Görüş Bildir
Haberler
Ufak Bir Aydınlanma: Çizgi Roman Uyarlaması Olduğunu Muhtemelen Bilmediğiniz 10 Film

Ufak Bir Aydınlanma: Çizgi Roman Uyarlaması Olduğunu Muhtemelen Bilmediğiniz 10 Film

Ulaş
05.04.2016 - 18:15 Son Güncelleme: 06.04.2016 - 14:13

Şu günlerde başarılı ya da başarısız birçok çizgi roman uyarlamasını izleme şansı buluyoruz. Üstelik bu furya gittikçe alevleniyor diyebiliriz. Peki izleyip çizgi roman temelli olduğunu bilmediğimiz filmlerde olabilir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sorunun cevabını FRP Net'ten Aykan Balkan'ın haberinde buluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda meraklıları hariç kaç kişi Deadpool‘un adını bilirdi? Guardians of the Galaxy‘nin üyelerini kim sayabilirdi? Sanırım yalnızca takipçileri ve sevenleri.

Şimdilerde çizgi roman okumayan sevmeyen insanlar bile çizgi roman karakterlerinin hayranı olmuş durumda. Kendimizi çizgi roman meraklısı olarak gördüğümüz halde bizimde kaçırdığımız veya uyarlama olduğunu bilmediğimiz beyazperde yapımları olabilir.

1. Timecop

1. Timecop

Dark Horse’un 1992 yılında yayınladığı Timecop aslında ilgi çekici bir uyarlama. Fazla vakit geçmeden 1994 yılında sinemada izleme şansı bulduğumuz Timecop’ta baş rolde Jean-Claude Van Damme var. Hem de tabiri caizse Van Damme’ın Van Damme olduğu zamanlar. Zaman yolculuk yapabilen bir güvenlik ajanının hikayesi anlatılan hikayede Van Damme’ın meşhur döner tekmeleri belki çizgi roman uyarlaması olduğunu fark etmenize engel olmuş olabilir.

Yazar: Mark Verheiden

Çizer: Ron Randall

Yayıncı: Dark Horse Comics

2. The Losers

2. The Losers
İçeriğin Devamı Aşağıda

A Takımını andıran The Losers oldukça hareketli ve bol patlamalı bir uyarlama. Aksiyon severler için izlenebilitesi yüksek bir yapım olan The Losers’ın en büyük avantajı Idris Elba, Zoe Saldana ve Chris Evans gibi önemli isimleri izleme şansı elde etmeniz. Hem IMDB puanı ile hem de eleştiriler ile harika bir film olduğunu söylemek çok zor fakat yinede keyifli ve hareketli dakikalar geçirmenize yardımcı olacaktır.

Yazar: Andy Diggle

Çizer: Jock, Shawn Martinbrough, Nick Dragotta, Ale Garza, Ben Oliver

Yayıncı: Vertigo

3. 2 Guns

3. 2 Guns

Bolca havada uçuşan mermi,büyük patlamalar,Denzel Washington ve Mark Wahlberg. Biranızı ve patlamış mısırınızı önünüze koyup keyifle izleyeceğiniz bir aksiyon uyarlaması. Çizgi romandaki hikayeye göre ufak çaplı farklılıklar gösterse de gayet iddialı bir yapım 2 Guns. Çizgi romanda kullanılan sert dil ve yoğun argo yerini biraz Hollywood şirinliğine kaptırmış durumda. Buna rağmen verimliliğinden pek bir şey kaybettiğini söylemek zor olur. İki büyük aktör adeta filmi sırtlayıp götürmüşler.

Yazar: Steven Grant

Çizer: Mat Santolouco

Yayıncı: BOOM! Studios

4. Surrogates

4. Surrogates

Yapılmış en iyi uyarlamalardan biri olmasa da ana hikayeye en sadık kalanlardan biri Surrogates. Hikaye çok farklı ve özgün. Kurgusundaki zayıflığı bilimkurgu ağırlıklı tadı ve Bruce Willis’in duruşuyla telafi eden yapım uzaktan kontrol ettikleri suretleriyle yaşamlarını sürdüren insan ırkını anlatıyor. Bruce abi ise her zaman olduğu gibi emektar bir polis memuru. Kesinlikle ilgi çekici ve birkaç saatinizi ayırmanız faydanıza olur.

Yazar: Robert Venditti

Çizer: Brett Weldele

Yayıncı: Top Shelf Productions

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Fountain

5. The Fountain

The Fountain’ı izlemeyen herkes adına çok seviyorum çünkü böyle bir uyarlamayı ilk kez izlemek gerçekten etkileyici bir tecrübe. Hikayesi,görselleri,karakterleri ve hissettirdikleri gerçekten bambaşka şeyler. Çizgi romanı okurken de aynı şeyleri hissetmek mümkün tabi fakat hikayede görsellik işin içine girince daha yoğun duyguları size aktarması mümkün kılınmış. İlk etapta baş roller için Brad Pitt ve Cate Blanchett düşünülmüş fakat bütçenin yarıya indirilmesiyle Hugh Jackman ve Rachel Weisz ile anlaşılmış. Bütçe iyi ki yarıya indirilmiş demekten kendinizi alamayacaksınız. Kaçırmamanız gereken bir uyarlama. (İncelemesi burada)

Yazar: Darren Aronofsky

Çizer: Kent Williams

Yayıncı: Vertigo

6. The Rocketeer

6. The Rocketeer

1982 yılında yayınlanmış olan The Rocketeer 1991 yılında ekranlarda karşımıza çıktı. Hikaye genç bir pilot olan Cliff’in bir jetpack prototipi sayesinde süper kahramana dönüşmesini anlatıyor. Gişe hasılatlarında istediğini elde edememiş olsa da genelde kötü eleştirilere maruz kalan bir uyarlama değil. Boş vaktinizi değerlendirmek için izleyebilirsiniz.

Yazar: Dave Stevens

Çizer: Dave Stevens

Yayıncı: İlk olarak Pacific Comics tarafından yayınlandı, en son IDW Publishing

7. 30 Days of Night

7. 30 Days of Night
İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Days of Night önce bir sinema senaryosuydu daha sonra çekilmeye yeltenmeden çizgi romana dönüştü ve nihayetinde sinemaya uyarlanarak karşımıza çıktı. Yine farklı ve başarılı hikayelerden birine sahip olan 30 Days of Night vampirlerle arası iyi olanlara veya gerilim severlere iyi gelecektir. Josh Hartnett filmde lokomotif rolü üstlenirken Ben Foster’ı da ucundan görmek sevindirici. Alaska’da bir kasabada 30 gün süren gece boyunca vampirlere karşı verilen mücadeleyi izlemek pek kötü bir fikir değil.

Yazar:  Steve Niles

Çizer: Ben Templesmith

Yayıncı: IDW Publishing

8. Tank Girl

8. Tank Girl

Tank Girl hakkında ayrıca bir şeyler yazmak daha mantıklı olabilir aslında. Psychadelic,acid punk ve steampunk öğelerini bol bol içinde bulunduran hikayede başrolde Lori Petty var ve kötü adamı Malcolm McDowell gibi bir dev canlandırıyor. İşin kötü yanıysa gerçekten başarılamayan bir uyarlama. Kötü bir kurgu ve kötü bir yapım. Herşeye rağmen çizgi romana duyulan saygıdan dolayı şöyle bir göz atılabilir.

Yazar: Alan Martin

Çizer: Jamie Hewlett

Yayıncı: Penguin Books

9. Oldeuboi

9. Oldeuboi

Bilindik adıyla Oldboy uzak doğunun çizgi romanlara verdiği sert ve acımasız bir cevaptı. Mangalarda işlenen hikayelerin ne kadar uçsuz bucaksız ve kısıtlanamayan durumda olduğunu tüm izleyenlere göstermiş oldu. Baştan sona harika bir uyarlama olan Oldboy hem senaryosu hem kurugusu hem de oyunculuklarıyla gerçekten çok üst düzey. Okuyanların ve izleyenlerin bir süre etkisinden kurtulamayacağı ve herkesin anlatmaya cesaret edemeyeceği bir olaylar zincirine sahip. Kaçırılan, 15 yıl boyunca bir otel odasına hapsedilen daha sonra da birden kendini tekrar dış dünyada bulan Dae-su’nun hikayesini kesinlikle izleyin. Kesinlikle.

Yazar: Garon Tsuchiya

Çizer: Nobuaki Minegishi

Yayıncı: Futabasha (Japonca), Dark Horse Comics (İngilizce)

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Snowpiercer

10. Snowpiercer

Fransız çizgi romanı Le Transperceneige‘den uyarlanan film Güney Kore’li Bong Joon-ho tarafından çekildi ve başrolde Chris Evans var. Filmde kullanılan dilin yüzde 80’i ingilizce. Post Apocalyptic meraklıları bu türde izleyebilecekleri yapım sınırlı olduğu için hep yenisini beklerler fakat Snowpiercer gözünüzden kaçtıysa veya afişine şöyle bir bakıp izlemediyseniz çok büyük bir kaybınız var. Beklentilerinizi yüksek tutun çünkü film gerçekten başarılı. Belki de yapılmış en iyi çizgi roman uyarlamalarından biri. Hikayeyi ve oyunculukları bol bol övebiliriz. Karanlık,düşündürücü ve hareketli. İzlemediyseniz hemen izleyin,geciktirmeyin, ertelemeyin.

Yazar: Jacques Lob

Çizer: Jean-Marc Rochette

Yayıncı: Casterman

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
41
13
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Oldboy bir film değil. Efsane

Senem

Bu kadar berbat bir filmi böyle nasıl övüp insanların izlemesi için öneride bulunabiliyorsunuz hayret ediyorum. Hayatımda yaptığım hatalardan biri sanırım Ol... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

keşke çizgi roman resimlerini de ekleseydiniz.