Görüş Bildir
Haberler
Uber'in Yarı Sürücüsüz Otomobilleri, Yarı Sürücüsüz Bir Tırın Arkasında Kaliforniya'yı Terk Ediyor

Uber'in Yarı Sürücüsüz Otomobilleri, Yarı Sürücüsüz Bir Tırın Arkasında Kaliforniya'yı Terk Ediyor

23.12.2016 - 17:14

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı ile bir hafta süren kavga sonucunda, Uber ölümcül darbe yedi ve eyaleti terk ediyor.

Arabalar Perşembe sabahı Arizona'ya gitti. Şirkete göre, Uber yarı sürücüsüz otomobil programını yeniden başlatmaya çalışacak.

Bir Uber sözcüsü şunları söyledi: 'Arabalarımız bu sabah Arizona'ya kamyonla yola çıktı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde yarı sürücüsüz otomobil programımızı genişleteceğiz ve Vali Ducey'nin desteğini almaktan heyecan duyduk.'

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı Uber'in eyaletteki yarı sürücüsüz otomobil tutkusuna vurduğu son bir darbe ile şirketin 16 yarı sürücüsüz aracının tescilini çok sayıda trafik kuralını ihlal ettiği için Çarşamba günü iptal etti. Şirket San Francisco'daki yarı sürücüsüz otomobil programını kapatacak.

Motorlu Taşıtlar Departmanı Çarşamba günü Uber'e yazılı olarak bildirimde bulundu: 'Kayıtların bu araçlar için uygun olmayan bir şekilde verildiği tespit edildi çünkü test araçları olarak düzgün tanımlanmadı'.

Kaliforniya kanunları, Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı'na üst düzey yetki veriyor ve ikisi arasındaki durumu eyalet lehine kararlaştırıyor. Uber geçen hafta Pittsburgh'da çalışmakta olan programa benzer yeni bir program başlatmıştı. Bu anlaşmazlık, ancak sürücüsüz otomobil üreticilerinin ihtiyaç duyduğu tescili Motorlu Taşıtlar Departmanı'ndan almayı reddetmesi ile başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uber ve Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı, araç programının Kaliforniya yönetmeliklerine göre izin verilmesi gerekip gerekmediğini tartışmaya başladı. Motorlu Taşıtlar Departmanı, Uber'in sürücüsüz araçların kamuya açık yollarda test etme iznini 'alması gerektiğini' söyleyen bir bildirimde bulundu; ancak şirket Business Insider'a, otomobillerinin devletin otonom araçları tanımına uyduğuna inanmadığı için herhangi bir izin başvurusunda bulunacak herhangi bir planının olmadığını söyledi.

Yönetmelikler uyarınca, Tesla'nınki gibi gelişmiş otomatik pilot sistemleri düzenlenmiyor, buna karşılık Google'ın otonom aracını test etmesi sıkı kurallara bağlı.

Şirket Kaliforniya'da izin başvurusu yapmak yerine, eyaleti terk etmeyi ve araçlarını yarı sürücüsüz kamyonun arkasına koymayı kararlaştırdı.

Arizona valisi Kaliforniya'nın yönetmeliklerini 'ağır' olarak nitelendirdi ve komşu eyaletten gelen şirketi memnuniyetle karşıladı.

'Arizona açık kolları ve geniş açık yolları ile Uber'in yarı sürücüsüz araçlarını ağırlıyor. Arizona, valilik ve yönetmeliklerle daha fazla yenilik ve yenilik yapma felsefesine sahip olsa da, Arizona yeni teknoloji ve yeni işletmelerin yolunu açıyor.' Arizona valisi Doug Ducey yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Arizona, iş dünyasına açılmaktan gurur duyuyor. Kaliforniya sizi istemeyebilir, ama biz istiyoruz. '

Kaynak: BusinessInsider

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yiğit Solakoğlu

okumaya üşenimte sadece resme bakanlar :D :D

Emre

Yarı sürücüsüz ne demek?

boumerangtr

Yarı sürücüsüz otomobillerde araç sadece belli noktalar arasında ve otobanlarda bir insana ihtiyaç duymuyor. Tam sürücüsüz otomobillerde ise insan müdahalesi... Devamını Gör