Görüş Bildir
Haberler
Uçağa Bindiğinizde Vücudunuzda Meydana Gelen Birbirinden Tuhaf 10 Durum

etiket Uçağa Bindiğinizde Vücudunuzda Meydana Gelen Birbirinden Tuhaf 10 Durum

Rinascita
08.06.2017 - 15:29

Yaz mevsiminin başladığı şu günlerde, birçoğumuzun tatile çıkma hazırlıkları yapıyoruz. Genelde de zamandan tasarruf sağlayıp, daha az yorulmak adına uçak yolculuğunu tercih ediyoruz. Uçağa bindiğimiz zaman vücudumuzda meydana gelen durumları sizler için Bright Side'dan derledik. Yolculuk öncesi ufak bir bilgilendirme olsun efendim.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bacaklarınız şişer.

1. Bacaklarınız şişer.

Uçakta olduğunuz sürede, rahatlıkla yürüyemezsiniz ve bacaklarını esnetemezsiniz. Ne yazık ki, bu hareket eksikliğinden ötürü bacaklarınızda şişmeye veya pıhtılaşmaya neden olan kan dolaşımı durgunluğu durumu meydana gelir. Bundan kaçınmak için, bacaklarınızı zaman zaman esnetin.

2. Tat duyunuz değişir.

2. Tat duyunuz değişir.

Bilim adamları tat alma duyusundan sorumlu beyin bölgelerinin, uçaktayken farklı bir çalışma sistemi uyguladığını öne sürdü. Tatlıya deliler gibi düşkün olanlar bile, uçaktayken domates suyu gibi daha farklı tatlar isteyebilirler.

3. Ağzınızda hoş olmayan bir koku oluşur.

3. Ağzınızda hoş olmayan bir koku oluşur.

Sıvı kaybı, vücudunuzun daha az tükürük üretmesine dolayısıyla da bakterilerin artmasına sebep olur. Bu bakteriler kötü kokulara neden olur. 

Bu durumu engellemek için ise, uçağa binmeden evvel sağlıklı bir yemek yemeli ve naneli sakız çiğnemelisiniz.

4. Cilt sorunları yaşarsınız.

4. Cilt sorunları yaşarsınız.

Sıvı kaybı aynı zamanda cildinizde pullanmaya ve aknelere neden olur. Uçaktaki kuru hava, cildinizin koruyucu özelliklerini zayıflatarak cilt sorunlarına yol açar. 

Yanınızda nemlendirici krem taşımanız, bu konuda size yardımcı olacaktır.

5. Başınız döner.

5. Başınız döner.

Uçakta olduğunuz sürede, gördüğünüz sabit görüntü hareket duygusunu karşılamadığı için baş dönmesi, bulantı ve hatta kusma gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Bunların önüne geçmek için, mümkün mertebe kanat yakını cam kenarı koltukları seçin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rahatsızlık hissi oluşmaya başlar.

6. Rahatsızlık hissi oluşmaya başlar.

Hareketsizlik, kabızlığa ve mide gazına neden olabilir. Uzun süre oturmak, metabolizmayı yavaşlatır. Basınç değişimi de mide gazına neden olur. 

Uçağa binmeden evvel kalorili gıdalardan uzak durmak ve uçaktayken zaman zaman kaslarınızı esnetmek bu sorunları engellemenize yardımcı olacaktır.

7. İşitme duyunuz zayıflar.

7. İşitme duyunuz zayıflar.

Uçakta yaşadığınız basınç değişiminden ötürü, işitme duyunuz zayıflayabilir. Eğer bunun olmasına izin verirseniz, hava içeriden baskı uygulamaya başlayacaktır ve geçici işitme sorununa, ağrıya sebep olacaktır. 

Sakız çiğnemek veya akide şekeri bu sorundan sizi kurtaracaktır. Bunlar, tükürük salgılamayı tetikler ve yutkunmak da havanın bir kısmının dışarı çıkmasını sağlar.

8. Ani bir diş ağrısı yaşayabilirsiniz.

8. Ani bir diş ağrısı yaşayabilirsiniz.

Birçok yolcu, uçak yolculuğu boyunca ani bir diş ağrısı yaşadığını fark etti. Bunun sebebi de daha önceki maddelerde bahsettiğimiz basınç değişikliği. Hava küçük boşluklara girerek, dişinize içeriden baskı uyguluyor. 

Bu durumu önlemek için, yolculuğa çıkmadan evvel diş hekiminize görünebilirsiniz.

9. Tehlikeli bakteriler tüketirsiniz.

9. Tehlikeli bakteriler tüketirsiniz.

Uçaktaki suyun güvenilir olması için sarf edilen bütün çabalara rağmen, sıvıların büyük bir çoğunluğu zararlı bağırsak bakterileri içerirler. 

Enfeksiyondan kaçınmak için, yalnızca şişe su için ve yiyeceklerinizin masayla temas halinde olmasına izin vermeyin.

10. Gerilmeye başlarsınız.

10. Gerilmeye başlarsınız.

Uçak yolculuğundan korkmayan bireyler bile, uçaktayken daha ciddi veya sinirli olabilirler. Bunun sebebi ise çok basittir; güvenliğimizin kontrolü kendi ellerimizde değildir ve bu da bizim gerilmemize sebep olur.

İlginç bir kitap, film veya güzel bir müzik bu sorunu çözmenize, uyumanıza yardımcı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
320
146
81
76
76
69
62
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem GÖNLÜZENGİN

Metro turizmle başınıza daha tuhaf şeyler gelebilir bence

Can

Hizmette sınır tanımıyoruz. - Metro Turizm

diegosuzfrida

Bunların 10 katı bana otobüs yolculugunda oluyor nedense.Uçağa kurban ol sen. G.tün başın uyuşuyor otobüste saga dön olmaz sola dön olmaz.Biraz gözün dalar ... Devamını Gör

NEo Heçkir

Guvenligimin kontrolu bende oldugu zaman daha tedirginim :D