Görüş Bildir
Haberler
Ucuz Meyve Sebze İçin Tanzim Satışları Çadır ve Kamyonlarda Yapılacak

Ucuz Meyve Sebze İçin Tanzim Satışları Çadır ve Kamyonlarda Yapılacak

Sebze fiyatlarındaki yükselişe karşı belediyelerin kuracağı tanzim satış mağazalarının iki büyük ilde nerelere kurulacağı merak konusu olmuştu. Önümüzdeki hafta İstanbul ve Ankara'da başlayacak olan satışların kamyonlarda veya çadırlarda yapılacağı belirtildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp'ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tanzim satış mağazaları için “Önümüzdeki hafta ilk etapta İstanbul’da 50, Ankara’da 30’dan fazla noktada, hakiki değerinde olacak şekilde süreci başlatacağız” demişti. Bu açıklamalar üzerine ilgili kuruluşlar acil çalışma başlattı.

Ucuz sebze, meyve satışı sabit noktalarda yapılmayacak

Ucuz sebze, meyve satışı sabit noktalarda yapılmayacak

Habere göre, ilk olarak ucuz sebze meyve satışları için sabit yerler düşünülmüyor. Bunun yerine hemen gelecek haftadan itibaren halka ucuz meyve sebze satışının başlayabilmesi için mobil model üzerinde duruluyor.

Ürünler direkt üreticiden alınacak

Ürünler direkt üreticiden alınacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım Kredi Kooperatifleri, üretici ya da çiftçiden meyve ve sebze satın alacak. Satın alınan ürünlerin üzerine işçilik maliyeti, yükleme, boşaltma, nakliye gibi masraflar eklenecek. Bu ürünler belediyelerin belirleyeceği tanzim satış yerlerine gönderilerek, vatandaşa sunulacak.

Uzmanlar kalıcı çözüm olmayacağı görüşünde

Uzmanlar kalıcı çözüm olmayacağı görüşünde

Yaya trafiğinin yoğun olduğu metro çıkışlarına müsaitlik durumuna göre ya çadır kurulacak ya da kamyonlar yerleştirilecek. Konunun uzmanları kamunun devreye girmesiyle işçilik, kira, vergi gibi maliyetlerin fiyata yansımamasıyla meyve sebzede ucuzluk sağlanacağını belirttiler. Ancak bu yöntemin de kalıcı, sürdürülebilir bir çözüm olamayacağını vurguladılar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
59
48
19
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cookiemonsterr

google>seçime kadar günü nasıl kurtarabiliriz>enter

AL PACİNO

Mart sonuna kadar göz boyama hele şu seçimleri bir alalım sonra patlıcanı kuyumcudan alırsınız

Pickle Rick

2019 yılında geldiğimiz noktaya bak. Marketler pahalı sebze (patlıcan, soğan vs) satamıyor. Belediye hal kamyonlarıyla sebze satacak. Tüp kuyruğu vardı diyen... Devamını Gör