Görüş Bildir
Haberler
Tutulmalar, Retrolar... Bu Temmuz Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Tutulmalar, Retrolar... Bu Temmuz Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Bu Temmuz ayı Yengeç tutulmasıyla çok hızlı başlıyor ve bizi şoke edecek, kadersel olayları son derece ani bir şekilde karşımıza çıkarıyor. Ardından gelen Merkür retrosu ile de sert bir şekilde frene basıyor! Çok karmaşık bir ay! Bakalım neler olacakmış...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de okumayı unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kalbini temizleyip, yeni duygulara yer açıyorsun, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ay hızlı bir şekilde başlıyor ve uzun süre ilgileneceğimiz konuların daha ilk haftadan göstermeye başlıyor. 2 Temmuz’da Yengeç burcunda Güneş tutulması gerçekleşiyor. Bu tutulma, bu senenin EN GÜÇLÜ olaya. Evet, bunun önemi büyük, etkisi de önümüzdeki aylara yayılacak olsa da konunun gündemini aşağı yukarı bir fragman gibi, 7 Temmuz’a kadar görmüş olacağız. Bu ilk hafta içerisinde, yaşadığın ev ile ilgili değişiklikler söz konusu olabilir. Taşınma, ev alım-satım, ev arkadaşı değiştirme, dekorasyon, aile ile alakalı miras meseleleri, ev ile alakalı borçlar… “Ev” konusuna dair her alt başlığı bu gündemde görebilirsin. Dolayısıyla umarım hakkında en hayırlısı olur. Sana tavsiyem, yaşam alanı-ev konusuna dair olan bu gelişmeler karşısında iyimser bir takınman yönünde… Zira her bitiş bir başlangıçtır sonuçta. Bir evi satmak, elden çıkarmak zor gelse de; bir gün yeni bir ev aldığında, anılarla doldurulacak yepyeni bir bölüm başlar hayatında örneğin. Değişim iyidir, iyimser kalmaya devam. 

Bu elbette ki ilk haftanın sadece maddi olaylara dair getirilerinin tahminiydi. Şimdi bu Güneş tutulmasının daha derin, biraz ruhani ve biraz da duygusal anlamlarına bakalım: Sevgili Koç, bu Güneş tutulmasını hemen ardından hızlı bir Merkür retrosu etkileyecek ve dolayısıyla eski defterleri biraz açacak. Özellikle yükselen Koç burcuysan; hem tutulmadan, hem Yengeç’ten, hem haritanın alacağı 4.ev etkisinden, hem de retrodan dolayı geçmişten meselelerin dört nala sana doğru geldiğini söyleyebilirim :) Neyse, geldikleri gibi giderler. Şimdi bu meselelerin temalarına bakalım, neler olabileceklerini tahmin edelim ve neyi işaret ettiklerini anlamaya çalışalım. Duygusal dünyana iz bırakmış, halının altına süpürülmüş meseleler (Örneklendirmek gerekirse: Terketmiş bir baba, annenin yaşadığı travmalar, aileyi üzmüş para meselesi, kavgalar çıkarmış bir ihanet konusu, ailen kadar yakın gördüğün bir eski sevgiliyle yaşananlar, vesaire vesaire… ) yeniden hafızalara gelebilir, konuşma ve tartışma konusu olabilir. Bu süreçte rüyalarına da dikkat etmeni öneririm. Ben bu listedeki olaylardan en yüksek ihtimali ailene dair yorumluyorum elbette fakat aile gibi yakın gördüğün bir dostluk ya da aşk ilişkisi de olabilir bu. Fark edilmesi gereken nokta şu: Bu olayların kendilerini hatırlatmalarındaki sebep, senin yaşananlardan gerekli dersi çıkarman, alman gerekeni alman... Gökyüzünde birilerinin sana bir kastı yok, seni kasıtlı olarak üzmek, yıpratmak gibi bir amaç yok! Amaç büyütmek, geliştirmek, öğretmek ve hakikati göstermek. İşte o yüzden sana bu konuları yeniden gösterip, alman gereken dersi alman gerek. Belki de affetmeyi, yargılamamayı ve insanları anlamayı öğrenmek… Daha erdemli hale gelmek lazım. Bu tarihlerde aileden yaşlı insanlarla ilgilenmek gerekebilir. Sevgili Koç, bu dönem “karma” teması var demiştik ve geçmişten meselelerin meyvelerinin toplanacağını söylemiştik. İşte yine aynı şekilde, ektiğimiz tohumlara da dikkat etmek ve asla asla asla kalp kırmamak, hak yememek lazım. Bu dönem önemsiz sandığın ufak düşüncesiz bir hareket dahi ileride karşına sert bir şekilde çıkabilir.

Bu tutulmanın duygusal etkisini ve enerjisini doğru değerlendirebildiğin takdirde içinin fena rahatlayacağını, adeta bir travmadan kurtulup, bedeninde zararlı bir kisti aldırmışsın gibi ferahlayacağını düşünüyorum. Bu kısım önemli çünkü tüm aya yayılacak bir etki. Senin yaklaşımın önemli. Tekrarlayan olaylara 'Kötü şeyler hep iyi insanların başına geliyorrrrr, ben çok iyi niyetliyim ve bu yüzden kaybediyorum, beni çekemiyorlarrrr' gibi bir tavırla yaklaşırsan; sorunları sadece ertelemiş olsun. Tavır değiştirmek önemli. Öz eleştiri verebilmek, egomuza zor gelse de kabullenmek ve dönüşmek.... Bu dönemde küskün aile üyeleri barışabilir, eski dostluklar yeniden inşa edilebilir.

Ay sonuna doğru ise… Eğer mesleğin herhangi bir şekilde görünür olmak üzereyse; yani bunun için illa pop star olmak gerekmiyor, hazırladığın bir ürünün tanıtımını yapmak - sunum yapmak - isminle bir makale yayınlamak, öğretmenlik ve eğitimcilik, vs.- son yılların en şanslı dönemlerinden birine giriyorsun. Kariyer nasıl bir yol ayrımına getirirse getirsin, sen kendini ön plana çıkarmaktan çekinme.

Bu ay senin için maddi açıdan birazcık gergin gözüküyor açıkçası. Özellikle kredi kartı borçları vesaire söz konusu ise kendini biraz bunalmış, darlanmış hissedebilirsin. Ödediğini ya da kapattığını sandığın borçların yeniden gündeme gelmesi, banka işlerinde aksaklıklar, aniden oluşan ödemeler vesaire söz konusu... Ama sakin kalmanı öneriyorum çünkü ayın 27’sinden itibaren kendisini hissettirecek olan bu sıkıntılar yavaş yavaş çözülecekler ve bereketli günler gelmeye başlayacaklar… 

Aşk konusu… Ayın ilk haftaları evlilik-nişan tarihi almak vs. gibi girişimlerde bulunulabilir, bu elbette ki hayatında birileri olanlar için geçerli. Bekarlar için ise kısmetler 22’sinden sonra açılıyor. Yine de ayın ta son gününe kadar ciddi kararlar almayın, aman! Ayın 31’indeki şoke edici olaylara, sürpriz tesadüfi aşklara hazırlıklı olun, detayları Ağustos’ta konuşuruz! :)

Telefon elinden düşmesin, Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ay ilişkiler, özellikle de romantik ilişkiler açısından heyecan verici gelişmelerle başlıyor. Geçtiğimiz ayın yorumlarında da söylediğim gibi; bu ay (özellikle ilk hafta içerisinde) uzun süre beklediğin haberleri alabilirsin. Bu yüzden özellikle yazışmalara dair her türlü kanal açık olsun, aman telefonunu elinden düşürme, mail’lerini de sık sık kontrol etmeyi ihmal etme, derim. Kariyere yönelik (daha önceden başvurup sonuç alamadığın işler, örneğin) cevaplar gelebilir. Eğitim alanındaki gelişmeleri de kapsayan bu etki özellikle ayın 6’sında ve 7’sinde zirve yapacak. Romantik kısımlarına gelirsek… Sevgilisi olmayanlar, sosyal medyaya hücum etsin derim zira hem yazışmalı ortamlarda, hem de ufak mesafeli yolculuklar konusunda aşklar flörtler sizi bekliyor, sevgili Boğalar. Fakat ayın 7’sinden sonra bu iletişim ağına biraz eski sevgililer de düşmeye başlayabilir… Aman diyeyim. Yine de genel anlamda durumlar iyi. Temmuz ayını aşk açısından açıkçası kısmetli görüyorum. Daha çok yazışmalı paylaşımlar, ufak yolculuklar, flörtler var ama asıl sonuçlanma ay sonunda seni bekliyor. Eğer sevgilin varsa da, evlilik nişan tarihi almak, aynı eve çıkma planları yapmak, aileleri tanıştırmaya niyetlenmek güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu tarz girişimleri ilk hafta içerisinde halletmek iyi olur. Bu kısmetli dönemle ilgili hatırlatacağım ve tekrarlayacağım tek uyarı; ayın ikinci haftasında başlayacak olan Merkür retrosunun geçmişten insanları önüne getirebileceğine dair... Hele hele yarım kalmış flörtler kapına dayanacak gibi! Bunun kararını vermek elbette sana kalmış ama genelde retrolarla gelenleeer, retrolarla giderler. Retroların karmik bir tarafı da vardır; bazen karma borcunu öder ya da ödetirler. Dolayısıyla yarım kalmış hesapların, hesap sormaların senin kıymetli vaktine ve enerjine değip değmeyeceğine karar ver ve ona göre hareket et derim. Ama söz konusu “geçmişten gelenler”, bir zamanlar dost dediğin insanlarsa, yaklaşımını iki kere düşünmen daha iyi olur elbette. Aranızın bozuk olduğu bir arkadaşınla yeniden yollarınız kesişebilir, aranız bozuk olmasa bile zamanında yakın bağ kurduğun fakat bir şekilde ayrı düştüğünüz bir dostun yeniden hayatına girebilir, herkes de kendi hikayesiyle gelir ve mutlaka evrenin sana bu konuda vermek istediği bir ipucu vardır. Tutulmalar döneminde gökyüzünde pek çok retrolu gezegenin oluşu da karmik etkileri güçlendiriyor ve bu insanların birden hayatına gelmesinin gizemli sebeplerine işaret ediyor. 

Bu ay her ne kadar metro etkisi altında geçecek olsa da; ilk hafta içerisinde pasaport, vize, oturma izni, yurtdışına dair her türlü evrak işleri, yüksek lisans, dil kursu gibi konularda kıymetli gelişmeler var. Tekrarlıyorum: Bunlar, daha önceden kaçırdığını sandığın fırsatlar olabilir. O yüzden -örneğin reddedilmiş bir vize başvurusunu yeniden yapmak istiyorsan, şansın bu defa yaver gidebilir. İş konusunda da böyle, eğer başvurmayı düşündüğün bir pozisyon varsa örneğin, bir dostun desteğini de alarak yeniden deneyebilirsin. 

Ailenden destek göreceğin bir dönem fakat bu dönemde işe güce dalıp, asıl sana ihtiyacı olan aile üyelerini fark etmeyebilirsin. Özellikle ailenin genç üyeleri konusunda biraz dikkatli davranman ve yardım istemekten çekinenlere daha yakın davranman iyi olabilir. Özellikle ailecek yeni bir girişim söz konusu ise (ev alım satımı, düğün organizasyonu, topluca tatil gibi), aranızda size ayak uydurmakta zorlanan, yardım talebini dile getiremeyen akrabalara bir el vermek lazım… Bu dönem, “karma” çatır çatır işleyecek ve en ufak kaba davranış, kalp kırış bile vakti gelince sert bir şekilde dönüş yapacak; ona göre! :)

Genel anlamda sakin ve iyi bir ay, sevgili Boğa. Alacağın haberler ile kariyerini ve dolayısıyla uzun vadede hayatını şekillendireceğin bir dönem başlamak üzere fakat henüz sadece bu dönemin ayak sesleri duyuluyor -sana hazırlanman için zaman veriyor. Özellikle maddi açıdan hazırlık yapmak, para biriktirmek, evdeki ve özel hayattaki ilişkileri yoluna koymak için ideal. 

Merkür retrosu ilişkiler konusuna biraz yavaşlama getiriyor, doğru. Ama bu illa kötü olmak zorunda değil. Eğer sevgilin varsa, bu dönemi son derece nostaljik bir şekilde, hatta aile ziyaretleri ve deniz kenarı tatilleriyle son derece huzurlu bir şekilde geçirebilirsiniz. Sadece ayın 17’sine ve 18’ine dikkat etmek, bu tarihlerde sevgiliyle ciddi meseleleri masaya yatırmaktan kaçınmak faydalı olur.

Bekar Boğalara dönecek olursak; her ne kadar ay boyunca sosyal medya başta olmak üzere iletişim ağın flörtüz ve tatlı olsa da, ayın en az 20’sine kadar hoşlandığın insanlarla ciddi adımlar atmaktan kaçın ve geleceğe dair büyük sözler verme bence. Çünkü ayın 16’sında başlayacak olan “uyanış” aklına, hayatına dair ve bireysel bir şekilde gerçekleştirmek isteyeceğin yeni hedefler, hayaller koyabilir. Somut olarak adımını hemen atmayacak olsan bile -örneğin sonbaharda o yurtdışındaki dil kursuna gitmeye, farklı şehirdeki meslek eğitimine katılmaya karar verebilirsin… Bunlar örnek tabi! Yine bu tarihte rüyalarına da çok dikkat et. Sana kendi hayatına ve hedeflerine dair bazı ipuçları verebilirler.

Ayın 22’sine doğru enerjin düşüyor gibi gözükse de, aslında içsel enerjin yükseliyor olacak. Ev ile alakalı herhangi bir sorunun varsa çözülebilir ve geçmişe dair küslükler sonlanabilir. Maddi açıdan ailenden destek görebilirsin. Bu ayı bol bol dinlenerek ve plan yaparak geçirmek lazım. Tam tatillik bir süreç!

Para para para... İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu ayın neredeyse tamamında Merkür retrosu var. Senin yönetici gezegenin olarak elbette ki seni diğerlerine kıyasla daha fazla etkileyecek. O yüzden önce klasik önlemlerimizin üzerinden bir geçelim ve hatırlayalım: 

-Merkür retrosu abartıldığı kadar da korkunç bir şey değil. Biraz dinlenmek, günlük hayatın ve sosyal ilişkilerin tantanasından uzaklaşıp kafa dinlemek için bir fırsat olarak dahi görülebilir.

-Merkür retrosu eski meseleleri yeniden önümüze çıkarabilir, evet, fakat bu meseleler illa kötü olmak zorunda değil. Daha önce kaçırdığımız bir şans, telafi etmek istediğimiz bir konu, ders çıkarmamızın faydamıza olacağı bir olay da zihnimize geçmişten kopup gelebilir mesela... Bu 'geri gelen' etkisini nasıl değerlendireceğimiz tamamen bize kalmış. O yüzden 'retro geliyo, mahvolacağız, retro yüzünden oldu' diye hunharca şikayet etmek için bahanelerin arkasına sığınmak yok. Kötü enerji yaymıyoruz! Bu defa sakin, huzurlu bir retro geçireceğiz.

-'Merkür retrosunda asla, asla, assssla imza atılmaz!!! Hiçbir şey satın almadan sığınaklarımıza saklanıp öylece beklememiz lazım!' kafasından da çıkalım lütfen. Evet, Merkür retrosu yanlış anlaşılmalara ve her türlü yazılı evrakta, iletişimde aksaklıklara sebep olabilir fakat bunu sadece biraz daha özenli davranarak atlatabiliriz.

İşlerini ayın ilk haftasında bitirmen, özellikle de mesleğin ile alakalı yapman gereken görüşmeler ve toplantılar varsa aradan 7’sinden önce çıkarman elbette ki iyi olur. Zaten ayın 2’sinden itibaren özellikle para konusunda çok beklenmedik ve uzun vadeli değişimler yaratacak gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum. Bu parayla alakalı yaşanması mümkün gelişmelerin ihtimalleri içerisinde, aileye ait büyük paralar en öncelikli olanı… Yani ailenin tamamını ilgilendiren bir alış veriş, ev alım satımı, ipotek gibi konular, miras davaları söz konusu olabilir. Olayların adeta kontrolünden çıktığını hissedebilirsin ve bireysel planlarını etkileyecek, değiştirecek ya da erteleyecek bu durumlar karşısında sakinliği korumak şart. Çünkü kararlar hızlı alınsa bile, eyleme geçmesinin zaman alacağını düşünüyorum. Yani bu karmaşık etkiyi şöyle açıklamaya çalışalım: Diyelim ki annen ve baban, bir ev almak / yeni bir işletme kurmak / borç ödemek için senden arabanı satmanı istiyorlar. Bunu kabul etmen durumunda dahi, arabana derhal satıcı bulamayabilirsin, ev başkasına satılabilir, ailenin kredi başvurusu olumlu cevaplanabilir, ailen başka bir kaynaktan para bulabilir… vesaire vesaire! Yani konu sana gelmeden bile çözülebilir. Bu yüzden sakin kalmanı, keskin bıçak olmamanı ve olayları akışına bırakmanı öneririm. Para çok stresli bir konu elbette, ama asla kalp kırmaya değecek kadar değil. Neyse. Bu sadece bir örnekti. Paraya dair buna benzer gelişmeler yaşanabilir, hemen panikleme kısacası. Bu güven testini başarıyla atlatmaya, krizi yönetmeye bak.

İşsizler için son derece kısmetli bir dönem, bu ay içerisinde iş bulabilirsin. Fakat bunun da yine eyleme dönüşmesi biraz uzun zaman alabilir. Mecbur bekleyeceğiz. Bunu hazırlanma süreci olarak görmekte de fayda var. Bedenen, zihnen ve profesyonel anlamda fişek gibi bir başlangıç yapmak için haftalar var önünde, harika bu. Senin yerinde olsam -eğer işsizsem- iş hayatının temposuna girmeden önce şöyle çadırımı alır, doğayla iç içe güzel bir tatile çıkardım. Zira Ağustos’tan itibaren hayat seni bir yarış atı gibi koşturacak ve yoracak :)

Aşk… Sevgilisi olanlar bu ayın ilk iki haftası içerisinde, biraz “eh yeter artık! Olacaksa olsun!” tarzı bir ultimatom ile ani evlilik kararları alabilirler. Karar almak kolay tabi, asıl mesele onu eyleme dökmekte :) Onu da bence Ağustos ayında ancak gerçekleştirebilirler. Özellikle 17-18-19 Temmuz tarihlerinde ilişkilere dair ciddi meselelerden konuşmaktan kaçınmak lazım. Bekarlar için ise şenlik ayın 22’sinden itibaren başlıyor ve Ağustos’a doğru giderek tempo yükseliyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yazışmalı flörtler çok fazla olabilir.

16 Temmuz tarihinde yorumlamakta zorlandığım ve etkisi ay sonuna kadar yayılacak bir pozisyon var ve maalesef ki bu pozisyon pek de iyi şeyler çağrıştırmıyor. Bir yakınından kalp kırıcı bir hareket görebilirsin. İşin içinde para konularının olmamasına dikkat et ve eğer insanlara borcun varsa bir şekilde ödemeye çalış derim, sevgili İkizler. Şunu da unutma ki, kimse kimseyi gerçekten pür kötü niyet ile kırmak üzmek istemiyor; insan ilişkilerinde bu tarz meseleler genelde yanlış anlaşılmalardan ve iletişimsizlikten kaynaklanıyor… O yüzden eğer olur da “canım” dediğin birinden hançer yersen (daha da abartsaydım! :) ) kaçmak yerine onunla yüzleş ve konuş - intikam kovalamak yerine de affet ve kendi iyiliğinden, karakterinden ödün verme derim. Bu etki sadece duygusal boyutta kalacak ve hayatına somut anlamda etki etmeyecek diye düşünüyorum. Bol şans.

Kendini çok çok çok sevme zamanı, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Bu senenin en güçlü etkisi olarak gökyüzünde sert bir tutulma var. Etkisi de senin burcunda gerçekleşeceği için, kişisel seviyede hayatında son derece yüksek olacak gibi duruyor. Bu tutulmanın sana büyük ve radikal değişimler getireceği doğru. Fakat panikleme çünkü hemen ardından gelen Merkür retrosu ile işleri yavaşlatıyor ve sana enine boyuna düşünmen, hesap yapman, ölçüp tartman ve hazırlanman için gereken zaman aralığını sağlıyor. Adeta müthiş bir filme bilet almadan önce fragmanını izler gibi olacaksın, ayın 7’sine kadar… Bu fragmanı gördükten sonra da kararını verebilirsin. Hatta filmi daha önce izlemiş olanlardan fikirler de alabilirsin :) Tecrübe ve deneyimlerin en iyi tarafları paylaşılabiliyor olmaları! Ama şimdi bu fragmana bakmadan önce aradan şu hatırlatmaları çıkaralım:

-Merkür retrosu neredeyse tüm ay sürecek ve bu etki, abartıldığı kadar da korkunç bir şey değil. Biraz dinlenmek, günlük hayatın ve sosyal ilişkilerin tantanasından uzaklaşıp kafa dinlemek için bir fırsat olarak dahi görülebilir.

-Merkür retrosu eski meseleleri yeniden önümüze çıkarabilir, evet, fakat bu meseleler illa kötü olmak zorunda değil. Daha önce kaçırdığımız bir şans, telafi etmek istediğimiz bir konu, ders çıkarmamızın faydamıza olacağı bir olay da zihnimize geçmişten kopup gelebilir mesela... Bu 'geri gelen' etkisini nasıl değerlendireceğimiz tamamen bize kalmış. O yüzden 'retro geliyo, mahvolacağız, retro yüzünden oldu' diye hunharca şikayet etmek için bahanelerin arkasına sığınmak yok. Kötü enerji yaymıyoruz! Bu defa sakin, huzurlu bir retro geçireceğiz.

-'Merkür retrosunda asla, asla, assssla imza atılmaz!!! Hiçbir şey satın almadan sığınaklarımıza saklanıp öylece beklememiz lazım!' kafasından da çıkalım lütfen. Evet, Merkür retrosu yanlış anlaşılmalara ve her türlü yazılı evrakta, iletişimde aksaklıklara sebep olabilir fakat bunu sadece biraz daha özenli davranarak atlatabiliriz.

Genel hayatına dair dramatik ve bireysel anlamda kökten bir değişimin kulağa pek de kolay gelmediğinin farkındayım. O yüzden bu ay işlerin yavaş yavaş ilerleyecek olmasının senin için kötü değil; aksine değişen şartlara uyum sağlayabilmen açısından son derece iyi bir etki olacağını düşünüyorum. Bu değişimin kariyer açısından özellikle vurgulu olacağı kanaatindeyim. Daha önce kaçırdığını sandığın fırsatlar yeniden ve şekil değiştirmiş olarak karşına çıkabilir. O sebeple kariyer konusunda değişimlere hazırlan derim; hedeflediğin alanda çalışan insanlardan fikirler almak, yaşlıların tecrübelerine kulak kabartmak iyi olabilir. Değişim fikri ayın ilk haftasından itibaren kafanı meşgul etmeye başlayacak olsa bile somut gelişmelerin yaşanması ay sonunu bulacak -kendini buna göre hazırla derim. Para konusunda da harcama yapmamak ve özellikle de Ağustos’taki fırsatlar için para biriktirmek en mantıklısı. Bu ay özellikle görüntü 

Bir terapist klişesi gibi 'şimdi çocukluğuna iniyoruz' geyiği yapmak istemiyorum -zaten haddim de değil, fakat gerçekten de geçmişe dair (özellikle de seni şu an yaşadığın hayatında geri tutan, kendini ve gücünü tam olarak göstermeni engelleyen, hayallerini takip etmekten alıkoyan) problemleri hatırlayabilirsin. Öncelikle, hepimiz insanız ve otuz küsür yaşımıza gelmiş olsak bile zaman zaman kendimizi 'ben o bebeği çok beğenmiştim, neden annem bana onu almadı??? Babam neden bana salak dedi!!!' diye çocuk gibi dövünürken bulabiliriz. Bunlar için illa geçmişimizde çok büyük travmalar atlatmış olmak gerekmiyor. İnsanız ve bazen ufacık şeyler bile hassas ruhumuzda iz bırakmış olabiliyor işte. Artık geçmişindeki mesele her neyse (annenin sana kendini beceriksiz gibi hissettirmiş olmasından tut, babanın sana asla sorumluluk vermemesine, özgüvenini yerle bir etmiş bir romantik ilişkiye kadar) onu bu ay şifalandıracaksın. Zira seni geride tutan problemlerin sebebini ve çaresini ararken, bulduğun ipuçları seni taa bu kadar derinlere götürebilir. Bunu ufak bir olay dahi tetikleyebilir, ben açıkçası biraz ağlak sulu konuşmalar, sarılmalar, sevgi sözcükleri görüyorum ailen ya da aile saydığın insanlar ya da terapistin ile… İkinci haftadan itibaren bu geçmişe dair zaman yolculuğunu şifalandırdıktan sonra son derece iyi hissedeceksin. Tabi uyarımı da yapacağım: Gökyüzünde Merkür retrosu var ve bu etki altındayken diline çok çok dikkat etmen lazım. Geçmişi şifalandırmak illa sert yüzleşmeler demek değil. Kavga çıkarırsan, o kavga sonuçlanmaz... Şimdiden uyarayım.

Bu “yüzleşme, şifalanma” meselesinden romantik ilişkiler de nasibini alacak gibi duruyor. Hem de fazlasıyla! Özellikle ayın 16’sından itibaren vuracak olan bu etki “tamam ya da devam” dedirtebilir. Bunu da eskide kalmış ve halı altına süpürülmüş problemleri gündeme getirerek yapabilir. Sevgili Yengeç, elbette eskiler genelde ilişkilerin nasıl da emek gerektirdiğinden bahsederler ve haklılar da… Ama ilişkiler emekten daha fazlası. Bir noktada verdiğin emekleri yarın öbür gün “ben bunu bunu bunu yaptım, şunları şunları feda ettim” demek için adeta satranç oynuyormuş gibi manipülasyon ve pazarlık aracı olarak kullanacaksan hiçbir anlamı yok, zira bunun sonunda mutluluk yok! Eğer iki insan, olmuyorsa, olmuyordur. Yani belli bir listedeki maddeleri teker teker gerçekleştirince mucizevi olarak mükemmel bir ilişkiye sahip olunacak diye bir dünya yok… Kısacası sevgilinle karşılıklı oturup konuşmaya hazırlan. Ama bence bunu 19’una kadar yapma. 20’sinden sonra yap. Kendine de sımsıkı sarıl, derim. Çünkü bazen, olmak istediğimiz insan olmak zor gelince; sevilmek ve kişisel tatmini yaşamak, onaylanmak adına karşımızdaki insanın istediği kişiye dönüşmeyi daha kolay bulabiliyoruz. Farkında olmasak da rol yapmaya alışıyoruz. İşte bu ay, ilişkiler üzerinden kendini yeniden ve yeniden tanıyacaksın.

Neyse… Gelelim bekar Yengeçlere. Bu ay flörtler olsa da, ikinci haftadan itibaren ciddi meseleler yasak! :) Hele hele 17-18-19 Temmuz tarihlerinde sevgili adaylarıyla sakın derin konulara dalma derim. Gerginlikler anlamsızca çıkabilir. İlk hafta birisi ile tanışırsan da -ki bunun çok kadersel olacağını düşünüyorum, işleri ağırdan al. 

Para konusu 22’sinden sonra bereketlenecek. İşsizler için de en güzel dönem 31 Temmuz’dan sonra başlayacak. Onları da burada hep konuşacağız!

Tembellik vakti, Aslan!

Sevgili Aslan,

Son yılların en tembel, en sakin, en rehavetli dönemine hazırlan. Tatile hala çıkamadıysan, en azından çadırını ve sandalyeni al, kendini en yakın deniz kenarına at. Denize uzuuuun uzun bakıp hayaller kurma, kararlar alma, dinlenme ve şifalanma zamanı. Böyle bir döneme ihtiyacın vardı doğrusu. Ama şimdi ayın başına bir bakalım.

Bu ay aslında hızlı başlıyor. Ayın 2’indeki tutulma ile ani bir bilgi alabilirsin ve bu seni duygusal boyutta etkileyebilir. Bu bilgi aile geçmişine dair, arkadaş dedikodularına ve büyük borçlara dair olabilir. Ani tepki vermeden önce enine boyuna düşünmek iyi olur açıkçası. Çünkü bu haftanın hemen ardından öyle bir Merkür retrosu başlıyor ki, son hız giden bir arabanın ani fren yapması gibi işleri duraksatıyor. Bence biraz çevreden ve sosyallikten uzaklaşıp, bir başına ne yapacağını düşünmek ideal olacaktır. Ailenin büyük bir borcu olduğunu öğrenmekten tut, bir yerden miras gibi bir gelire ulaşmaya; canım dediğin bir arkadaşının sana gösterdiği beklenmedik düşmanlıktan, iş yerinde yeni açılan bir pozisyona kadar -günlük hayatında değişimler yaratacak ve arka planında zamanla ortaya çıkacak detaylar olan meseleler… Bunlara ani tepkiler veremezsin, ölçüp tartmak, planlamak lazım. O yüzden Merkür retrosu adeta bir ilaç gibi yetişiyor. Ayın en geç 16’sına kadar sakin sakin hesaplar yap bakalım. Ayrıca, duygusal meseleler - dostluklar kısmında yeniden uyarıyorum: Bazı maskelerin düştüğünü, ak koyununun karar koyunun göründüğünü, her şeyin ayan beyan ortaya çıktığını düşünebilirsin ama YİNE DE hala bilmediğin şeyler olabilir. Kin, intikam peşinde asla ama asla koşulmaması gereken bir süre. Bu dönem ilahi adalet tıkır tıkır işliyor. Ona göre.

Ayın 16’sında iş yerinde hareketlenmeler yaşanabilir. Yeni takılan bir ekip arkadaşı ile daha önce düşünüp hayata geçiremediğiniz bir projeye, işe başlayabilirsiniz. İş yerinde olumlu olacağını düşündüğüm bu süreçte en dikkat edilmesi gereken kısım kesinlikle sağlık! Aman başkalarının dramalarıyla ve işle güçle uğraşıp sağlığını ihmal etme ve en ufak sıkıntıda dahi doktora git. Çünkü bu dönemde bedenen biraz hassas olacak gibi duruyorsun. 

Bu ayın 20’sinden sonra -bol bol düşünmüş ve taşınmış halinle- sadece kariyer ya da para anlamında değil; genel hayat gidişatı ve gelecek planları yönünde çok büyük kararlar alabilirsin. Bir süredir göz önünde bulundurduğun ve düşündüğün seçenekler konusunda beklenmedik gelişmeler yaşanabilir (Hemen hayata geçmeyecek olsa da haberler alabilir ve seçenekleri, olasılıkları görebilirsin). Yurt dışı, meslek eğitimi, dil kursu gibi konularda girişimler için çok uygun bir zaman. Mesela bir süredir çok uluslu bir şirkette mi çalışmak istiyordun? Ya da yüksek lisans yapmak hep içinde mi kalmıştı? Evren sana orta açıyor resmen. Bu süreci sakın küçümseme çünkü 'alt tarafı bir dil kursu' diyeceğin ufak bir başvuru dahi seni yepyeni bir yola sokacak. Bir aile büyüğünden ya da akıl hocası gibi birinden destek alacaksın ayrıca. Bunları Ağustos ayında detaylıca konuşacağız, şimdilik aklının köşesinde bulundurman gereken ise ayın son haftasında karşına çıkacak ya da zihnine düşecek olan seçeneklerin 'öylesine' ufacık şeyler olmadığı! Ciddiye al onları! Ayın 31’inde senin burcunda muazzam bir yeni ay var. Alemlere A S L A N neymiş göstereceksin. 

22’sinden itibaren itibaren bir süredir hissettiğin zihin tıkanıklığı, kendini ifade ederken zorlanma, düşüncelerin bulanıklaşması vesaire, bunların hepsi akıp gidiyor ve çok hızlı bir dönem başlıyor. Bu dönemde başının dönmemesi için önemli günlere tane tane bakalım şimdi: 

İlişkin varsa evlilik teklifi alabilirsin, yolculuk planları yapabilirsiniz, geleceğe dair planlamalar ve daha pek çok güzel ihtimal. Kalbini açık tut! Sevgilin yoksa da ani ve son derece şaşırtıcı gelişmeler seni bekliyor olabilir, bunun için de hem telefonunu, hem kalbini açık tut :) 22’sinden itibaren özellikle yeni insanlar tanıyıp hoş flörtler edebilirsin ama lütfen hemen ciddi ilişkiye dönüştürmeye çalışma. Asıl, böyle çarpılmalı aşk dönemi kendisini Ağustos’ta gösterecek. Gör bak neler neler olacak! :)

Bir insanı sevmekle başlayacak her şey, Başak...

Sevgili Başak,

Bu ayın neredeyse tamamında Merkür retrosu var. Senin yönetici gezegenin olarak elbette ki seni diğerlerine kıyasla daha fazla etkileyecek. O yüzden önce klasik önlemlerimizin üzerinden bir geçelim ve hatırlayalım: 

-Merkür retrosu abartıldığı kadar da korkunç bir şey değil. Biraz dinlenmek, günlük hayatın ve sosyal ilişkilerin tantanasından uzaklaşıp kafa dinlemek için bir fırsat olarak dahi görülebilir.

-Merkür retrosu eski meseleleri yeniden önümüze çıkarabilir, evet, fakat bu meseleler illa kötü olmak zorunda değil. Daha önce kaçırdığımız bir şans, telafi etmek istediğimiz bir konu, ders çıkarmamızın faydamıza olacağı bir olay da zihnimize geçmişten kopup gelebilir mesela... Bu 'geri gelen' etkisini nasıl değerlendireceğimiz tamamen bize kalmış. O yüzden 'retro geliyo, mahvolacağız, retro yüzünden oldu' diye hunharca şikayet etmek için bahanelerin arkasına sığınmak yok. Kötü enerji yaymıyoruz! Bu defa sakin, huzurlu bir retro geçireceğiz.

-'Merkür retrosunda asla, asla, assssla imza atılmaz!!! Hiçbir şey satın almadan sığınaklarımıza saklanıp öylece beklememiz lazım!' kafasından da çıkalım lütfen. Evet, Merkür retrosu yanlış anlaşılmalara ve her türlü yazılı evrakta, iletişimde aksaklıklara sebep olabilir fakat bunu sadece biraz daha özenli davranarak atlatabiliriz.

Bu ay arkadaş grubunda hareketlenmeler ile başlıyor. Arkadaş grubunda uzun süredir üstünü örttüğünüz, görmezden geldiğiniz ya da sabrettiğiniz bir durum varsa nihayet patlat verebilir. Bu yüzden sevgili Başak, sakin olmak şart. Bu dönemde karma yaratmak emin ol uzun vadede misliyle kendisini ödetecektir. O yüzden ayar olduğun arkadaşlarına tepki göstermeden önce iki kere düşün derim. Sen “sadece gerçeği söylüyorum” diye bazen kendi sivri dilini savunabilirsin ve haklı bulabilirsin fakat sözlerin insanları gerçekten ve derinden yaralayabileceğini unutma nolur. Bazı arkadaşların tasvip etmediğin ilişkiler yaşıyor olabilirler örneğin - uzaktan yargılamak kolay olabilir ama asla asla asla bir insanın gerçekten ne yaşadığını bilemeyiz ve büyük konuşmamalıyız, biliyorsun… Bir arkadaşın senden bazı şeyleri gizliyor, gereksiz yalanlar mı söylüyor mesela? Belki çok daha derin problemleri vardır ve kendini ifade etmekte güçlük çekiyordur -bir arkadaş olarak bizim görevimiz anlamak, şefkat göstermek ve destek vermek; daima sadakati ve dürüstlüğü teftiş etmek, hata bulduğumuzda da cezalandırmak değil! Bunları altını çize çize ve örneklendire örneklendire söylüyorum çünkü bir tanıdığının kalbini özellikle bu dönemde kırarsan; şu klasik “kınadığını yaşamadan ölmezsin” deyiminin kanlı canlı örneği olursun. Neyse. Kısacası sakin kal. 

Biraz da bu tutulmanın güzel getirisine bakalım: Arkadaş grubunda uzun süredir birbirinize yangın olduğunuz ama bir türlü açılamadığınız biri mi var? Bu defa ne olacaksa olacak! Ama ayın 7’sinden önce olsa iyi olur, yoksa biraz sıkıntı. Ayrıca eğer bir sevgilin varsa da, 18-19 tarihlerinde ciddi meseleleri konuşmaktan kaçınmak lazım. Yine bu tarihte ufak yolculuklara çıkmak söz konusu olursa aman dikkat. Eğer hayatında kimse yoksa, 16’sında adeta kadersel bir tanışma yaşayabilirsin. Ama yine de sakin durmak ve hemen evlilik hayalleri kurmamak gerek. 

Bu ay her ne kadar metro etkisi altında geçecek olsa da; ilk hafta içerisinde pasaport, vize, oturma izni, yurtdışına dair her türlü evrak işleri, yüksek lisans, dil kursu gibi konularda kıymetli gelişmeler var. Tekrarlıyorum: Bunlar, daha önceden kaçırdığını sandığın fırsatlar olabilir. O yüzden -örneğin reddedilmiş bir vize başvurusunu yeniden yapmak istiyorsan, şansın bu defa yaver gidebilir. İş konusunda da böyle, eğer başvurmayı düşündüğün bir pozisyon varsa örneğin, bir dostun desteğini de alarak yeniden deneyebilirsin. 

16’sındaki Oğlak tutulmasının bir diğer öncelikli etkisi ise kariyer alanında hayatında kendisini hissettirebilir. En çok da dostlarla iletişim ve kariyer anlamında işine yarayabilir. İş arıyorsan örneğin, ilk hafta içerisinde akrabalarına, dostlarına haber sal, iletişime geç derim. İş yerin ile alakalı meselelerde de arkadaşlarından yardım alabilirsin. Hele hele basın yayın, medya, teknoloji ve iletişime dair bir sektördeysen kesinlikle çok şanslısın. Yeni projelere başlayabilirsin, üslerinle konuşabilirsin. Kısacası bu dostluk-projeler temalarında iletişim olanaklarını bir birleştir ve olacakları gör. 

Maddi durumlar pek parlak değil açıkçası ama büyük kayıplar da görünmüyor. 22’sinden sonra zor durumda kalırsan aileden kadın figürlerden maddi yardım alabilirsin. Ağustos bu açıdan çok daha bereketli olacak!

Görülmek için varız, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ay sana kariyer anlamında büyük gelişmeler getirerek başlıyor. Fakat bu gelişmelerin detaylarına girmeden önce, bu tutulmanın ve “kariyer” konusunun hayatına olan önemine değinmek istiyorum. Çünkü mesele büyük ve etkisi neredeyse senenin sonuna kadar yayılacak… Sevgili Terazi, bu Yengeç tutulması, adeta “hayattaki amacımızı, gitmemiz gereken yolu” işaret ediyor. İşaret ettiği yerdeki kariyer yolu ise sadece hayatını kazanmak, geçimini sağlamak için yapacağın öylesine bir mesaiyi değil; toplum gözünde oluşturacağın kimliğinin bir parçasını, değerini gösteriyor. Dolayısıyla çok çok çok önemli… Öylesine “bir iş” değil. Bu ay (hemen hayata geçirmesen bile) kafanda kuracağın plan ve kendine çizeceğin rota, tüm hayatının temasını aşağı yukarı belirleyecek. O yüzden bu ayın ilk haftasında ister öğrenci ol, ister bir şirket çalışanı, ister büyük hayalleri olan bir işsiz; öncelikle hayatında feminen figürlerden çok güzel destek görebilirsin. Fikir paylaşımları, kurulacak bağlantılar ve ufak tefek planlar... Fakat bunların hayata hızlıca geçmesini beklemek ise yersiz olur çünkü hemen ardından Merkür retrosu başlayacak. Merkür retrosu ile işleri yavaşlatıyor ve sana enine boyuna düşünmen, hesap yapman, ölçüp tartman ve hazırlanman için gereken zaman aralığını sağlıyor. Adeta müthiş bir filme bilet almadan önce fragmanını izler gibi olacaksın :)  Eğer mesleğin herhangi bir şekilde görünür olmak üzereyse; yani bunun için illa pop star olmak gerekmiyor, hazırladığın bir ürünün tanıtımını yapmak - sunum yapmak - isminle bir makale yayınlamak vs.- son yılların en şanslı dönemlerinden birine giriyorsun. Kariyer nasıl bir yol ayrımına getirirse getirsin, sen kendini ön plana çıkarmaktan çekinme. Eğitim ve yolculuk üzerine planların hayallerin varsa 22’sinden itibaren gelişmeler yaşayabilirsin. Bu bir dil kursu da olabilir, lisans ya da lisans üstü eğitimine bağlı gelişmeler de olabilir. Bu yüzden, her belgenin her evrağının çok dikkatli bir şekilde hazırlanmış olmasını tavsiye ederim. Yolculuklarda da aynı şekilde sıkıntılar yaşanabilir, bu yüzden biletlerini iki kere kontrol etmen ve bagajına sahip çıkman senin yararına olacaktır. 

Şimdi… Dönelim ayın 7’sine… Bu tarihte başlayan Merkür retrosu sadece işleri yavaşlatmakla da kalmayacak ve dostlarınla bazı dramalar yaşamana da sebep olacak gibi duruyor. Bence özellikle iyi kullanıldığı durumda eski dostlarla aradaki küslükleri bile çözebilir. Fakat birlikte iş yapılan arkadaşlar başta olmak üzere, ayın 17-19 ‘u arası çok dikkatli olmak, kalp kırmaktan ve kırılmaktan kaçınmak lazım. Merkür retrosu dedik… Eski sevgililer geliyor mu? Geliyor :) O yüzden ona karşı da sağlam bir tavır takınmak iyi olabilir. 

16’sında ay geneline yayılacak bir diğer etki ise… Biraz duygusal açıkçası! Ailenden bazı insanlar ile alakalı, aile üyelerinle 'karışık derin mevzular' açılırsa, sabırlı davranmanı öneririm. Bu ay içerisinde aile büyüklerin ile geçmişte kalmış bazı meseleleri tartışmanız yüksek ihtimallerden biri olarak görünüyor. Bu yeniden gündeme gelecek olan mevzuyu -bu defa son kez- ve bu defa şifalandırmak için açmak en mantıklısı. Her ne kadar kabul etmesek ve kendimizin ayrı, tamamen özgün bağımsız bireyler olduğumuza inanmak istesek de şu bir hakikat ki; ebeveynlerimizin adeta birer uzantısıyız ve onların zaaflarını, korkularını ve bazen de acılarını taşıyabiliyoruz. Onları şifalandırmak - onları anlamak demek; kendi kendimizi iyileştirmek ve anlamak demek. Bu ay ailenle gecenin geç saatlerine kadar sürecek bu tarz sohbetler açılırsa; odayı terk etmek yerine derin bir nefes almak ve dinlemeye hazırlanmak sana tahmin ettiğinden çok çok çok daha iyi gelebilir. Ayrıca ilk paragrafta bahsettiğim, seni yüceltecek yola çıkarken tüm potansiyelini gösterebilmek için içindeki düğümleri çözmüş olman gerekiyor ve bu düğümleri de ancak aile-geçmiş konularını şifalandırınca çözebilirsin.

İnsan ilişkilerinden bahsetmişken; romantik meselelere de değinmesek olmaz. Her ne kadar bu ay içerisinde en şanslı olacağın kısım eğitim - gelecek planları olarak görünse de, ayın üçüncü haftasından itibaren yine ve son kez daha ilişkiler konusunu gündeme getiriyor. Aşk bekarlar için ayın 22’sinden sonra şenlenecek. Ama sadece flört seviyesinde kalmalı. İlişkiye başlamak için uygun zaman değil. Eğer zaten bir sevgilin varsa da; ilk hafta içerisinde evlilik kararı alabilir ya da ilişkiyi daha görünür hale getirebilirsiniz.

Heyecanın yüksek, gençliğin var, Akrep!

Sevgili Akrep,

Merkür retrosu ilk hafta bittiği gibi etkili olacak ama boş ver! Merkür’ün bu defa sana başka planları var. Zaman, ikinci şans zamanı! Basın, yayın, iletişim, sosyal medya ve teknoloji gibi alanlarda çalışıyorsan; mesleki anlamda ikinci şans ayağına geldi, örneğin. Umudunu kestiğin, belki de çoktan vazgeçtiğin projeler yeniden karşına çıkabilir. Sadece bununla kısıtlı da değil; eğitim ve yolculuk üzerine yarım kalmış hayallerin varsa ilk itibaren gelişmeler yaşayabilirsin. Bu bir dil kursu da olabilir, lisans ya da lisans üstü eğitimine bağlı gelişmeler de… Bu ay sana iyi gelecek. Yeter ki enerjini yüksek tut.

Bu ay her ne kadar ikinci haftadan itibaren retro etkisi altında geçecek olsa da; ilk hafta içerisinde pasaport, vize, oturma izni, yurtdışına dair her türlü evrak işleri, yüksek lisans, dil kursu gibi konularda kıymetli gelişmeler var. Tekrarlıyorum: Bunlar, daha önceden kaçırdığını sandığın fırsatlar olabilir. O yüzden -örneğin reddedilmiş bir vize başvurusunu yeniden yapmak istiyorsan, şansın bu defa yaver gidebilir. İş konusunda da böyle, eğer başvurmayı düşündüğün bir pozisyon varsa örneğin, bir dostun desteğini de alarak yeniden deneyebilirsin. Bu işin, sadece para kazanmak için başvurduğun bir yerden fazlası, gerçekten gönlünden geçen ve uzmanlık alanın olacak bir meslek olduğunu düşündüğümden dolayı da ekliyorum: 'Beni almazlar zaten' deme! Cesur ol, haddinden fazla iyimser ol ve boyunu aşan o yerlere de başvur. Bırak seni insanlar yargılasın, inan sana karşı senin kendine olduğun kadar sert olmayacaklar yargılarken!

Eğer zaten memnun olduğun bir işin varsa, özellikle iş yerinde motivasyonunu ve enerjini geri kazanacaksın. İletişim trafiğinin fazlasıyla artacağı çalışma ortamında gerginliklerden kaçmak için yazılı iletişimi tercih etmek isteyebilirsin. Yazılar ile konuşmaların kayıt altına alınması ilerleyen zamanda olabilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçebilir. Ayrıca yeni bir projeye başlayabilirsin ve kısa yolculuklara mesleki eğitimlere çıkabilirsin.

Ayın 22’sinden itibaren kariyer konusunda (ki sadece kariyere indirgemek istemiyorum, zira bu kimliğinin bir parçası olan ünvanlarından, sıfatlarından bahsediyor) hakkını vermek üzere geliyor. Sana hakkettiğin terfiyi, zammı, pozisyonu vermeyen patronunla yüzleşebilirsin örneğin. Elbette dik duracaksın ama çok da keskin olmanı tavsiye etmem. Ne diyor Iroh Amca, “Gurur, utancın zıttı değil; kaynağıdır. Utancın gerçek panzehir ise tevazudur.” Gerçek bir lider olmak üzerine düşünmek isteyebilirsin. Lider olmak için illa patron ya da yönetici olmaya gerek yok; sahibi olduğun projeyi ya da işi istediğin şekilde halletmek, insanları kendi yolunu göstermek için kısıtlayıcı, sert ya da zorba tavırlar değil; ilham ve güç, destek, enerji verici bir kalp lazım. Bu noktada Aslan’dan alınacak çok ders var. İşte sen de, insanlar üzerinde güç denemeleri yerine onlara el vermen durumunda 31 Temmuz’da yaşanacak büyük etkiden en güzel payı alabilirsin. O etkiyi ise Ağustos’ta konuşacağız.

Sizler için eski sevgililer tehlikesini bir kez daha vurguluyorum. Daha önce de dediğim gibi, retroyla gelenler, retroyla giderler! Bu yüzden yeni insanlara kendini odaklamak çok daha iyi olacaktır. Açıkçası ayın ilk haftasından itibaren sosyal anlamda hoş, tatlı bir süreç var önünde. Özellikle iş yerinden insanlarla flörtler edebilirsin. Yine de işleri ağırdan al ve en az ayın 31’ine kadar yeni bir ilişkiye başlamaya kalkma. İşler eski zamanlardaki gibi, yavaaaş yavaş aksın!

Eğer zaten bir sevgilin varsa büyük kararlar alabilirsiniz, ilişkiyi uzun vadeye taşımak, evlilik, beraber taşınmak ve yolculuk gibi… Ama henüz bu kararları sadece alıp düşünün derim. İşleme koymayın.

Öğrenciler için yılın en şanslı dönemi bu. Özellikle hocalara bolca akıl danışılmalı, araştırma yapılmalı. Burs, harç açısından da bereketli bir dönem olacak. Yeni kaynaklar bulunabilir. Bu ay adeta büyük koşuya başlamadan önce ısınma hareketleri yapmak gibi!

Biz demiştik, Yay!

Sevgili Yay,

Hep “olmaz, o işler öyle değil işte” vesaire deyip durdular ve karamsarlığı, kabullenilmiş pasifliği ve çaresizliği hakikat gibi sundular. Oysa BİZ DEMİŞTİK. Her şey çok güzel olmaya başladı. İşte böyle; iyimserliğin, açık bir kalbin ve cesaretin meyvesinin nasıl da alınabileceğini; eğer hala şüphelerin varsa kanıtıyla görmüş oldun. Tarihin tekerleği hep ileri, hep iyiye… Bu dünyada neler sonlanmamış ki senin dertlerin, sıkıntıların sonlanmasın? Sultanların bile tozu kalmamış; dünyevi dertlerin de kısa süre içerisinde gözüne öyle tozdan küçük görünecek ki “Ne diye canımı bunlarla sıkmışım” diyeceksin… Senden bu ay son kez ricam; bir kez daha o ateşini harla! Daha da güzel günler gelecek çünkü!

Bunları söylüyorum çünkü Temmuz’un ilk haftasında zorlu bir pozisyon var senin için sevgili Yay. Yengeç burcundaki tutulma, öyle iki uçlu ki; düzenli bir ilişkisi olanlara kadersel bir sonuçlanma (Nikah, birlikte mal mülk alımı, büyük hediyeler, planlar) getirirken, ilişkisi belirsiz ve sıkıntılı olanlara ise biraz kıskançlık krizleri, şüpheler ve paranoyalar getiriyor gibi duruyor. Bu noktada kişisel tavsiyede bulunmak isterim: Evet, ilişkiler genelde emek, sabır gibi erdemlerle yücelir ama bunun için önce ortada bir ilişkinin olması gerekir, değil mi? :) Şu ara gençler arasında pek moda olan “flört, takılma” kültürü, danışanlardan dinlediğim en şikayet edilen meselelerden biri. Dost acı söyler diyor ve ekliyorum: Eğer o uğruna emek verdiğin, sabrettiğin kişiden rahatça “sevgilim” diye bahsedemiyorsan, muhtemelen boşuna emek veriyorsun :) Neyse.. Kısacası bu ilk haftanın ilk günleri ani bir “tamam ya da devam” etkisi getiriyor. “Kadersel”, dolayısıyla bence bitene üzülmek manasız. Kısmet değilmiş deyip önümüze bakmak ve ilahi plana, kaderin akışına güvenmek lazım. 

Bu etki ilişki draması ile atlatılırsa yine iyi. Bir diğer yüksek ihtimallerden biri de para… Evet, para konusu ne çok darladı bizi bu aralar! Ama geçecek. Sadece kemerimizi birazcık daha sıkmamız lazım. Ben senin yerinde olsam, bu ayın en az 22’sine kadar harcamalardan kaçınmaya çalışırım. Eğer illa bir şeyler alman gerekiyorsa da nakit ödemeler yapmak, parayı elinde tutmak ve kartlardan uzak durmak iyi olur. Kredi başvuruları, burs, harç, miras, nafaka, tazminat gibi konular varsa da sonuçlanmalar ilk hafta içerisinde yaşanabilir. Kısacası maddi durumunda dalgalanmalara hazır ol ve para gelse bile bu ay harcamalardan kaç.

İlk haftayı gözümüzü kulağımızı dört açıp dikkatli dikkatli buz üzerinde yürür tedirginlikte atlattıktan sonra ayın 7’sinde Merkür retrosu başlıyor ve bu en azından içimizi rahatlatıyor çünkü işlerin yavaşladığı anlamına geliyor. Tatil için muazzam fırsat! Paramız az, o yüzden bunu çadırımızla, ya da en azından katlanabilir sandalyemizi alıp gittiğimiz semt parkımızla da yapabiliriz :) Özellikle Kasım Yayları bu tarihten 10 Temmuz’a kadar akademik ve yurt dışına dair konularda daha önceden kaçırdıkları fırsatları yeniden yakalayabilirler; o yüzden denemeliler! O başvuruyu bir daha kontrol edin, bir daha gönderin, bir daha araştırın… Çünkü HER ŞEY OLUR. :)

Mesleki anlamda da iyi haberlerim var, zira bu 10 Temmuz’a kadar olan süreç iş başvurularını da kapsıyor. Ama ASIL kazançlı işler, bereket ve şans 16’sında vuruyor. Hızlı kazanç ile beraber güzel bir fırsat eline geçecek, sevgili Yay. İş yerinden gelen ekstra bir ödeme, maaş zammı, freelance olarak yaptığın işlerin ödemesi… ve benzeri ihtimallere kendini hazırla. Fakat yine aynı tarihte, hayatında değer verdiğin insanlara karşı biraz fazla kibirli ve kırıcı davranmadığına emin ol lütfen. Dürüstlük ve patavatsızlığı birbirinden ayırt edebilmek lazım. Başak’a yaptığım uyarıyı sana da yapıyorum çünkü hem aynı etki altındasınız, hem de bazen YARGI DAĞITMAK konusunda birbirinizi sevmesiniz de birbirinizin aynısısınız! “Sen “sadece gerçeği söylüyorum” diye bazen kendi sivri dilini savunabilirsin ve haklı bulabilirsin fakat sözlerin insanları gerçekten ve derinden yaralayabileceğini unutma nolur. Bazı arkadaşların tasvip etmediğin ilişkiler yaşıyor olabilirler örneğin - uzaktan yargılamak kolay olabilir ama asla asla asla bir insanın gerçekten ne yaşadığını bilemeyiz ve büyük konuşmamalıyız, biliyorsun… Bir arkadaşın senden bazı şeyleri gizliyor, gereksiz yalanlar mı söylüyor mesela? Belki çok daha derin problemleri vardır ve kendini ifade etmekte güçlük çekiyordur -bir arkadaş olarak bizim görevimiz anlamak, şefkat göstermek ve destek vermek; daima sadakati ve dürüstlüğü teftiş etmek, hata bulduğumuzda da cezalandırmak değil! Bunları altını çize çize ve örneklendire örneklendire söylüyorum çünkü bir tanıdığının kalbini özellikle bu dönemde kırarsan; şu klasik “kınadığını yaşamadan ölmezsin” deyiminin kanlı canlı örneği olursun.” 

Aşka dönelim… Sıkıntılı ilişkisi olanlardan yukarıda bahsetmiştim. Onlara yine bir göz atalım çünkü 16’sından itibaren kıskançlık gibi konular, hem de geçmişteki çoktan unutmuş olmanız gereken konuları hortlatarak yeniden gündeme gelebilir. Hep verdiğim tavsiyeyi yine vereceğim: Kıskançlık konusunda 'o çocuğu / kızı sil' gibi bir teklifin herhangi bir çözüm olmadığını, sadece anlık minik bir 'zafer' sayılıp ilişkideki asıl şifalanması gereken o zehirli kısmı beslediğini fark etmelisin... Meseleleri kökten halletme vakti. Kıskançlık konusu sadece bir örnekti; bunu ilişkinin sıkıntısı her ne ise ona uyarlayıp, çözümün kökten olması gerektiğini düşünebilirsin. Retrolar bazı şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze çıkarıyor çünkü biz o meselelerle işimizi komple bitirmemişiz. İşte bu defa bitirelim ki; tertemiz bir sayfa açalım. En önemlisi de bu dönemde, karşımızdaki kişinin yansıması ile kendimizi görmek... Yani eğer ilişkide güvensizlik söz konusu ise 'Ona neden güven veremiyorum / neden ona güvenemiyorum' diyerek kendimizi sorgulamak ve kendi içimize bakmak; parmağı uzatarak suçlamaktan daha verimli bir çözüm olacaktır. Zaten insan da böyle böyle büyür ya... Neyse.

22 Temmuz’dan itibaren hukuksal konularda da güzel sonuçlanmalar vakti geliyor. Mesela bir süredir devam eden -adaletle alakalı- miras, tazminat davası gibi meselelerde sonuçlanmalar gelebilir. Burslar kesilebilir, kredi başvurusu sonuçlanabilir. Bu tarz örneklere benzer paralar, borçlar ve harçlıklar da buna dahil. Evrenin sana helalinden verdiği rızkın artık net ve daha güvenilir bir yola girme vakti. Tavsiyem, eğer borçlu tarafsan ayın 7’sine kadar ödemelerini bir şekilde halletmen; eğer alacaklı (yahut kredi-burs vs. başvurusu niyetindeysen) ayın 6’sından sonra harekete geçmen yönünde. 

Ağustos feci bir ay olacak. Sesini 31 Temmuz’da duyacaksın. Ama bunu Ağustos’ta konuşacağız :)

Ani bir fren yapıyoruz, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bir ay hem nasıl bu kadar önemli ve büyük olaylar getirir, hem de nasıl bu kadar yavaş ve aheste ilerler… Akıl alır gibi değil! Adeta şaka gibi bir ay var karşımızda. Kaderin cilvesi diye buna denir. Önce zıt burcun Yengeç’te adeta depremler yaratan büyük bir tutulma gerçekleşecek -ki bu senenin en güçlü gökyüzü hareketi olacak; ardından da Merkür adeta son hız giden arabanın frenine basarcasına retroya girecek ve işleri yavaşlatıp, bir miktar da askıda bırakacak. Aslında bu pratik anlamda çok kullanışlı bir süreç olacak. Yengeç tutulmasının getireceği değişimleri aşağı yukarı görmüşken; retro sayesinde de onlara adapte olacak, sindirecek vakti ve olacağı bulacağız. Yeter ki aceleci değil sabırlı olalım. Yeter ki kaderin akışına güvenelim. Derin bir nefes alalım ve “Ne de olsa her şey olacağına varır” diyelim :) Dalgaları engelleyemeyeceğimize göre, karşıdan gelen büyük dalganın üzerinde sörf yapmaya hazırlanalım.

İlk hafta, daha ayın 2’sinde tutulma gökyüzünde gerçekleşiyor ve seni (özellikle bir sevgilin varsa) ilişkiler konusunda büyük yüzleşmelere çağırıyor. Sevgilinle bazı konuları masaya yatırmak, enine boyuna konuşmak, kararlar almak - tamam ya da devam demek durumunda kalabilirsiniz. Bu elbette ki evlilik kararı almak gibi güzel bir noktaya da bağlanabilir, bitişe de… Fakat benim asıl gözüme çarpan; bu geçecek olan konuşmalar ve yaşanacak sürecin sana daha çok kendinle ve kimliğinle alakalı sorgulamalar getireceği… Şu bir gerçek ki; her ilişki, sadece aşk değil - tüm insani bağlantılar - kendimizden verdiğimiz ufak ödünleri doğal olarak gerektiriyor. Elbette ki annemiz için de, kankamız için de, sevgilimiz için de kendi zevklerimizden ve hatta bazen ihtiyaçlarımızdan vazgeçebiliyoruz. Asıl mesele; ne kadarından vazgeçip, ne kadarında direttiğimiz… Yani denge! Bu ilişki konuşması seni bu alma-verme konusunda düşündürebilir. Karşındakine haksızlık mı yapıyorsun, yoksa iyi niyetini suistimal ettirecek derecede taviz mi veriyorsun? Öncelikleriniz neler ve bunların sebepleri ne? Hepsini düşünebilirsin, sonuçta hepsi kendi karakterin ile alakalı memnuniyetine bağlanacak gibi duruyor, sevgili Oğlak. Özsevgi konusunda Balık burcuna söylediğim şeyi sana da söylüyorum: “Hepimiz farkında olarak ya da olmadan rol yaparız; zira insanız ve sevilmek istiyoruz. Tıpkı bebekliğimizdeki gibi insanlar tarafından koşulsuz sevilmek, kabul edilmek... Sevgi için de bazen haddinden fazla kendimizden taviz verebiliyoruz ki ne kadar egomuz bunu kabul etmek istemese de, kendimize dahi yalan söyleyerek karşımızdaki insanın onaylayacağı kişiler olmaya, istenen kalıba girmeye uğraşıyoruz. Bazen insanları o kadar çok ama o kadar çok seviyoruz ki, kendi karakterlerimizi modifiye ederek onları mutlu etmek adına benliğimizi bile feda etmeye kalkışabiliyoruz… Bir iltifat gibi söyledikleri “egosuz” lafı aşağı yukarı bu işte. Ama egomuz, bizim bir parçamız ve ondan muaf olmak (çile dolduran bir mevlevi derviş, budist rahip olmadığımız sürece :) ) imkansız; bize düşen egomuzu sağlıklı tutmak. Sevgi adına kimliğimizi, benliğimizi, egomuzu yok saymak ve feda etmek - çok önemli birine saygısızlık… Kendimize! “ Kendimizi sevmeden, başkasını sevebilmemiz gerçekten zor. O yüzden, umarım bu söylediklerim ve uyarılarım sana ve ilişkine yardımcı olabilir. 

Sevgili ile kavga etmek ve tartışmak çok da kötü değil. Tartışma bile iletişimsizlikten iyidir ve biraz tutku, hala uğruna savaştığınız bir arzunuz olduğu anlamına gelir. Kurtarmak istiyorsanız, mecbur oturup konuşacak konuşacak konuşacaksınız. “Yeter, bıktım, tartışmak istemiyorum” diye dönüp gitmekler, sadece konuları erteler. Bu defa kaçamayacaksınız ve konuşacaksınız. Güvensizlik mi var? Çözülmeye çalışılacak. Mesela, kıskançlık konusunda 'o çocuğu / kızı sil' gibi bir teklifin herhangi bir çözüm olmadığını, sadece anlık minik bir 'zafer' sayılıp ilişkideki asıl şifalanması gereken o zehirli kısmı beslediğini fark edeceksin… Meseleleri kökten halletme vakti. Kıskançlık konusu sadece bir örnekti; bunu ilişkinin sıkıntısı her ne ise ona uyarlayıp, çözümün kökten olması gerektiğini düşünebilirsin. Kısacası ben bu yeni ayın güçlü etkisini çok da olumsuz görmüyorum doğrusu. Elbette 'tamam ya da devam' demek korkutucu gelebilir insana ama inan şu tutulmalar döneminde her şey öyle kadersel bir şekilde işliyor ki; olmuyorsa zaten zorlamanın hiçbir alemi yoktur. Oluyorsa da, birlikte daha yaşanacak ve sizi ruhen, kişisel anlamda da geliştirecek büyük bir serüven vardır önünüzde. Harika bu! 

Bekar Oğlaklar ise flört edebilirler ve flörtleri ile geleceğe dair planlar yapabilirler ama 7’sinden sonra ciddi bir ilişkiye lütfen adım atmayın. Retrodan sonra atarsınız adımı :) Zaten ayın 31’inden sonra cinsel anlamda da bir uyanış yaşayacaksın ve yeni bir enerji ile şifalanacaksın. O yüzden işleri akışına bırakmak en iyisi.

Aynı şekilde eğer iş yerinde bir ortağın ya da partnerin varsa; şimdiye kadar halı altına süpürdüğünüz her sorun ile alakalı oturup konuşma görünüyor.

Kısacası aşk, ilişki ve drama dolu bir haftadan sonra Merkür retrosu başlıyor.

Bu ayın 7’sinden itibaren neredeyse tamamında Merkür retrosu var. Hem de seni diğerlerine kıyasla daha fazla etkileyecek. O yüzden önce klasik önlemlerimizin üzerinden bir geçelim ve hatırlayalım: 

-Merkür retrosu abartıldığı kadar da korkunç bir şey değil. Biraz dinlenmek, günlük hayatın ve sosyal ilişkilerin tantanasından uzaklaşıp kafa dinlemek için bir fırsat olarak dahi görülebilir.

-Merkür retrosu eski meseleleri yeniden önümüze çıkarabilir, evet, fakat bu meseleler illa kötü olmak zorunda değil. Daha önce kaçırdığımız bir şans, telafi etmek istediğimiz bir konu, ders çıkarmamızın faydamıza olacağı bir olay da zihnimize geçmişten kopup gelebilir mesela... Bu 'geri gelen' etkisini nasıl değerlendireceğimiz tamamen bize kalmış. O yüzden 'retro geliyo, mahvolacağız, retro yüzünden oldu' diye hunharca şikayet etmek için bahanelerin arkasına sığınmak yok. Kötü enerji yaymıyoruz! Bu defa sakin, huzurlu bir retro geçireceğiz.

-'Merkür retrosunda asla, asla, assssla imza atılmaz!!! Hiçbir şey satın almadan sığınaklarımıza saklanıp öylece beklememiz lazım!' kafasından da çıkalım lütfen. Evet, Merkür retrosu yanlış anlaşılmalara ve her türlü yazılı evrakta, iletişimde aksaklıklara sebep olabilir fakat bunu sadece biraz daha özenli davranarak atlatabiliriz.

Bu retro sana eski sevgilileri getirebilir. Özellikle ayın 10’undan sonra. Bence eskiyle hiç uğraşma derim çünkü ayın 16’sında artık ilişki meselelerini, dünyevi dertleri bir kenara bırakıp asıl önemli olana, KENDİNE, dönüyorsun. Kendine dair yepyeni bir sayfa açıyorsun. Bunun için belki çocukluğunun geçtiği memlekete kısa bir ziyarette bulunmak, eski arkadaşlarınla, kuzenlerinle görüşmek isteyebilirsin. Belki aile büyüklerinle eski günleri yad etmek sana kendinle alakalı ilginç keşifler ve farkındalıklar sunabilir. Kısacası, sevgili Oğlak; sen de (illa ilişkiye olmasa dahi, geçmişteki kötü ruh hallerine) bir sünger çekiyorsun! Odanı, dolabını düzenleyip şöyle yeni bir saç kesimi ile 'yeni ben' demeye hiç benzemiyor bu dönem. Bu dönem, yüzeysel bir değişimle kalmıyor ve kökten bir temizlik yapıyor. Kökten bir temizlik ne zaman kolay oldu ki? Elbette bu ay azıcık canın sıkılacak ama uzun vadede tertemiz bir mevsim var önünde. Sağlıklı bir yaşama geçiş, kötü alışkanlıkları (kaç aydır söylüyorum eğer hala bırakmadıysan) bırakış, iş yerinde yeni bir projeye başlama gibi konular için şahane bir dönem. 

Para konusu aşırı parlak sayılmaz ama 22’sinden sonra düzeliyor. Kariyer konusu ise iş yerindeki dostlarınla dayanıştığın sürece gayet iyi. Bu ayın sonuna doğru iş yerinde 'O neden benden daha fazla maaş alıyor?' gibi bir meseleyi dert etmek değil de; 'Benim bu projede ismim geçsin de ileride şuraya şuraya başvururken referans gösteririm' gibi daha faydalı yaklaşımlara meyledebilirsin. Banka kredileri, borçlar, burslar, tazminat gibi paralar söz konusu olursa -son hafta içerisinde- son derece bereketli sonuçlar alabilirsin. Eğer tam zamanlı bir işin yoksa bile kişisel üretimlerini ve hobilerini paraya çevirebileceğin hoş bir etki var. Daha önceden kaybedilmiş fırsatlar da karşına çıkabilir. Eğer kendine müşteri aramak, bir proje başlatmak, patronlarla görüşüp terfi vesaire istemek için en uygun tarih 22 Temmuz ve sonrası! Bu etkinin, şu 'yeni ruh hali'nden hemen sonra gelmesi kesinlikle harika bir detay. Tüm enerjinle hayata saldırmaya başlayacaksın -ki Ağustos ayında daha da güzel sürprizlerle karşılaşacaksın ama şimdiden söylemeyeyim onları da spoiler olmasın!

Haydi bakalım!

Çok sakin, çok yavaş ilerliyoruz, Kova...

Sevgili Kova,

Bu ayın neredeyse tamamında Merkür retrosu var. Hem de seni diğerlerine kıyasla daha fazla etkileyecek. O yüzden önce klasik önlemlerimizin üzerinden bir geçelim ve hatırlayalım: 

-Merkür retrosu abartıldığı kadar da korkunç bir şey değil. Biraz dinlenmek, günlük hayatın ve sosyal ilişkilerin tantanasından uzaklaşıp kafa dinlemek için bir fırsat olarak dahi görülebilir.

-Merkür retrosu eski meseleleri yeniden önümüze çıkarabilir, evet, fakat bu meseleler illa kötü olmak zorunda değil. Daha önce kaçırdığımız bir şans, telafi etmek istediğimiz bir konu, ders çıkarmamızın faydamıza olacağı bir olay da zihnimize geçmişten kopup gelebilir mesela... Bu 'geri gelen' etkisini nasıl değerlendireceğimiz tamamen bize kalmış. O yüzden 'retro geliyo, mahvolacağız, retro yüzünden oldu' diye hunharca şikayet etmek için bahanelerin arkasına sığınmak yok. Kötü enerji yaymıyoruz! Bu defa sakin, huzurlu bir retro geçireceğiz.

-'Merkür retrosunda asla, asla, assssla imza atılmaz!!! Hiçbir şey satın almadan sığınaklarımıza saklanıp öylece beklememiz lazım!' kafasından da çıkalım lütfen. Evet, Merkür retrosu yanlış anlaşılmalara ve her türlü yazılı evrakta, iletişimde aksaklıklara sebep olabilir fakat bunu sadece biraz daha özenli davranarak atlatabiliriz.

Ama önce retrodan önceki haftaya bir göz atalım. Zira bütün şenlik de bu hafta içerisinde başlıyor zaten!

İlk haftadan itibaren hayatında iletişim trafiği hızla artıyor. Aynı zamanda patron gibi figürlerle de yeni projeler, toplantılar yahut çeşitli gündemler söz konusu olabilir. Dolayısıyla en güzel kıyafetlerini hazırla derim. İnan iş yerinde ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. İş yerini geçelim; işsizsen dahi ne zaman kiminle karşılaşacağını ve kiminle tanışıp, destek alacağını tahmin dahi edemezsin gerçekten. Her ihtimale açık, hızlı bir hafta var önünde. O yüzden Amerikanların şu 'istediğin işe göre giyin' geyiğini bu süreç için ciddiye alsak fena olmaz. Üstelik sadece ilk hafta için de değil; ayın devamında da ürettikçe sana kendini harika hissettirecek ve adeta çalışmaktan zevk alacağın zamanlar seni bekliyor. Hele sanatsal ve üretime dayalı bir işte çalışıyorsan, ayın 25'inden itibaren çok güzel ürünler ortaya koyabilirsin. Kısacası, bu ayın 2’sinden itibaren çalışarak ve yeni işlere girişerek geçirilecek bir süreç var ve bu süreçte yaptığın işler ile herkesin gözü önünde takdir toplayacağın, emeğinin görüneceği, alkışlanacağın bir etki ile taçlanıyor. Uzun vadeli, özgüvenini ve tecrübeni arttıracak bu süreçte öne çıkmaktan korkma. Ama elinde somut şeyler de olsun. Bu ayın ilk yarısı, ünlü düşünür Britney'in de dediği gibi 'çalışsan iyi olur, bacım.' Seni iş yerinde büyük bir değişime hazır görüyorum. Kimsenin altına girmeye niyetli olmadığı bir sorumluluğu sırtlanabilirsin, arkadaşlarını motive edebilir, öne çıkabilir ve patron gibi güç sahiplerini fazlaca etkileyebilirsin. Eğer işsizsen, iş görüşmeleri için uygun zaman da bu tarih aralığı olarak gözüküyor.

Ayrıca iş yerinden hoşlandığın birileri varsa, nihayet birbirinize ayın 2’sinden itibaren açılabilirsiniz. Gergin olduğun ekip arkadaşların var ise de sakin olmak lazım çünkü dananın kuyruğu bu hafta kopabilir. Buna gerek yok çünkü gaza gelip bir “yüzleşme” durumunda herhangi bir durum çözülmediği gibi, retro boyunca da pasif agresif sıkıntılı bir ortam yaratabilir.

İkinci hafta ise Merkür retrosu başlıyor. Sana öncelikli olarak eski sevgilileri getiriyor, sevgili Kova. “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” derler… Ben şahsen hayatta yeni deneyimler edinmek varken neden aynı insanlarla aynı konular tekrarlanır bir anlam veremiyorum fakat elbette ki ruhun bildiği bir şey vardır; belki de alman gereken bir dersi henüz öğrenememişsindir de sağlama yapman gerekiyordur… Senin bileceğin iş! Sadece retro ile gelenin retro ile hızlıca gideceğini hatırlatayım. 

Sevgilisi olmayanlar ise ayın 22’sinden sonra flörtlere, eğlencelere başlayabilirler. Elbette ki ay sonuna kadar ilişkileri ciddiye bağlamak yasak çünkü Merkür retrosu… Ama 31 Temmuz’da hem retro bitecek, hem de bir Aslan yeni ayı olacak ve sana ilişkiler konusunda büyük gelişmeler yaşatacak. O yüzden bu ayın tadını ciddiye almadan çıkar ve bekle derim.

Maddi konular maalesef ki pek parlak değil, ama olacak! Özellikle 17-19 Temmuz aralığında alışverişlerden, kredi çekimi gibi belgelere imzalardan uzak dur lütfen. Bu tarihte bilgi güvenliğine dikkat et, şifrelerini iyi sakla lütfen. Biraz gizli, arka planda dönen tehlikeler olabilir. Bunların hepsini üçüncü hafta içerisinde göreceksin, bazı maskeler düşecek. Sakin kalmaya çalışmak tek çare çünkü retro devam ettiği sürece gerçek bilgiye ulaşmamız ve olayların iç yüzünü öğrenmemiz zaman alacak.

Bu ay hem o kadar çok şey getiren, hem de o kadar yavaş bir ay ki… :)

En çok kendini seveceksin, Balık!

Sevgili Balık,

Bu ay herkesi helak eden evren seni öyle yollara getiriyor ki; bana sorarsan her türlü güzel! Öncelikle ayın 2’sinden itibaren güçlü bir Yengeç tutulması deneyimliyoruz. Bu tutulma bu senenin en en en etkili gökyüzü hareketi ve seni hem ruhani anlamda, hem de hayatının geneline dair yaşantında fazlasıyla değiştirecek. Öncelikli ve ilk tahminim aşk ve ilişkiler konusunda. Şimdi bu aşk ve ilişkiler kategorisini üçe ayırmak istiyorum:

-Sevgilisi, eşi ya da herhangi bir düzenli ilişkisi olan Balıklar. Duygularınızda ve paylaşımlarınızda harika bir yükseliş yaşayabilirsiniz çift olarak. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan da doğru zaman. Böyle bir niyetin yoksa da, dikkatli olmak fazlasıyla iyi olur. Düğün dernek gibi organizasyonlar, kutlamalar… Gayet güzel ve tatlı bir etki kısacası. Tek dikkat edilmesi gereken nokta, arkadaşlar konusunda. Arkadaşların arasında gerginlikler yaşanabilir, bunlara sürüklenebilirsin, dahil olmak zorunda hissedebilirsin. Bence yine de uzak kalmaya bak :) Bu güzel süreçten sonra ilişkiniz yeni bir seviyeye yükselebilir ve belki sevgiliyi de alıp çocukluğun geçtiği memleketlere ziyarete gidilerek retronun gereklilikleri yerine getirilebilir. Güzel yani.

-Bekar Balıklar… Bu tarihte biriyle tanışmak çok mümkün. Adeta kadersel bir karşılaşma var diyebiliriz. Fakat lütfen şunu unutma ki; hayatımıza giren insan illa bizim ömürlük sevgilimiz olmaya gelmiyor olabilir. Eğer evrende tesadüfün olmadığına inanıyorsak, hepimiz birbirimizin hayatına belli bir misyonla giriyoruz. Hepimiz birbirimize bir şeyler öğretiyor, büyütüyor, geliştiriyor, bedeller ödetiyor, belki de terbiye ediyoruz… Her şeyden de önemlisi; birbirimize öz benlikleri görme konusunda yardım ediyoruz. Dolayısıyla hayatına “kadersel” karşılaşma ile giren insan -her ne olursa olsun- çok önemli olacak. Fakat gerçek aşk mı, bir ömür yanında kalır mı… Onları zaman gösterecek :) İşte bu yüzden, bu gelen insanla flört et, onu tanı, eğlen, gez toz ama sakın ciddi bir ilişkiye başlamaya kalkma. En azından ayın sonuna kadar. Merkür retrosunda ilişkiye başlamak iyi bir fikir değil. 

-Bekar, başı bağlı fark etmeksizin tüm güzel Balıklar… Bu ilk hafta etkisi, ruhani anlamda çok derin. Belki bir süredir beceremediğin, zorlandığın bir konuya el atmaya geliyor: Öz sevgi. Bu tutulma insan ilişkilerine dair gibi görünse de aslında bu sana işaret ettiği şey, ikili ilişkiler üzerinden kendine biçtiğin rol. Hepimiz farkında olarak ya da olmadan rol yaparız; zira insanız ve sevilmek istiyoruz. Tıpkı bebekliğimizdeki gibi insanlar tarafından koşulsuz sevilmek, kabul edilmek... Sevgi için de bazen haddinden fazla kendimizden taviz verebiliyoruz ki ne kadar egomuz bunu kabul etmek istemese de, kendimize dahi yalan söyleyerek karşımızdaki insanın onaylayacağı kişiler olmaya, istenen kalıba girmeye uğraşıyoruz. Bazen insanları o kadar çok ama o kadar çok seviyoruz ki, kendi karakterlerimizi modifiye ederek onları mutlu etmek adına benliğimizi bile feda etmeye kalkışabiliyoruz… Bir iltifat gibi söyledikleri “egosuz” lafı aşağı yukarı bu işte. Ama egomuz, bizim bir parçamız ve ondan muaf olmak (çile dolduran bir mevlevi derviş, budist rahip olmadığımız sürece :) ) imkansız; bize düşen egomuzu sağlıklı tutmak. Sevgi adına kimliğimizi, benliğimizi, egomuzu yok saymak ve feda etmek - çok önemli birine saygısızlık… Kendimize! Dolayısıyla bu ayın ilk haftasındaki tutulma ile beraber her şeyi bir kenara bırakıp kendimizi ön plana koyuyoruz ve hunharca seviyoruz. Kendini yeniden sevmeye, geçmişi affetmeye, ne kendini ne de başkalarını suçlamayı bırakmaya niyetleniyoruz. Sevginin; arabesk kültürümüzdeki gibi “fedakarlıklar, çekilen acılar” ile ölçülen bir şey olmadığını hatırlıyoruz. Sevgi, besleyen, büyüten bir şey -tıpkı güneş gibi. İşte bu yüzden, beslemek ve büyütmek için ışıldamak lazım. Aslan burçlarından örnek almak lazım. Aslanlar kendilerini severler, doğru… Ama başkalarını da çok severler! Cömertçe verirler, verdikçe sevilirler. Sevmeyi yeniden öğrenince her şey çorap söküğü gibi açılacak, sevgili Balık. Aslında sen zaten sevmeyi çok çok iyi biliyorsun ama tazelemek ve hatırlamak gerekiyor arada işte! :)

İşte böyle. İlk haftanın duygusal, derin etkisi aşağı yukarı böyle. Somut etkilerine gelecek olursak öncelikli olarak sanatçılara seslenmek istiyorum. Bu sanatçılar da illa hayatını tablo satarak sağlayan ressamlar olmak zorunda değiller! Kalbinde üretmek, yaratmak arzusu olan her Balık; bu ay çok büyük bir ilham ve ürettiklerini sergileyebilecek fırsat da yakalayacaksın. İşte bu yüzden kendine zaman ayır ve fotoğraf mı çekiyorsun, resim heykel mi yapıyorsun yoksa bir şeyler mi yazıyorsun… Ne yapıyorsan onlara odaklan derim. Bu sadece öylesine hafif bir fırsat ve geçici bir ilham değil: Gerçekten uzun vadede seni uzun ve yeni bir yola sokabilecek, yeni kapılar açabilecek bir etki. “Olmaz olmaz” deme. Olur. Neler neler oluyor…

Şimdi gerçek hayata inceden dönelim. Ofis işi yapan ya da bir ekiple, kalabalık alanlarda çalışan Balıklar; ayın sonuna doğru iş yerinde ortaklarınızdan destek görebilirsiniz. Fakat otorite konusunda sıkıntılar devam edecek… Eğer sorumlu olduğun insanlar, başında bulunduğun bir proje varsa ve yönetmekte zorluk çekiyorsan yine şu üst paragrafa dönmeni ve “kendini sevme” konusunda olduğu gibi yönetme konusunda da Aslan burcundan ilham almanı öneririm. Liderlikte de beceriyi “ben bu kadar fedakarlık yaptım, saçımı süpürge ettim” yaklaşımı ile değil; destek, ilham, cesaret verici dayanışmacı ruh hali ile ölçebiliriz. Bu ay sonuna kadar patronlarınla çatışmamaya bak. Hele hele 17-19 Temmuz tarihleri arası aman…

Ayın 15’inden itibaren retro ile beraber eski sevgililerin geri dönmesi en çok senin için yüksek ihtimal gözüküyor, sevgili Balık. Bu konuda sana daha önce de yaptığım bir uyarıda bulunacağım: Her ne kadar bozuk şeyleri onarmak, şifalandırmak senin içgüdün olsa da; bazı şeyler şifalanmak - düzeltilmek için değil, ders verip gitmek için hayatımıza gelirler. 'Bu defa güzel bir hale getireceğim' mantığı maalesef ki ilişkiler söz konusu olunca pek de geçerli olmayabilir zira bu sadece sana ait değil; başkasının da kontrolünde olan bir bağ... Dolayısıyla eski defterleri pek açma derim. Ama sen bilirsin elbette. 

Ayın 16’sından itibaren ise uçak yolculuklarına dikkat etmek lazım. Eşyalar kaybolabilir, biletlerde aksilikler çıkabilir. Dostlarla gerginlik riski yine yüksek… Hadi bakalım!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
544
189
83
56
52
43
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hüseyin Kargı

Ağustos feci bir ay olacak derken?

Duygusal Panda

Akrep için güzel şeyler yazmışsınız.Umarım gerçekleşir....