Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Büyükelçisi: 'Boğazları Rus Gemilerine Kapatın'

Ukrayna Büyükelçisi: 'Boğazları Rus Gemilerine Kapatın'

Ukrayna'nın Anlara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Boğazların Rus gemilerinin geçişine kapatılması talebinde bulunduklarını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar basın açıklaması düzenledi. Rusya'nın saldırısının Ukrayna'nın tümüne yönelik olduğunu söyleyen Bodnar, 'Saldırı, Rusya'dan, Kırım'dan, Belarus'tan ve Donbas'tan yapılıyor' dedi. 

Büyükelçi Bodnar, Ukrayna'da sıkı yönetim ilan edildiğini ve Rusya ile diplomatik ilişkilerin feshedildiğini kaydetti. Ukrayna silahlı kuvvetlerinin işgale karşı mücadele ettiğini belirten Bodnar, can kayıpları bilgisinin geldiğini aktardı. Bodnar, Türk yönetimine ve halkına seslenerek 'Ukrayna'ya yardım ediniz' dedi.

'Boğazları kapatın'

Bodnar, Türkiye'den Rusya'ya karşı hava sahasını ve Boğazları kapatması için resmi talepte bulunduklarını aktardı. 

Bodnar 'Aynı zamanda Rus tarafına bir yaptırımın uygulanmasını istiyoruz. Özellikle buradaki Rus iş dünyasına ait hisselere el konulmasını, böylece buradan para kazanılmasının önlenilmesini talep ediyoruz' ifadelerini kullandı. 

'Bölgemizde ilk defa nükleer silaha sahip bir devlet başka egemen bir devlete açık bir saldırı düzenleyip savaş başlatıyor' diye vurgulayan Bodnar, 'Her şeyden önce bunun zararını barışçıl halk, kadınlar ve çocuklar görüyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
8
7
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Çiftçi

Zaten can çekişen ekonomi bu hareketliliğin ardından iyice dibe çekilecek gibi. Devletin her hamlesini akıllıca yapması lazım. Minimum hasarla bu aksiyondan ... Devamını Gör

Behlül

Haydaa noluyo ya baya baya savaş mı başladı hem de dibimizde

Söyledim gitti

Dibimizin savaşsız olduğu gün oldu mu ki? İran, Irak, Suriye derken hep savaşlara komşuyuz maalesef.

Pasif Kullanıcı

bu ülkede montro yi savunanlar yargılanıyor düşünün ne demek olduğunu şimdi anlarsınız.