Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Ne Zaman Bağımsız Oldu? Ukrayna Nerede? Ukrayna'nın İlk Başkanı Kim?

Ukrayna Ne Zaman Bağımsız Oldu? Ukrayna Nerede? Ukrayna'nın İlk Başkanı Kim?

GNS
24.02.2022 - 20:52

Rusya'nın Ukrayna'ya resmi olarak savaş açtığı bu sabah itibariyle açıklandı. Gündemde bomba etkisi yaratan Rusya - Ukrayna krizi her geçen saniye büyümeye devam ediyor. Vlademir Putin'in yapmış olduğu Ukrayna'nın Donbas bölgesinde 'askeri bir operasyonun' başladığı duyurusu ile sabah saatlerinde başlayan işgal hareketi halen devam etmekte. Ukrayna'nın güneyindeki Herson kendi ise resmi olarak işgal edildi. Peki Ukrayna nerede? Ukrayna ne zaman bağımsız oldu? Ukrayna'nın ilk başkanı kim? İşte haberin detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm dünya genelinde etkilerini göstermeye başlayan Rusya Ukrayna savaşı özellikle piyasalarda olumsuz etkilere yol açtı. Döviz kurunda büyük dalgalanmaya sebep olmasının yanı sıra, Avrupa'da doğalgaza %42 oranında zam geldi. Rusya'nın başlattığı savaşa Ukrayna'nın direnişi askeri açıdan yetersiz geliyor. Peki Ukrayna ne zaman bağımsız oldu? İşte detaylar...

Ukrayna Ne Zaman Bağımsız Oldu?

Ukrayna Ne Zaman Bağımsız Oldu?

Ukrayna eski bir SSCB üyesidir. 1917 Sosyalist Ekim Devrimi’nden sonra, Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) içinde yerini aldı. Sovyetler Birliği’nde 1990 yılına gelinirken “yeniden yapılanma” adı altında yaşanan çözülme sürecinde, bütün diğer eski Sovyet ülkelerinde görüldüğü gibi Ukrayna’da da milliyetçi dalga artış gösterdi.

Ukrayna'nın İlk Başkanı Kimdir?

Ukrayna'nın İlk Başkanı Kimdir?

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu, 24 Ağustos 1991 tarihinde Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi onayladı. Ukraynalıların yüzde 90'ı 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda, Ukrayna'nın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden ayrılıp bağımsızlığı için oy verdi. Bunların ardından Ukrayna bağımsızlığını ilan etti. Ukrayna'nın ilk devlet başkanı ise Leonid Kravçuk oldu. 1996'da Leonid Kuçma başkanlık koltuğunda yerini aldı.

Ukrayna Nerede?

Ukrayna Nerede?

Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna 603.549 km² yüzölçümüne sahiptir. Avrupa'daki en büyük ülke olan Ukrayna doğuda ve kuzeydoğuda Rusya, kuzeybatıda Belarus, batıda Polonya, Slovakya ve Macaristan, güneybatıda Romanya ve Moldova'yla komşudur. Öte yandan güneyde Karadeniz ve Azak Denizi'ne kıyısı bulunur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın