Görüş Bildir
Haberler
Twitch'in Satın Alımı Tamamlandı

Twitch'in Satın Alımı Tamamlandı

Ulaş
27.09.2014 - 14:33

Amazon, Google ile anlaşması beklenirken kararını değiştirerek e-perakende deviyle işbirliğine giden Twitch'in satın alımını tamamladı. Amazon, Ağustos sonunda Twitch için 970 milyon dolar ödeneceğini açıklamıştı.

Amazon, dünyanın en büyük video oyun platformlarından Twitch'in satın alımının tamamlandığını duyurdu. Twitch'in Temmuz ayında Google ile 1 milyar dolar ile anlaştığı öne sürülmüş ama firma 25 Ağustos'ta kararından dönerek Amazon ile el sıkışmıştı.

Amazon, Twitch'in işlemlerinin tamamlandığını ABD Sermaye Piyasası Kurulu'na (SEC) ilettiklerini duyurdu. Oyunseverlere oynadıkları oyunları gerçek zamanlı olarak diğer oyunculara izletme imkanı veren Twitch, birçok büyük online oyun turnuvasına da ev sahipliği yapıyor. Twitch üzerinden oyun platformları ve teknoloji blogları kendi kanallarını da oluşturabiliyor.

Dünya genelinde 55 milyon aktif kullanıcısı olan Twitch, oyunseverlere PC, PlayStation ve Xbox üzerinden oyunlarını yayımlama imkanı veriyor. Twitch kısa süre önce Dota 2 turnuvasına ev sahipliği yapmış ve GamesBeat 2014'ü canlı yayımlamıştı.

Amazon ile yapılan anlaşmanın sonuçlanmasıyla, Google'ın Twitch'i elde etme hayalleri de tamamen sona erdi. Twitch CEO'su Emmett Shear, 'Amazon'u hitap ettikleri kitleye erişimlerini artıracağı için seçtiklerini' söylemişti.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/twi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0