gerçekleştirdi

ABD Federal Cezaevleri Bürosu sözcüsü Kristie Breshears, Kaczynski'nin bugün sabah saatlerinde hapishanedeki hücresinde hareketsiz bulunduğunu duyurdu.

Breshears, hastaneye nakledilmesine rağmen Kaczynski'nin kurtarılamadığını ifade etti. 1996'da tutuklanana kadar yaklaşık 20 yıl boyunca aranan fakat bir türlü yakalanamayan Kaczynski, ABD'de en fazla bombalı saldırı gerçekleştiren kişi olarak biliniyordu.

Kaczynski, 1978 ile 1995 yılları arasında 3 kişinin ölümüne ve 23 kişinin yaralanmasına sebep olan 16 bombalı eylem gerçekleştirmişti.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Kaczynski, 1995 yılında FBI tarafından 'Unabomber' olarak tanımlanmadan önce gazetelere el yazısıyla 'Endüstriyel Toplum ve Geleceği' başlıklı bir manifesto göndermiş ve manifestonun yayınlanmaması halinde eylemlerinin devam edeceğini belirtmişti. FBI'ın okuyuculardan yazarı teşhis edebilecekler olabileceği değerlendirmesiyle The New York Times ve Washington Post 35 bin kelimelik manifestoyu yayınlamıştı.

Kaczynski, aile üyelerinin kendisinden şüphelenerek FBI ile temasa geçmesinin ardından 3 Nisan 1995'te Montana'daki kulübesinde yakalanmıştı. Kaliforniya'da yargılanan Kaczynski, 1998'de suçlarını kabul ederek şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

16 yaşında Harvard'a girdi

16 yaşında Harvard'a girdi
İçeriğin Devamı Aşağıda

FBI raporlarına göre, 16 yaşında Harvard'a giren Kaczynski, Michigan Üniversitesinde matematik doktorası yapmıştı. Kaczynski, eylemlerini hayatının geçtiği yerlerde gerçekleştirmişti.

Üniversite görevlilerine bombalı paketler gönderen Kaczynski, ilk bombalama eylemini büyüdüğü şehir olan Chicago'da yapmıştı. Kaczynski, iki bomba patlattığı Kaliforniya Üniversitesi Berkeley'de ders vermişti. Kaczynski, hava yolu yetkililerine de bombalı paketler göndermiş, havalimanlarına bomba yerleştirmişti.

FBI, Kaczynski'ye üniversite ve hava yolları bombacısı anlamına gelen 'Unabomber' lakabını takmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
4
4
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Simge Soysal

Madem cok zekiydi o zaman sistemi zekasiyla cokertseydi. Isid ve pkk yontemi kullanan bi deliymis.

Boncuk Mavisoy

Bu adam 16 yasinda üniversitede psikoloji tanrısı gibi anılan bir hocanın deneylerine kabul edilmiş, fakat hoca Cia için çalışıyormuş,Unabomber'a 2 yil boyu... Devamını Gör

ali kaya

Mamhunt unabomber dizisi güzeldi izleyin izlettirin