Görüş Bildir
Haberler
Ucuz Sokak Lezzetleriyle Gidenin Aç Kalmayacağı Her Bütçeye Uygun Yemek Alternatifi Sunan 11 Şehir

Ucuz Sokak Lezzetleriyle Gidenin Aç Kalmayacağı Her Bütçeye Uygun Yemek Alternatifi Sunan 11 Şehir

Ayça
20.01.2020 - 18:37

Damak tadınıza göre gitmek isteyeceğiniz şehri seçin.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/hannahloewen...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Osaka

1. Osaka

Japonya'nın sokak lezzetleri konusunda zirveyi oynadığını bilmeyen yoktur. Yüzlerce alternatif lezzet bulacağınız Japonya'da, Osaka şehri sokak yemeklerinin merkezi denilebilir. Osaka'da bulunan, Dotonbori caddesinde 'okonomiyaki' (tuzlu, kızarmış karnıbahar krepleri), 'takoyaki'( hamurlu ahtapot topları) ve 'yakiniku'(kızarılmış et) yemekleri ise en favori lezzetler arasındadır.

2. Meksiko

2. Meksiko
www.instagram.com

Meksiko'ya plajları için gidenler kadar yemekleri için gidenler de oldukça fazla. Dünya'nın en iyi restaurantlarına sahip olan bu şehir, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de oldukça ünlü. Tezgahlarda satılan tropik meyveler, takolar, taze sıkılmış meyve suları ve kızarmış fasulyelere bayılacaksınız!

3. Singapur

3. Singapur

Singapur, Çin, Hint ve Malezya mutfağından etkilenen, çeşitli lezzetli yemekleri barındıran bir mutfağa sahiptir. En sevilen Singapur yemeklerinden bazıları; 'kaya toast'(beyaz ekmek üzeri reçel, hindistan cevizi, şeker ve yumurta), 'nasi lemak'( yumurta, ançuez ve yer fıstığı ile pişirilmiş pirinç) ve 'Hainanese chicken rice'(yağ, sarımsak ve zencefille pişirilmiş kokulu pirinç üzerine ince dilimlenmiş tavuk dilimleri).

4. Berlin

4. Berlin
www.instagram.com

Berlin, Avrupa'nın ucuz yemek denilince ilk akla gelen şehirlerinden biri.  Neue Heimat, Thaipark ve Kreuzberg'i gezerken, birçok yemek marketine rastlayacaksınız. İkonikleşmiş 'currywurst' ve döner kebapları dışında, tandır fırında naan ve 'chicken tikka' gibi yemekleriyle de meşhur.

5. Bangkok

5. Bangkok

Thailand'ın en büyük şehri olan Bangkok, alışılmışın dışında olan su üstünde kurulmuş pazarları ile meşhur. Pazar, daha önce karşılaşmadığınız tropik meyveler ve kendilerine has sokak lezzetleriyle dolu. Akşam marketlerinde ise 'pad see ew'(vog tavada kızarmış noodle) ve som tam(tatlı ve tuzlu pepino salatası) gibi yiyecekler bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hong Kong

6. Hong Kong

Kowloon'un kalabalık sokaklarında gezerken, deniz ürünlerinin satıldığı pazarları göreceksiniz. Soya ve fıstık soslu pirinç eriştesi ve kabarık yumurta waffle'ı, sokaklarda sık göreceğiniz lezzetler arasında.

7. Marakeş

7. Marakeş

Marakeş sokaklarına girdiğinizde, kendinizi Baharat Yolu'nda hissedebilirsiniz. Kırmızı biberden, safrana kadar birçok baharat satımı vardır. Kaçırmamanız gereken bir yer varsa da orası, Merchoui Pasajı. Burada, tüm gün baharatlı ve kavurulmuş kuzu eti bulabilirsiniz.

8. Seul

8. Seul

Güney Kore'nin başkenti Seul, sokak lezzetleriyle meşhur olan başka bir şehir. Gwangjang Market, Namdaemun Market ve  Myeongdong Pasajı en bilinen sokak lezzetlerini bulacağınız yerler arasında geliyor. 'Tteokbokki' (baharatlı biber sosunda pirinç kekleri), 'Kimbap'(Kore usulü sushi) ve 'Pajeon' (deniz ürünleri dolgulu tuzlu yeşil soğan kekleri) pazarlarda rastlayacağınız lezzetler arasında.

9. Tel Aviv

9. Tel Aviv
www.instagram.com

Israil'in Akdeniz kıyısında bulunan bu şehir; humus, lahana turşusu ve baharatlı falafel dolgulu pitasıyla ünlü.

10. Los Angeles

10. Los Angeles
www.instagram.com

Eğer Amerika'da olan birisi sokak yemeği yemek istiyorsa, ilk durağı Los Angeles olmalıdır. Ananasla doldurulmuş ekmekleri ve kızarmış tavuk sandviçleri ünlü yemeklerindendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Paris

11. Paris
www.instagram.com

'Paris'te sokak lezzeti mi, nasıl?' diye soranlarınız olacaktır. Michelin Yıldızı alan restaurantların yanı sıra sokak lezzetleriyle de oldukça ünlüdür. Comte peyniri ile dolup taşan sanviçleri ise her yiyenin bağımlı olduğu lezzetleri arasındadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
5
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın