Görüş Bildir
Haberler
10 Ülkenin Düğün Gelenekleri

10 Ülkenin Düğün Gelenekleri

Gözde Nur Kıpçak
02.08.2014 - 14:37 Son Güncelleme: 03.08.2014 - 11:35

Çin

Çin'de düğün yapmak için bir astroloji uzmanının doğum tarihine ve saatine bakarak yorum yapması gerekiyor.  Eğer horoskoplar uygunsa düğün hazırlıkları başlıyor. Yalnız bu da değil 7. ayın 15'inen sonra evlenmek uğursuzluk kabul ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hindistan

Hindistan

Hindistan'da düğünün olmazsa olmazı gelinin el ve ayaklarına yapılan(mehndi) desenleridir. Ayrıca kırmızı tonlarında sari adı verilen geleneksel kıyafet giyilir.

Almanya

Almanya

Alman gelinler genelde duvak yerine çiçek veya bitkiler oluşmuş taç takarlar. İkinci ise damat ve gelinler önelerine gelen kütüğü beraber keserlermiş ve bu da sıkıntılara birlikte göğüs germenin sembolü.

İspanya

İspanya

İspanya'da evlenme töreninden sonra gelinin babası damada saat verir. Damatsa geline 13 altın para verir(tanrının sevgisini sembol eder).  Geleneksel olarak gelinler siyah ipekten elbise giyerler(miş) tabii artık ne kadar sürdüğü bilinmez.

Yunanistan

Yunanistan

Komşuya baktığımız zaman gelin kötü ruhları kovmak amacıyla kırmızı veya sarı tonlarda duvak benzeri örtüler takarlar. Ayrcıa davetliler yerde tabak kırarlar

İtalya'da davetliler cam tabakları olabiliğince parçalıyorlar ve de evlenen çiftin şapelin önünde düğüm atması gerekiyor. Bunanla birlikte konukların The Tarantella denilen dansı yapması oldukça yaygındır. Ayrıca İtalyanlar pazar günleri yapılan düğünlerin şans getireceğine inanıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilya

Brezilya

Brezilya'da gelinin bekar arkadaşları gelinliğin iç kısmına isimlerini yazarak uygun damat adayını bulacaklarına inanıyorlar. Bunun yanında düğün bem-casado adı verilen tatlı yiyeceksiz olmaz.

Afrika

Afrika

Afrika düğünlerinde gelin ve damat bileklerini bir bağ ile bağlıyor, fındık dağıtılıyor.

Japonya

Japonya

En önemli Japon düğün geleneklerinden ilki sake ya da san-san-kudo paylaşımıdır. Damat ve takiben gelin 3 farklı kaseden pirinç yudumlarlar. Ve geleneksel olarak elbette kimono giyilir.

İskoçya

İskoçya

Gelin ve damat birbirlerinin üzerinden önce yumurta,salça benzeri pis kokulu yiyecekleri döküp iğrenç bir şey ortaya çıkarıyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
130
118
103
54
53
39