Görüş Bildir
Haberler
Twitch'ten Nasıl Para Kazanılır? 2022 Yılında Twitch Üzerinden Güncel Para Kazanma Yöntemleri

Twitch'ten Nasıl Para Kazanılır? 2022 Yılında Twitch Üzerinden Güncel Para Kazanma Yöntemleri

Dünyanın en popüler canlı yayın uygulamalarının başında gelen Twitch kullanıcılarına aynı zamanda para da kazandırıyor. Pek çok diğer canlı yayın platformunda olduğu gibi Twitch üzerinden yayın yapan ve içeriklerini burası için üreten içerik üreticileri ve yayıncılar belirli şartları yerine getirmeleri halinde elbette para da kazanıyorlar. Özellikle oyunlarla alakalı içerikler ve canlı yayınlar ile öne çıkan bir platform olmasına karşın Twitch üzerinden hemen hemen her konuda canlı yayın yapmak mümkün. Dilerseniz oyun oynayarak dilerseniz de izleyicilerinizin karşısına yalnızca sohbet yayınları ile çıkarak platformda yayınlara hemen başlayabilirsiniz. Başlangıç için belirli koşulları yerine getirmek, izlenme, takipçi sayısı ve yayın süresi gibi kotaları doldurmanız durumunda Twitch'ten gelir elde edebilirsiniz. Peki Twitch üzerinden nasıl yayın yapabilirsiniz? Twitch yayınlarınız ve Twitch izlenmeleriniz sayesinde nasıl para kazanacaksınız? Gelin tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabını birlikte bulalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Öncelikle en baştan başlayalım: Twitch nedir?

Öncelikle en baştan başlayalım: Twitch nedir?

Twitch en kısa hali ile tanımlamak gerekirse bir canlı yayın platformu. Ancak elbette ki platform bundan çok daha fazlasını kullanıcılarına vadediyor. 2011 yılında yayın hayatına başlayan Twitch geçtiğimiz yıllarda dünyanın e-ticaret devi Amazon tarafından satın alındı ve Prime hizmeti içerisine de dahil edildi. Prime Gaming dahilindeki Twitch böylece her ay Prime üyesi kullanıcılarına Prime abonelik, çeşitli bedava oyunlar ve oyun içi içerikler de vermeye başladı.

Tüm bunları bir kenara bırakacak olursak Twitch'te neredeyse her kategoriden zevkinize göre canlı yayınlar bulmanız mümkün. Genellikle oyun canlı yayınlarının ağırlıkta olduğu platformda müzisyenler performans sergiliyor, kimi kullanıcılar tiyatro yayınları yapıyor, hatta bazıları resim ve heykel gibi yeteneklerini canlı yayında izleyicilerine sergiliyorlar Platformun en popüler içerik kategorilerinin başında ise 'Hot Tub' yayınları geliyor. Zamanında epey tartışma yaratan bu içerik türü artık platform tarafından da resmi olarak kabul görmüş ve ayrı bir kategoriye ayrılmış durumda.

Kısacası Twitch dilediğiniz herhangi bir konuda yayın açarak veya varolan canlı yayınlara izleyici olarak katılarak adım atabileceğiniz devasa bir dünya. Twitch'te izleyiciler diledikleri yayıncılara Twitch bit'leri, abonelik veya bağış gönderme yolu ile destek de olabiliyorlar. Bu da Twitch yayıncılarının ana gelir kaynaklarından birini oluşturuyor.

Twitch'te nasıl yayın açılır?

Twitch'te nasıl yayın açılır?

Twitch platformundan para kazanmaya başlamak için öncelikle elbette ki yayın hayatına başlamanız gerekiyor. Dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin canlı yayınlar yaptığı platform için içerik üretmeye başlamak ise bir hayli kolay. Twitch'te yayın açmak için en yaygın kullanılan programların başında ise Streamlabs OBS geliyor. Profesyonel veya amatör fark etmeksizin pek çok yayıncının ilk tercihi olan Streamlabs OBS kolay arayüzü ve kullanımı ile yayıncılığa adım atacak kullanıcıların ilk tercihi.

Twitch'ten yayın açmanın, dolayısıyla da para kazanmaya başlamanın ilk adımına buradan bir göz atabilirsiniz.👇

Gelelim esas soruya: Twitch'ten nasıl para kazanılır? Twitch'ten para kazanma yöntemleri nelerdir?

Gelelim esas soruya: Twitch'ten nasıl para kazanılır? Twitch'ten para kazanma yöntemleri nelerdir?

Yukarıda tüm anlattıklarımızdan sonra sıra geldi Twitch'ten para kazanma yollarına mercek tutmaya. Twitch üzerinden düzenli bir biçimde gelir elde edebilmek için Twitch İştirak Programı şartlarını yerine getirmeniz gerekmekte. Twitch'ten para kazanmayı etkinleştirmek için yapmanız gerekenler birkaç adım var. 

İlk olarak şartlarda belirtildiği üzere 50 takipçiye ulaşmanız gerekecek. Bizden duymuş olmayın ama bu şartı yerine getirebilmek için yakın çevrenizden, aileniz ve arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. İlk 50 abonenizi elde ettikten sonra ise sırada Twitch İştirak Programı'nın bir diğer önemli şartı olan 8 saat yayın açma maddesi var. 8 saatlik yayın süresini geride bırakmak için dilediğiniz gibi yayın yapabilirsiniz. Yani kısacası dilerseniz her gün birer saat yayın yaparak bu süreyi tamamlayın, dilerseniz de tek bir gün içerisinde 8 saat yayında kalın. Bu noktada tercih tamamen sizin. Önemli olan tek şey ise toplamda 8 saatlik yayın süresini devirmeniz. Şimdi gelelim şartların üçüncüsüne. İştirak şartlarını yerine getirerek gelir elde etmenin önünü açmak için yayınlarınızın izlenme ortalamasının 3 olması gerekmekte. Kısacası yayınlarınız ortalama olarak en az 3 izleyici tarafından izlenmeli. 

Twitch İştirak Programı şartlarını yerine getirerek Twitch'ten para kazanmaya başlamak için bu maddelerin tamamını 30 günlük bir süreç içerisinde yerine getirmeniz gerekiyor. Kısacası tüm bunları tamamlamak için önünüzde bir aylık bir süreç var. İştirak programındaki ilerleyişinizi, para kazanmaya başlamak için ne kadar adımınız kaldığını görmek için ise Twitch panelinde belirtilen kısmı kullanabilirsiniz. Yayıncı Paneli > İçgörüler > Başarılar adımlarını takip ederek ilerlemenizi her daim kontrol edebilirsiniz.

Twitch bağışları ve bit'ler ne kadar para kazandırıyor?

Twitch bağışları ve bit'ler ne kadar para kazandırıyor?

Twitch yayıncılarının önemli bir kısmının gelirini sağlayan Twitch bağışları ve bit'ler platform üzerinden para kazanmanın en bilinen yollarından. İzleyicilerinizden ve takipçilerinizden gelecek olan bağış ve bit hediyeleri size gelir olarak geri dönecektir. Twitch para kazanma yöntemleri konusunda en bilinen yollar olan bağış ve bit'lerin nasıl işlediğinin cevabını birlikte bulalım. 

Twitch üzerinden para kazanma yollarının başında bağışlar geliyor. Twitch üzerinden bağış alabileceğiniz gibi pek çok kullanıcının da başvurduğu üçüncü parti siteler üzerinden de bağış almanız mümkün. Bunlara ilişkin kuralların tümü sözleşmedeki şartlarda belirtilmiş vaziyettedir. Kullanıcılar yayınlarınıza diledikleri miktarda bağışta bulunabilirler. Elbette bunun sınırını sizin belirlemeniz de mümkün olmakla birlikte bağışlar irili ufaklı pek çok yayıncının ana gelir kaynaklarından.

Bağışların yanı sıra abonelikler üzerinden de gelir elde etmeniz mümkün. Kanalınıza abone olacak olan her kullanıcı düzenli takipçiniz olmanın yanı sıra size para da kazandıracaktır. Twitch abonelikleri arasında farklı kademelerde seçenekler bulunmakta. Haliyle seçenekler yükseldikçe abonelik fiyatları da artmakta. Bir yayıncı olarak kademe kademe aboneliklerinizin neler içereceğini belirlemek de tamamen sizin elinizde. Örneğin üst seviyelerde, haliyle daha pahalı abonelikler alan kullanıcılara farklı ifadeler ve öncelikler tanımak bunları daha cazip hale getirebilir. Ayrıca daha önce de bahsettiğimiz üzere bir Amazon markası olan Twitch'te Prime aboneliğinin nimetlerinden de yararlanılabiliyor. Twitch Prime abonelerine her ay diledikleri bir yayıncıya ekstra ücret ödemelerine gerek kalmadan abone olma fırsatı sunuyor. Twitch Prime aboneliklerinin ücretsiz olması ise elbette ki sizin bunlardan gelir elde etmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Bu abonelilğin ücretini size Amazon ödüyor. Twitch bit'leri de gelir elde etmenin bir diğer yolu. İzleyicilerin yayını daha da renkli hale getirmek için sıklıkla kullandıkları bit'ler farklı kademelerde olabiliyor. Örneğin 300 bit göndermek isteyen bir kullanıcının 24,60 lira ödemesi gerekiyor. 

Twitch elbette ki aracı şirket olarak size gönderilen bit ve bağışlardan, abonelik ücretlerinden de payını alıyor. Twitch belirlenen ölçüde bir kesinti yaptıktan sonra kalan pay sizin oluyor. 

Unutmadan eklemek gerek, Twitch üzerindeki reklamlar izleyiciler için kimi zaman can sıkıcı olabilse de yayıncılar için ekstra gelir manasına geliyor. Özellikle de belli bir takipçi ve izlenme sayısını geçtikten sonra Twitch tarafından yayınlarınıza reklam entegre edilmeye başlanacak. Yayınlarınıza gelen bu reklamlar Twitch için olduğu kadar sizin için de gelir anlamına geliyor. Pek çok marka artık reklam vermek için Twitch platformunu tercih etmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Twitch yayınlarınızdan para kazanmak için bir popüler yöntem de sponsorluklar.

Twitch yayınlarınızdan para kazanmak için bir popüler yöntem de sponsorluklar.

Twitch reklamlarında da bahsettiğimiz gibi pek çok farklı marka Twitch platformuna reklam veriyorlar. Yayınların aralarına serpiştirilen bu reklamlar dışında kimi zaman markalar direkt olarak yayıncılarla işbirliğine gidip partnerlik de yapabiliyorlar. Özellikle yayınlarınızı daha geniş kitlelere yayabilmeniz durumunda farklı markalar sizinle iletişime geçerek sponsorunuz olmak isteyebilirler. Yayınlarınız esnasında markanın logosuna yer vermek, marka tarafından yollanan ürünleri kullanmak gibi pek çok yolla farklı sponsorluk yöntemlerinden gelir elde etmeniz mümkün ancak belirttiğimiz üzere bu yöntem özellikle hatırı sayılır bir kitleniz olduğunda gerçekleşmesi daha mümkün bir yol.

Twitch'ten para kazanmaya başlamak için belirlenmiş olan eşiği geçmeniz gerektiğini unutmayın.

Twitch yayıncılara para kazanma yolunu açsa da öncelikle belli şartları yerine getirmelerini talep ediyor. Twitch yayınlarından para kazanmaya başlamak için yerine getirmeniz gereken İştirak şartlarından yukarıda bahsetmiştik. Bunun yanı sıra bir de kazandığınız paraların banka hesabınıza geçmesi için aşmanız gereken bir eşik bulunuyor. 100 dolarlık eşiği geçtiğinizde Twitch üzerinden kazandıklarınızı banka hesabınız üzerinden çekebilirsiniz. Bunun kontrolünü ise hesabınızdaki Ödemeler sekmesinde yer alan, 'Ödenebilir' ibaresini takip ederek sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın