Görüş Bildir
Haberler
Uçak ve Vagonlardan Çocuklar İçin Kütüphane Yapıldı

Uçak ve Vagonlardan Çocuklar İçin Kütüphane Yapıldı

Batuhan
31.03.2016 - 12:20

Çankırı Belediyesi, uçuş ömrünü doldurmuş bir Airbus A 300 tipi uçak ile hurdaya ayrılmış iki vagon ve bir lokomotifi, çocuk kütüphanesine dönüştürdü

İçeriğin Devamı Aşağıda
trthaberstatic.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com

Parçalar halinde 5 tır ile birkaç yıl önce İstanbul'dan Çankırı'ya getirilen ve kütüphaneye dönüştürülen yolcu uçağının iç kısmı, çocukların rahatça kullanabilecekleri şekilde dekore edildi. Çocukların, bu anlamda her türlü ihtiyacını karşılayacak olan kütüphane birkaç ay içinde açılacak.

Çankırı Belediyesi ayrıca TCDD tarafından hurdaya ayrılan bir lokomotif ve iki vagonu da kütüphaneye dönüştürmek için kiraladı. TCDD'nin Çankırı'daki bakım atölyesinde vagonlar kütüphaneye uygun şekilde yeniden dizayn edildi. Tren kütüphanenin açılışı da içinde bulunduğumuz Kütüphaneler Haftası'nda yapılacak.

Kütüphanelerde velilerin çocuklarını beklemeleri için kafeteryalar da olacak.

Kütüphanelerde velilerin çocuklarını beklemeleri için kafeteryalar da olacak.

Proje kapsamında hazırlanan tren kütüphane İstasyon Kavşağı'na, uçak kütüphane de Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın yan tarafına yerleştirildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptığı açıklamada, çocukların eğitimini çok önemsediklerini ifade etti.

Kitap okumayı çocuklar için cazip hale getirdiklerini belirten Dinç, 'Çocuklarımızın iyi yetişmelerini, gelişmiş bireyler olmalarını, donanımlı olmalarını çok önemsiyoruz. Bu, okumakla olur. Onlar için kitap okumayı cazip hale getirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak adına kütüphane yapıyoruz' dedi.

"Hava alanı olmayan ilde uçak var"

"Hava alanı olmayan ilde uçak var"
www.medyakamu.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kütüphanelerin son durumu hakkında bilgi veren Dinç, şunları söyledi:

'Temalı 3 kütüphane düşündük. Bunlar uçak, tren ve gemi temalı kütüphanemiz. Gemi kütüphanemizin yapımı için de hazırlıklar devam ediyor. Uçak kütüphanemizi bitirdik, çevre düzenlemesini yapıyoruz. Birkaç ay içerisinde açacağız. Tren kütüphanemizi tamamen bitirdik. Çevre düzenlemesini yaptık. İnşallah birkaç gün içerisinde tren kütüphanemizi yavrularımızın hizmetine açıyoruz'

Çocukların tren, uçak ve gemi kütüphaneden etkileneceğini düşündüğünü belirten Dinç, 'Çocuklarımız burada çok değişik ortamlarda kitapla tanışıp, kitap okumak suretiyle donanımlarını artıracaklar' diye konuştu.

TRT Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
23
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
beyazzenci

Terkedilmiş unutulmuş canım memleketim Çankırı... senden böyle haber almak ne güzel. Çankırılı biri olarak bir not düşmek istiyorum. Çankırı Türkiye'nin ilk... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

çok iyi yaa, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

işiniz gücünüz şov başka bir şey değil, bakmayın siz kütüphane yaptık dediklerine ilk açılış günü belediye başkanı,kaymakam vali vs. toplanır öğrenciler zorl... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

yavşak sensin bunu düşünen adam gerisini getirir sen böyle şeylere kafanı.şimdi siktir git vibratörünü al mastürbasyonuna devam et.