Görüş Bildir
Haberler
Uludere Eski Hudut Tabur Komutanı Gözaltında

Uludere Eski Hudut Tabur Komutanı Gözaltında

Onedio Medya
26.07.2016 - 13:36 Son Güncelleme: 27.07.2016 - 17:10

Uludere eski Hudut Tabur Komutanı Binbaşı Hüseyin Erten darbe girişimi soruşturması kapsamında Bursa'da gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce, darbe girişiminin ardından devam eden operasyonlar kapsamında, Şırnak'ın Uludere İlçesinde 2011 yılında, savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 köylünün öldüğü dönemde binbaşı rütbesiyle Jandarma Hudut Tabur Komutanı olarak görev yaptıktan sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevine Müdür olarak atanan Hüseyin Erten de gözaltına alındı. 

DHA'ya konuşan ve Erten'in Bursa'da 2013 yılında göreve başladığını belirten bir yetkili, 'Kendisi daha sonra il müdürlüğüne bağlı Rüştü Burlu Yetiştirme Yurdu'nda müdür olarak görev yapmaya başladı. Eşi de aynı yerde psikolog olarak çalışıyor. Geçtiğimiz perşembe günü açığa alındı. Sonrada polis tarafından gözaltına' dedi.

Enerji Bakanı Berat Albayrak, dün darbe girişimi sonrası yeniden açılacak dosyalar arasında Uludere Katliamı'nın da bulunduğunu açıklamıştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, darbe girişimi sonrası Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunmuştu.

Rusya devleti ile ilişkilerin normalleşmesi üzerine açıklamalarda bulunan Albayrak 'Tabii buraya bir parantez açacağım. Akıncı Üssü'nde yaşananlar, havacılıkta yaşananlar bize başka soruları da açacak. Savcılarımız onları da inceleyecek. Bir Uludere konusunu, bir 24 Kasım 'uçak' konusunun da tekrar inceleneceğini düşünüyorum' demişti. 

Demirtaş da TBMM'deki parti grup toplantısının ardından konuya ilişkin soru üzerine, Uludere dosyasının yeniden açılması gerektiğini belirterek, 'Tabii ki bu dosya yeniden açılmalı ve siyasi, askeri sorumluları kimse ortaya çıkmalı' açıklamasında bulunmuştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ise bugün yaptığı açıkamada 'Uludere dosyasının tekrar açılacak olmasından memnunuz' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0