Görüş Bildir
Haberler
Tutulma, Venüs Retrosu, Ödüller ve Kapanış! Aralık Ayında Burcunu Ne Bekliyor Anlatıyoruz!

Tutulma, Venüs Retrosu, Ödüller ve Kapanış! Aralık Ayında Burcunu Ne Bekliyor Anlatıyoruz!

zeynepanlatsin
02.12.2021 - 13:48

Hoş geldin sevgili astroloji sever!

Farkında mısın, 2021 BİT...Tİ. Ben bu yıl nasıl geçti gerçekten anlamadım, bu yorumları hazırlarken de bu şoku atlatamadım aslında. Ama öyle ya da böyle bitti. Umarım çok da zorlamamıştır seni 🥲Zira neredeyse her ay bir sürü dersten sınava girdik, ha bitti ha bitecek derken finalleri görmek nasip olmadı. Bugüne kadar.

Öyle bir yıldı ki son ayında bile hala ders vermenin, bir şey öğretmenin peşinde. Lafı uzatmayayım, şöyle bir genel bakalım bu Aralık'ta neler bekliyor bizi.

Bu aya 4 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile hızlı bir giriş yapıyoruz, bu aslında Haziran 2020’den bu yana gerçekleşen İkizler – Yay aksı tutulmalarının sonuncusu, hem bir veda busesi hem de yeniye açılan pırıl pırıl bir kapı. Sen 1.5 senedir zeminimiz kaygandı, değişken nitelikli tutulmalar bizi biraz zorladı, bazı kararlar almaya itti, belirsizlikleri yordu, ama bitti. Artık yeni, kalıcı, sabit bir sürece giriyoruz. 

Ayın ortasında 19 Aralık’ta yine bu kapanışın üzerine tüy diken bir de İkizler Dolunayı var, bu da yılın son dolunayı, defterler kapanıyor artık.  Tam o tarihte işleri karıştıran bir de Venüs Retrosu var, evlere şenlik! Oğlak burcunda romantizmden ve süslü püslü pembe gözlüklerden yeterince uzaktı zaten Venüs, şimdi bir de Retro yaparak bu “değer” konusuna ve “sevginin ne demek olduğuna” iyice derinden baktıracak bu Retro. Eski sevgililer döner mi, barışır mıyız gibi beklentilerden ziyade bu retroyu aslında kendimizi tanımak için, kendi değerimizi vermek için ve bunu da sağlam, kalıcı hale getirmek için değerlendirmek daha önemli. Çünkü bu Venüs Retrosu’nun olayı ayakları yerden kesen aşklar değil, ayakları yere sağlam basan, güven veren durumlar. 

Yıl biterken kucağımıza güzel de bir ödül bırakıyor, Jüpiter 28 Aralık’tan itibaren Mayıs 2022’ye kadar ayrılmamak üzere Balık burcuna giriş yapıyor, burada oldukça da güçlü. Biraz daha iyileştirici, biraz daha içe döndürücü ve şifalı bir süreç başlıyor. Böylelikle de hem ay hem de yıl görkemli bir kapanış sunuyor bize. Bu vesileyle sana da çok mutlu seneler dilerim, 2021'in zorlu ama öğretici serüveni bitti. Umarım yeni yıl bu yıldan daha güzel geçer. 🥲

Kemerleri bağladıysak yükselen burcumuza göre Aralık ayında bizi neler bekliyor bakalım, önceliğin yükselen burcun olsun, iyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Yükselen Burcunu Okumayı Unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Hayat amacını buluyorsun Koç!

Hoş geldin Sevgili Koç ve Yükselen Koç;

Aralık ayına İkizler Yay aksının son tutulması ile bomba gibi giriyoruz sevgili Koç, Yay burcunda gerçekleşecek bu Güneş Tutulması ile özellikle 2020 Haziran döneminden beri gündemine gelen birçok konu artık bir veda busesi konduruyor hayatlarımıza. Senin 9. Evinde gerçekleşen bu tutulmayla aslında yaşayacağın en önemli şey “farkındalık.” Uzun zamandır ruhunu çalkalayan, belki kendinle ilgili asıl “hayat amacını” aradığın bir sürecin artık son evresi bu tutulma, sana artık hem eskiyle bir vedalaşma hem de yepyeni bir kapı açıyor, özellikle de seni ruhsal olarak aydınlatıp, genişletecek bir konuyla yapıyor bunu. Nasıl bir adım ya da başlangıç olursa olsun günün sonunda seni genişletecek, büyütecek ve biraz daha yeni olana inanmanı sağlayacak güçlü bir tutulma bu. Tesirlerini daha önceden almış olabilirsin, henüz büyük bir başlangıç yoksa hayatında 2022’nin ilk 3 ayına kadar da tesiri devam edecektir. 13 Aralık’ta Mars’ın da artık seyahatini Yay burcunda devam ettirmeye başlamasıyla enerjin de motivasyonun da bu konularda artacak zaten, belki kendini geliştirmek için bir eğitime başlayabilirsin, belki akademik bir süreç yaşıyorsan enerjini buna verebilirsin, belki de beklettiğin bir yurt dışı konusuna kapı açabilirsin. Hem motivasyon hem de inanç bu süreçte seninle. 

Yine aynı tarihte yani 13 Aralık’ta Merkür de Oğlak burcuna geçiyor, burası senin kariyer evin, toplumsal statü alanın, buradan geçen bir Merkür de sana kariyerinin odağında olduğu yeni bir iş fırsatı getirebilir, sözleşme imzalatabilir, tanışacağın yeni kişiler sana kariyer konusunda fayda sağlayabilir. Hatta Yay üzerindeki yani 9. Evindeki tüm bu gelişmeler, belki de kariyerinde de değişimlere ve dönüşümlere kapı açabilir, alacağın bir eğitim sana farklı bir kariyer olanağı sunabilir. 

19 Aralık’ta İkizler burcunda bir Dolunay’ımız var, bu da yılın son dolunayı, senin 3. Evinde gerçekleşiyor bu dolunay. Burası senin zihin, düşünce ve kararlarına yön verdiğin ev, buradaki bir dolunay da beraberinde taşıdığı “tamamlanma, netlik, final” enerjisiyle sana net bir karar aldırmaya geliyor aslında. Bununla beraber bu dolunay varsa kardeşlerinle ilgili de bir gündemi artık hayatında görünür hale getirebilir, uzun zamandır beklettiğin bir eğitim düşüncen varsa bu dolunay buna da kapı açar. 

Gelelim bu ayın önemli diğer gündemlerinden birine, evet Venüs Oğlak burcunda Retro hareketine başlıyor 19’unda. Tabii gözümüz ilişkilere kayıyor hemen konu Venüs olunca :) Eskiler dönecek mi, barışacak mıyız, burnu sürtecek mi soruları parlayacak, evet hepsi mümkün, hepimiz için mümkün. Ancak senin özelinde bu Retro hareketin önemi daha çok kariyer konularında. Venüs özellikle de Oğlak burcunda Retro hareketinde olunca kendi değerimizle ilgili algımızla biraz oynar, bu senin için kariyer konularında geçerli. Kendini daha değersiz hissediyormuş veya hak ettiğin değeri görmüyormuşsun gibi hissettirebilir sana, ancak bu algıyla da özellikle üstlerinle veya birlikte çalıştığın insanlarla fevri davranışlara girmemeye dikkat, çünkü yanlış anlaşılmalara gebe, unutma ki geçici. Bunun yerine bu süreçte “nasıl bir kariyer bana kendimi daha değerli ve güvende hissettirirdi” diye düşünüp bir yol bulabilirsin, kendini daha iyi tanımak ve kendi değerini kendi gözünden biçmek için aslında avantajlı bir dönem. Bu süreçte belki eski işlerinden veya kariyerini değiştirdiysen, daha önceki düzeninden sana bazı teklifler gelebilir, iyice ölçüp tart bunu, Retro süreçte algılar biraz dağılabileceği için dikkatli olmakta fayda var. 30 Ocak’a kadar da sürecek, ağır ağır hissedeceğiz etkisini :) 21 Aralık’ta Güneş de Oğlak burcuna geçince kariyer odağımız biraz daha artıyor, sadece burada yer alan Venüs’ün Retro pozisyonuna biraz dikkat, iyice ölçüp tartmadan yeni başlangıçlar yapmak yerine aslında kendini topluma tanıtacak yeteneklerini fark etmek çok daha avantajlı olabilir, bu geleceği şekillendirmek için bir basamak aslında.

Ayın en dikkat çeken günü ise 2021 boyunca aslında hissettiğimiz ama özellikle Şubat ve Haziran’da tetiklenen Uranüs Satürn karesinin bu seneki son restleşmesi, 24 Aralık’ta gerçekleşecek bu kare açıyla artık hayatından neleri çıkarman gerektiğini ve hayatına nasıl bir yön vermen gerektiğini daha iyi fark edebilirsin. Bu özellikle de para kazanma biçimin ve gelecek projelerinle ilgili önemli bir dönemeç. Şubat ve Haziran dönemlerini tekrar hatırlayarak hala seni zorlayan konular varsa bunlara bir nokta koyabilirsin bu ay.

Yılı kapatırken Jüpiter’den güzel haberlerimiz var. Jüpiter 28 Aralık’tan itibaren Balık burcuna geçiyor, 2022 Mayıs’ına kadar da burada, özellikle ruhsal olarak, bilinçaltında kendine sakladığın ama sana acı veren, belki korkutan birçok konu için şifalanma dönemi, hiç farkına varmadığın zamanlarda ilahi bir güçle korunduğunu hissetme dönemi senin için. Sonrasında senin burcuna geçecek, önce seni içten iyileştirmek niyetinde.

Evet sevgili Koç ve özellikle de Yükselen Koç, yılı bitiriyoruz. Umarım hem çok güzel başlangıçlar yaptığın hem de alman gereken kararları aldığın gösterişli bir final yaparsın. Şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Kendi değerini fark ediyorsun Boğa!

Hoş geldin Sevgili Boğa ve Yükselen Boğa;

Aralık ayına Yay burcunda hem başlangıç hem de sonlanma enerjisi taşıyan pırıl pırıl bir güneş tutulmasıyla giriş yapıyoruz. 4 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması senin 8. Evinde yani aslında hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak kriz gibi gördüğün ama yine de bir şekilde kopamadığın, hatta belki yaşamaya alıştığın korkuların üzerine güneş gibi doğuyor sevgili Boğa ve yükselen Boğa. Burası aynı zamanda dönüşümlerin, değişimlerin evi. Zaten Kasım ayında yaşadığımız Boğa tutulmasıyla sen bazı konularda dönüşümün artık gerekli olduğunu anlamıştın, işte bu güneş tutulmasıyla da bunlardan özgürleşme fırsatı bulabileceksin. Bu seni maddi olarak sıkıştıran ama elinde olmayan konulara da ışık olabilir, fazlasıyla bağlandığın insanlarla, belki eşinle, sevgilinle ortak kaynakların, paylaşımların mercek altında, aslında bazı şeyleri görüp dönüşmesi gerekenleri dönüştürebilirsin. Olaya direnç göstererek değil uyum göstererek ve dönüşümü kabul ederek bakmak faydana, çünkü bu aslında 2020 yazından bu yana seni zorlayan birçok konunun da artık çözümü ve yeni bir sayfaya geçişi diyebiliriz. Artık biraz daha kendine odaklanmaya başlayabileceksin bu vesileyle.

13 Aralık’ta Mars da Yay burcuna geçiyor ve enerjini bu konular üzerine yoğunlaştırıyor, belki maddi konular, özellikle kendi kazanımlarından ziyade aileyle veya bir başkasıyla ortak kaynakların üzerine çalışman gerekebilir, evliysen eşinle ortak cüzdanınıza biraz eğilmen, belki katkıda bulunman mümkün. Burası aynı zamanda psikolojik olarak da senin kriz olarak gördüğün konulara daha fazla efor sarf edip çözmeni de isteyecek. Uzun zamandır karşıt evin Akrep’te çok da güçlü ilerliyordu Mars, odağını kendinden uzaklaştırmıştı belki de, ilişkilerle ilgili bazı mücadeleler vermiştin, şimdi işte bu mücadele biraz daha derinleşiyor ki sorun varsa çözülsün ve artık yeniye kucak açalım.

Yine 13 Aralık’ta Merkür de Oğlak burcuna geçiyor, bu senin için güzel bir geçiş, özellikle ruhsal anlamda seni rahatlatacak, genişletecek bir geçiş. Kendini geliştirmek için bazı eğitimlere başlaman veya senin gelişmene fayda sağlayacak insanlarla tanışman mümkün. Belki aklında bir yurtdışı veya bulunduğun yerden daha uzak, daha farklı bir yerde çalışma, yaşama planın varsa bununla ilgili de fırsatlar çıkarabilir. Belki öğrenciysen veya akademik bir kariyer planın varsa bu konularla ilgili de kapılar açar, yazdığın bir şeyi de yayınlatmayı, daha geniş kitlelere kendini tanıtmayı başarabilirsin bu süreçte. 21 Aralık’ta Güneş de Oğlak burcuna geçerek daha çok belirgin hale getirecek bu konuları, ancak :) 19’unda buradaki Venüs Retro hareketine başlıyor, zaten Mart ayına kadar Venüs burada, 30 Ocak’a kadar da hep geri harekette. Venüs kendimize verdiğimiz değerle de çok alakalıdır, bir de senin gezegenin zaten, özellikle ruhsal olarak kendi değerini fark etmen için, belki de kendi yeteneklerini görmen için, aslında neye değer verdiğini fark etmen için güzel bir süreç bu, her Retro illa başımıza felaketler getirecek diye yazılı bir kural yok. Sadece bazı şeyler biraz yavaş ilerleyebilir, ister ki fark edelim, daha derinden bakalım konuya. Hızlı kararlarla fevri hareket etmeyelim de koşullara bir bakalım nasıl olgunlaşıyor, kendi değerimizi diğerlerine nasıl gösterebiliriz bunları fark etmemizi istiyor aslında. Biraz aklın kendi ruhsal gelişiminde, kendi potansiyelini daha ileri taşımak için bu Retro süreci kullanabilirsin.

19 Aralık’ta İkizler burcunda yani senin para kazanma ve daha da önemlisi kendi yeteneklerini fark edip, değerini ortaya koyma alanın olan 2. Evde parlak bir dolunay var, bu bazı netlikler, kararlar, sürüncemede kalan birçok konu için final zamanı demek. Belki para kazanma biçimini değiştirebilirsin, yeni bir kariyere yol almaya karar verebilirsin, belki uykuda olan bazı yeteneklerini keşfederek bunları paraya çevirebilirsin. Zaten Venüs Retrosu da biraz kendi uykuda kalan ama çok da değerli özelliklerini fark ettirecek sana, yavaş yavaş yolu çizmeye başlayabilirsin.

Bu ayın en dikkat çeken tarihine gelelim şimdi, senin burcunda seyreden Uranüs, kariyer evinde seyreden Satürn ile yılın 3. Kare açısını gerçekleştirecek. Şubat ve Haziran aylarında da yaşadık bunu, zaten yıl boyu da ara ara hissettik, her ikisi de yavaş hareket ettiği için derinden derinden bize bazı şeyler anlatmaya çalıştılar, işte yıl biterken de tekrar bir sarsıyor bizi, diyor ki eski, sana hizmet etmeyen, belki de değişmesi çoktan gereken konulara hala inatla tutunuyor musun? Sırf konfor alanından çıkmamak için aslında çok da konforlu olmadığını fark etmeyi reddediyor musun? Kendini gösterebileceğin yerde güvende olmak uğruna var olan düzeni korumaya çalışıyor musun? Bu farkındalıkla gönderiyor bizi 2022’ye aslında bu gezegenler, dönüşüm ve değişimi zaten 2022 boyunca hissedeceksin, artık tutulmaların sorumluluğunu eline alıyorsun, bu da kadersel yol ayrımları demek. Yılın sonunda böyle bir farkındalıkla kapanış yapıyoruz yani.

Son günlerinde güzel bir haberle kapatalım, Jüpiter 28 Aralık’ta kendi burcu Balık’a geçiş yapıyor ve 2022 Mayıs ayına kadar da artık burada, bu da senin 11. Evin. Mayıs – Ağustos ayları arasında kısa bir giriş yapmıştı, o dönemleri bir hatırla bakalım gelecek vadeden bazı şanslar çıktı mı karşına? Şimdi daha uzun vadeli bir yolculukla 2022 Mayıs’ına kadar gelecek planların, ideallerin, projelerinle ilgili şanslı bir döneme giriyorsun.

Evet sevgili Boğa ve özellikle Yükselen Boğa, iyisiyle kötüsüyle dopdolu bir yılı geride bırakıyoruz, umarım güzel gelişmelere adım atabileceğin şahane bir Aralık geçirirsin. Şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Kendinle ilgili bir karar veriyorsun İkizler!

Hoş geldin Sevgili İkizler ve Yükselen İkizler;

2021’e görkemli bir veda ediyoruz sevgili İkizler, Aralık ayının hemen başında yani 4 Aralık’ta karşıt evin Yay burcunda güzel bir güneş tutulması var, bu 2020 yılının ortasından bu yana gerçekleşen İkizler – Yay tutulmalarının da sonuncusu, yani senin için aslında baya önemli bir veda ve beraberinde başlangıç enerjisi taşıyor. Bu son 1.5 sene içerisinde seni zaman zaman zorlayan, zaman zaman sanki ayağının altından kayıp gittiğini düştüğün ama ne hikmetse de asla düşmediğin büyük bir farkındalık döneminin görkemli bir finali, beraberinde de güzel kapılar açıyor. Uzun zamandır hem kendini hem de yakın ilişkilerini epey sorguladın, bazı şeyleri bazen iyi bazen zorlu yollarla fark ettin, kendi değerini, kendinle ilgili başlangıç ve bitişleri deneyimlediğin gibi, ilişkilerinle ilgili de birçok farkındalık yaşadın. İşte şimdi ne öğrendiysek onları yılın bu son ayında masaya koyuyoruz, özellikle ikili ilişkilerinde neyi fazla neyi az buldun, ne zaman elini çok bol tuttun da pişman oldun, ne zaman çok şey bekledin de alamadın, işte bunları bu tutulmayla fark edeceksin, çünkü bu Güneş tutulması artık seni öğrendiklerinle birlikte elinden tutup yeni deneyimlere gönderiyor. Şayet hayatında biri yoksa bu tutulma sana yeni bir aşk getirebilir, ilişkin varsa bunun senin hayatındaki yerini sorgulatabilir, şayet her şey güzelse bir sonraki adıma götürebilir. Her şekilde sana aslında hem 'ben' hem 'biz' demeyi öğretti bu 1.5 sene, şimdi de kapanışı yapıyor. 13 Aralık’ta Mars’ın da bu alana geçmesiyle zaten yaşam enerjin, motivasyonun, mücadelen ikili ilişkiler olacak, tutulmanın ardından masaya dökülenlerle artık yeni bir şeyler inşa etmek için biraz enerji harcayacaksın.

Aynı tarihte yani yine 13 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna giriyor, diyor ki biraz bilinçaltına inelim, seni korkutan, kriz gibi gördüğün, çok derinden bağlandığın, kolay kolay bırakamadığın şeyleri biraz masaya yatıralım. Belki biraz daha odağını diğerleriyle paylaştığın konulara döndürebilir, örneğin evli bir Yükselen İkizler isen eşinle ortak tüm paylaşımlarınız üzerine biraz kafa yorabilirsiniz. Maddi kaynaklarını çoğaltmak için bazı yollar bulmanın peşine düşebilirsin, elindeki parayı doğru değerlendirmenin peşine de düşebilirsin. 21 Aralık’ta Güneş’in de buraya gelişiyle odağın ciddi ciddi maddi kaynaklar ve ikili ilişkilerindeki derin paylaşımların olabilir. Yalnız 19 Aralık’ta halihazırda burada konaklayan Venüs Retro hareketine başlayacak, 30 Ocak’a kadar da moon walk devam ediyor :) Bu da maddi değerlerle ilgili sana biraz dikkat uyarısı vermekte, çok açılmamak, elindeki maddi kaynakları doğru kullanmak bu süreçte önemli senin için. Aynı zamanda yine ilişkiler konusunda alma – verme dengesini doğru kullanıp kullanmadığını da fark ettirecek sana bu süreç. Zaten dediğim gibi epeydir gündeminde ilişkiler, aşk konuları var, bu ilişkin olsa da olmasa da zihnini ufaktan meşgul ediyor, neleri yanlış yapıyorum, nasıl daha iyi ve değerli hissedebilirim diye sorguluyorsun epeydir, işte bu sorguyu Venüs Retrosu daha da ciddileştiriyor. Venüs değerle, özellikle de kendimize verdiğimiz değerle ilgilidir, Retro yaparken de bizi biraz içe döndürebilir, belki de yüzleştirir, özellikle de bizim kriz gibi gördüğümüz konularda, kaçtığımız, korktuğumuz konularda bir yüzleşme süreci bu senin için. 

Yılın son dolunayına ev sahipliği yapıyorsun sevgili İkizler, 19 Aralık’ta yani işler bir önceki paragrafta olduğu gibi bu denli karışıkken bu Dolunay sana diyor ki “bir dön de kendine bak, kendinle ilgili bitirmen gerekenleri, sonlandırman gerekenleri fark et, artık bir karar ver ve odağını kendine çevir.” Bu dolunayla herkesi şaşırtacak bir karar alabilirsin, başkalarına söyleyecek bir çift sözün olabilir, bu da kendinle ilgili aldığın bir kararla olacaktır elbette, kendini fark ederek, ihtiyaçlarını görerek, sana ağırlık yapan birçok şeyi de yerine bırakarak ilerlemeye karar verebilirsin bu dolunayla, odağın kendinsin, bu bir yenilenme demek, arınma demek, fark etme demek senin için. 

Yılın biraz sert ama aslında daha önce de benzerini deneyimlediğimiz günü 24 Aralık, Şubat ve Haziran 2021’de de yaşadığımız Uranüs – Satürn karesi yılı kapatırken de şöyle bir sarsıyor bizi. Bu senin için biraz geriye atıp görmek istemediklerin yüzünden ilerlemene engel olan, gelişmenin önüne bariyer koyan, belki umut etmeni engelleyen korkularınla seni tekrar yüzleştiriyor, çünkü istiyor ki artık bunu 2022’ye taşımayalım. Eski, çürümüş, artık fayda sağlamayan inanışları değiştirelim, kendi içimizde önce bir değişime gidelim. Biraz huzursuz hissettirebilir ancak bu sayede fark edersin aslında neyi dönüştürmen gerektiğini, Şubat ve Haziran dönemlerini bir düşün, benzer bir enerji yine burada da hissedeceğin. 

Yılı kapatırken güzel haberi bize Jüpiter veriyor, 28 Aralık’ta kendi yöneticisi olduğu şifalı Balık burcuna giriş yapıyor, Mayıs 2022’ye kadar da artık burada. Bu da senin için 2022 ortalarına kadar kariyer konularında fırsat ve şansların gelebileceğini işaret ediyor, ancak öyle oturduğumuz yerden de değil, bizim de bazı şeyleri dönüştürmüş, değiştirmiş, fark etmiş olmamızı bekliyor. Boşuna 2020 ortalarından beri tutulmalara ev sahipliği yapmıyorsun sonuçta, artık senin için geçmişte kalması gereken konuları fark ettiysen, adımlar attıysan, özellikle de kendin için bir şeyler yaptıysan Jüpiter sana kariyer konusunda fırsatlar sunacak Mayıs ayına kadar. 

Evet sevgili İkizler ve özellikle Yükselen İkizler, iyisiyle kötüsüyle hareketli bir yıla veda ediyoruz artık, ne ara Aralık oldu inan ben de şaşkınım :) Umarım güzel bir final yaparsın bu seneye. Şimdiden mutlu yıllar! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

İlişkiler Akademisi başlıyor Yengeç :)

Hoş geldin Sevgili Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Yılın son ayına güçlü bir tutulmayla giriyoruz sevgili Yengeç, 4 Aralık’ta Yay burcunda bir Güneş tutulması var, bu senin 6. Evinde. Bu tutulma 2020 Haziran ayından bu yana gerçekleşen İkizler – Yay tutulmalarının da sonuncusu, güneş tutulması olduğu için bir başlangıç elbette var, ama bir sonun ardından :) Yani bir şeylerin başlayabilmesi için bir şeylerin bitmesi gerekir sözünün tam karşılığı bir tutulma bu. Son 1.5 senedir hem iş konularında hem de görmezden gelmeye çalıştığın ama bilinçaltından fıt fıt çıkarak sana kendini hatırlatan birçok konuda senden aslında bir düzen isteyen bir dönemden geçtin. Bazen kaybolmuş hissettin, bazen yolunu buldun, bazen bir düzen kurdun ama baktın ki o düzen tam da olması gerektiği gibi değil. İşte bu gelgitlerin sonucunda ne yaptın onu soruyor bu güneş tutulması sana. Kaos yaşadığın zamanlarda çıkış yolunu bulup hayatını düzene soktun mu, yoksa sırf o kaostan kaçmak için üzerine yığın yığın sorumluluk alıp dünya işlerinin gailesiyle uğraşarak kendini mi unutmaya çalıştın? Bu güneş tutulmasıyla artık öyle ya da böyle hayatına yepyeni bir düzen kurman gerekecek, ama bunu zaten sen isteyerek yapacaksın. Bu var olan işi değiştirmek de olabilir, günlük alışkanlıklarından seni zorlayanları hayatından çıkarmak da olabilir, tutunup bırakmadığın ama seni zorlayan konulardan artık vazgeçip yeniye yol almak da olabilir. Ne olursa olsun artık yeni bir düzene geçiyorsun sevgili Yengeç ve yükselen Yengeç, artık bu yeni düzeni kalıcı hale getirmeye çalışacağız son 1.5 senenin kaygan zemininin aksine. 13 Aralık’ta Mars’ın da buraya geçmesiyle zaten tüm enerjin bunun üzerine kurulu olacak, gününü planlamak, çalışma koşullarını kendi lehine çevirmek, belki ofis ortamında veya çalışma biçiminde değişime gitmek isteyebilirsin, enerjin tamamen düzenini yerine oturtmak üzerine harcanacak.

Yine aynı tarihte yani 13 Aralık’ta Merkür de Oğlak burcuna geçiyor, 21 Aralık’ta Güneş de buraya geliyor, bir de 19 Aralık’ta halihazırda burada olan Venüs Retro hareketine başlıyooor, yani ilişkiler konusu Aralık ayında evlere şenlik sevgili Yükselen Yengeç :) Oğlak senin ilişkiler evin, bu hem halihazırdaki ilişkin üzerinde etkili hem de genel olarak ilişkilere bakış açınla ilgili bir süreç. Yeni birileriyle tanışabilirsin evet, var olan ilişkin üzerine de bazı gelişmeler yaşayabilirsin, Venüs de halihazırda burada zaten, çok güzelmiş gibi görünüyor değil mi, keşke Retro olmasaydı :) Senin için Aralık ayında ilişkiler şeker bulutlu, pembe gözlüklü değil, tam tersi çok gerçekçi olman gereken bir ay. Hatta bu konuya en çok dikkat etmen gereken ay, bu yeni bir ilişkiye aman sakın başlama gibi beylik bir uyarı içermiyor, daha derin bir anlamı var, sen ilişkilerinde “kim oluyorsun?” sevgili Yengeç? Kendini çok adayan mı, kendini unutan mı, alma – verme dengesini kuramayan mı, kendi değerini karşındaki üzerinden biçen mi? Bunları fark edeceksin bu ay, hatta 30 Ocak’a kadar Venüs Retro harekette olacağı için bu farkındalık uzun da sürecek. Yani konu ilişkim olacak mı, bitecek mi, eskiler gelecek mi konusundan daha derin ve daha gerçek senin için. Kendini tanımak, kendi değerini biçmek, fark etmek için, üzerine düşünmek ve konuşmak için güzel bir dönem aslında. Sanki İlişkiler Akademisi varmış da öğrenci olarak başlamışsın gibi düşün bu ay :) Mezun olduktan sonrası zaten güzel, önemli olan bu süreçte kendini tanımak, ilişkilere bakış açını tanımak, kendi değerini kaybetmemek. Hem Güneş hem Merkür hem Venüs hem Pluto buradayken özellikle, derin bir dönüşüm süreci var önünde.

19 Aralık’ta İkizler burcunda bir Dolunay yaşayacağız, aslında tüm bu süreçleri yaşarken bilinçaltında, yani görmediğin alan olan 12. Evde bir dolunay olması da güzel bir şans, çünkü derinlere attığın ve kaçtığın birçok şeyi fark edebileceğin özel bir dolunay bu. Neleri sakladın, neleri görmezden geldin, iyileşmek için neyi “bitirmen gerek” bunu görebilirsin bu dolunayla. Dolunaylar bitiş enerjisi taşır, finaldir, netleşmedir, her şey artık son biçimine gelmiştir ve görünür durumdadır, işte bu yüzden genellikle de bir karar alırız. Özellikle de sakladığın veya senden saklanan konular gün ışığına çıkacağı için kabulü de elbette daha kolay. 

24 Aralık’ta bu ayın aslında bana göre en dikkat çeken günlerinden birini yaşayacağız, Şubat ve Haziran 2021’de de yaşadığımız Satürn – Uranüs karesi ile kapanış yapıyoruz yıla. Özellikle güvende olma ihtiyacın veya körü körüne bağlanıp alıştığın kaynakları korumak için gelecek planların ve ideallerinin ne kadarından vazgeçiyorsun, güvence arayışın seni hangi projelerinden alıkoyuyor ve geçmişe, eskimiş olana hapsediyor bunu fark edebilirsin bu kare açıyla. Aslında bu Satürn – Uranüs karesi yıl boyunca hep tepemizdeydi :) Ama özellikle Şubat ve Haziran aylarında daha baskın hissetmiştik, şimdi aynı baskın enerji var yine gökyüzünde, o yüzden bir o dönemleri düşün, özellikle ortalarını, neler seni zorlamıştı, neyi fark ettin, çünkü artık bu konuyla ilgili seni sıkıştıran ve dönüşüme çağıran konuyu dönüştürüp öyle girmemizi istiyor 2022’ye bu tatlı gezegenler :)

Ayı güzel bir haberle bitiriyoruz, 28 Aralık’ta Jüpiter artık Kova seyrini sona erdirip kendi yönettiği burç olan Balık burcuna geçiş yapıyor, üstelik de senin 9. Evin burası, Jüpiter’in olağan yönettiği ev, kendi burcunda bir de, o yüzden senin için Mayıs 2022’ye kadar fırsatların, iyimserliğin, şansların kapını çalması mümkün. Belki yurt dışı planların varsa veya bulunduğun yerden daha uzak bir yerlerde yaşamak niyetindeysen bunun kapıları açılabilir 2022’de sana, belki ufkunu genişletecek bir eğitim fırsatı çıkabilir ve bu vesileyle belki de yepyeni bir yola girebilirsin, seni uzun zamandır krizdeymiş gibi hissettiğin birçok konudan uzaklaştırıp rahatlatacak, daha iyimser ve inançlı olmanı sağlayacak bir süreç var önünde.

Evet sevgili Yengeç ve özellikle yükselen Yengeç, zaman zaman zorlasa da aslında çok ey öğreten bir yılı geride bırakıyoruz. Umarım şahane vedalar ve muazzam başlangıçlar getirir sana bu yeni yıl, şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Kendini göster Aslan!

Hoş geldin Sevgili Aslan ve Yükselen Aslan;

Aralık ayına güzel, parlak bir güneş tutulması ile başlıyoruz. 4 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan bu Güneş Tutulması aslında 2020 Haziran ayından bu yana gerçekleşen ikizler – Yay aksındaki tutulmaların da sonuncusu, yani hem aslında doğasına uygun olarak bir başlangıç vaadi var ama beraberinde de bu bir veda. Son 1.5 senedir aslında hem kendini göstermek ve ortaya koymak için hem de gelecek planlarınla ilgili bir adım atmak için oldukça yoğun değişim enerjisi hissediyordun, bunun için neler yapman gerektiğini, yeteneklerini nasıl hayata geçirmen gerektiğini, nasıl daha görünür ve ortada olabileceğini bulmaya çalıştın, şimdi işte kapı açılıyor sevgili Aslan ve özellikle yükselen Aslan, çünkü bu tutulma senin 5. Evinde, burası zaten senin evin, güneş buradaysa sen de buradasın demektir. Şimdi artık kendini, yeteneklerini fark edip, tembelliği de bir kenara bırakıp bağıra bağıra “ben buradayım” diyebileceğin güzel bir dönem başlıyor. Artık kafaların karışması değil bir şeylerin oturması ve kendini gösterebileceğin fırsatların yakalanması için çabalaman gerek. Evet tabi ki bir Aslan olarak her şeye yeteneğin var :p ama bunlardan birini artık seçip hayatına ciddi ciddi dahil edebilirsin, hatta bunu hayatında kalıcı hale getireceksin devamındaki süreçte, çünkü artık önümüzdeki 1.5 sene zemin geçtiğimiz seneler gibi kaygan değil, artık kararsızlık değil de karar ve uygulama dönemi. Zaten 13 Aralık’ta Mars da Yay burcuna geçiyor, bu da demek oluyor ki enerjin, motivasyonun, mücadelen kendini göstermek, ortaya koymak, hobilerini işe çevirmek ve parlamak üzerine. Güzel bir haber daha, bu dönemde o kadar görünür olacaksın ki bu aşk da getirir, bekar bir yükselen Aslan isen bilgine :)

Yine 13 Aralık’ta Merkür, 21 Aralık’ta da Güneş Oğlak burcuna geçiyor, bu da demek oluyor ki hayatına sağlam bir düzen geliyor, bu çalışma ortamın da olabilir, günlük efor harcadığın tüm alışkanlıkların da olabilir, tam olarak planlama dönemi aslında, işini gücünü, gününü, sağlığını planlama, belki de kariyerinle ilgili bazı kararlar verme dönemi. Venüs de burada zaten, ancak :) Retro yapmaya başlıyor :) 19 Aralık’ta başlayıp 30 Ocak’ a kadar da sürecek bu Venüs Retrosu. Yani bir yandan bir düzen için çabalarken bir yandan da işler sanki biraz yavaş ilerliyor gibi gelebilir sana, ancak bu aslında farkındalık süreci aynı zamanda. Venüs Oğlak burcunda ve bir de Retro iken en çok dikkat etmemiz gereken şey kendi değerimizi nasıl biçiyoruz, değersiz hissediyor muyuz, kendimizi değersiz hissettiğimiz ortamlara zorla katlanıyor muyuz bunları sorgulayabiliriz bu süreçte. Yani hayatına düzen getirirken aslında kendi keyif aldığın, değerli hissettiğin şeyleri de sorgulayarak, daha yavaş ama daha gerçekçi bir düzen olacak bu.

Yine 19 Aralık’ta İkizler burcunda bir Dolunay yaşayacağız, bu yılın son dolunayı, kapanışı. Özellikle geleceğinle ilgili, kendini görmek istediğin yerle ilgili artık projeleri hayata geçirme zamanı senin için, sana umut vadeden, sana kendini iyi hissettiren şeyleri bulup, işine yaramayanları bırakıp başlayacaksın 2022’ye. Bu özellikle de 2020 ortalarından bu yana aslında üzerinde çalıştığın bir projeyi artık netleştirmek ve hayata geçirmek için bir karar dönemi de olabilir senin için. Artık geleceği şekillendirmek için son dönemeç, hatta bunlara başlayıp hayatında kalıcı hale getirme süreci bu.

24 Aralık bu ayın dikkat edilmesi gereken bir tık gergin tarihi, Şubat ve Haziran aylarında da yaşadığımız Uranüs – Satürn karesi ile kapatıyoruz yılı. Bu aslında yıl boyunca hissettiğimiz bir enerjiydi, senin için ise daha çok ilişkiler, yaşam alanı ve kariyer alanında baskı yarattı bu yıl, eskiyi dönüştürmek, senin için artık hizmet etmeyen, vadesi dolmuş şeyleri tutmaya çalışmak yerine bırakıp dönüştürmekle ilgili savaşlar verdin yıl boyu, işte artık diyor ki bunu 2022’ye taşımayalım. Neyi bırakmak gerekiyorsa bırakalım, dönüşelim, değiştirelim. Bunu şayet 2022’ye de taşırsak çünkü dönüşüm süreci oldukça zorlu olacaktır, tutulmalar artık Boğa – akrep aksına geçtiğinde bizi de dönüşüme çağıracak. 

Yılın kapanışı güzel, Jüpiter Kova seyrini bırakıp artık Balık seyrine geçiyor, 2022 Mayıs ayına kadar da burada kalacak, sana özellikle para, maddi kaynaklar, ikili ilişkiler, kendini dönüştürmen gereken konular konusunda şans, fırsat ve bolluk getirmeye niyetli. Tabi yine Ateş’in dayanıklı Sabit’i olarak ısrarla dönüşmeye direnmezsen :)

Evet sevgili Aslan ve yükselen Aslan, inişli çıkışlı ama çok şey de öğreten bir yılı kapatıyoruz bu ay, ancak öyle bir ay ki hala dersler bitmedi, bu ay da öğrenecek çok şey var :) Umarım çok güzel kararlar aldığın şahane bir final yaparsın, mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Kendine güvenli bir alan yaratıyorsun Başak!

Hoş geldin Sevgili Başak ve Yükselen Başak;

Aralık ayına Yay burcunda bir Güneş Tutulması’yla giriş yapıyoruz, bu aslında Haziran 2020 döneminden bu yana yaşadığımız İkizler – Yay tutulmalarının sonuncusu, yani hem bir başlangıç hem de bir veda var burada. Geçtiğimiz 1.5 sene boyunca en çok kendin, güvenli alanların, yaşam alanın ve dışarıdaki hayat arasında sorgudaydın, bir yandan kendi korkularınla yüzleştin, diğer yandan belki kariyerin, belki toplumdaki yerinle ilgili zeminini kaygan buldun, bir düzen, bir değişim aradın, yolunu bulmaya çalıştın. İşte bu süreçte yaşadığın tüm kadersel konularla ilgili artık bir netlik, bir tamamlanma ve yeni bir başlangıç dönemindesin. Bu yaşadığın evi değiştirmek gibi majör bir karar da olabilir, kariyerine yeni bir yön vermek de olabilir, tam olarak seni güvensiz hissettiren her ne ise onu hayatından çıkarmak için bir adım işareti var bu tutulmanın. Zaten Mars da 13 Aralık’ta bu alana giriş yapıyor, tutulma ile gündemine gelen konulara yönelecek tüm enerjin, artık sana güvensiz, konforsuz, huzursuz hissettiren şeyleri tespit edip hayatından çıkarmak ve kendine güvenli bir alan yaratmak için mücadele etmeye başlayacaksın.

Yine aynı tarihte yani 13 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna giriş yapıyor, 21 Aralık’ta da Güneş buraya geliyor, Venüs de burada, buraya kadar güzel, odağın kendini ortaya koymak, yeteneklerini keşfetmek, daha görünür olabilmek için çaba sarf etmek, kendini değerli ve iyi hissetmek için odağını kendine çevireceksin, ancak :) Venüs burada 19 Aralık’ta Retro yapmaya başlıyor, 30 Ocak’a kadar da bu Retro hareketi devam edecek. Kendini ortaya koymak için önce “kendi değerini vermen” gerek diyor bu Retro, çünkü Venüs değerlerle alakalıdır, özdeğeri de temsil eder, ne kadar kendine güveniyorsun, ne kadar değer veriyorsun, hatta ne kadar kendinin hakkını veriyorsun bunu anlayacaksın aslında. Bu dönemde hayatındaki aşk da sana kendi değerini sorgulatabilir, hayatına gelecek insanlar da aslında bunu sana gösterir, böylelikle daha çok kendine dönersin, fark edersin, nerede hata yaptığını, nerede kendini geri plana atıp, değersiz, sevgisiz hissettiğini görebilirsin. Yani bu yeni bir ilişkiye asla başlama, var olan ilişkinden ayrıl gibi beylik bir uyarı değil, çok daha önemli bir şeyden bahsediyor aslında, kendi değerinden, kendine karşı duyduğun sevgiden. Bu süreçte uzun uzun bunu düşüneceksin, ancak bunu fark edersen kendini ortaya koyabilirsin. Haliyle bu evde bir Retro hareket olunca bir şeyler sanki yavaş ilerliyormuş gibi hissettirebilir sana, ama unutma normal akışından daha yavaş ilerleyen her şeyde detaylar daha belirgin görünür, gözünden kaçmaz, senin gibi detayların mühendisi bir Başak için bu kıymetli bir dönem. Bak bakalım kendinle ne kadar uğraşıyorsun, kendini ortaya koymak isterken neyi önüne engel alıyorsun?

19 Aralık’ta yani işler bu kadar karışıkken bir de İkizler burcunda Dolunay yaşayacağız :) Bu senin kariyer evin, toplumda nasıl tanındığını, kendini nasıl gösterdiğini fark edecek ve bitmesi gereken, değişmesi gereken bir şey varsa bunun için de adım atacaksın, bu da tıpkı bu ayın başındaki Güneş tutulması gibi yine geçtiğimiz 1.5 aya aslında bir ışık tutacak. Kariyerin ve yaşam alanın arasında bir görünüp bir kaybolan düzensizlik, değişkenlik artık sona eriyor yavaş yavaş, bu süreçte de artık senin için bu konularda bir karar, bir netlik aşaması demek bu. Dolunaylar sürüncemede bir şey bırakmaz, netlik verir, artık her şey o kadar görünür olur ki karar vermemek imkansızlaşır, burada bir de geçmişten bu yana devam eden bir tema var zaten, istiyor ki kararını ver ve yeni yıla artık hayatında kalıcı bir dönüşüm inşa ederek gir, emin ol, hem kendinden hem de hayatının düzeninden.

24 Aralık bu ayın biraz gergin enerjili günü, aslında tanıdık bir konu tabi, bu sene Şubat ve Haziran aylarında da bu enerjiyi yaşadık, Uranüs ve Satürn yıl boyu tesiri devam eden sert enerjisini Aralık ayında da netleştiriyor, hayatımızda değişmesi ve dönüşmesi gereken, bırakılması gereken konuları bırakalım ki 2022’de bunlarla uğraşmak zorunda kalmayalım diyor aslında. Bu özellikle senin kurmaya çalıştığın hayat düzeniyle ruhunun asıl ihtiyaç duyduğu konular arasında yaşadığın derin gerginlik ve huzursuzluğun sonuca ermesi demek, artık daha net görebilirsin neyin değişmesi gerektiğini. Çalışma ortamın, çalışma şeklin, gününü, vaktini harcadığın şeyler arasında sana artık hizmet etmeyenleri, aslında düzenini bozan konuları artık iyice fark edebilirsin, ısrarla tutunduğun birçok şey artık hayatından “sana yeni olasılıkları sunabilmek” için çıkmak istiyor, Şubat ve Haziran dönemlerini tekrar hatırla, ne seni zorlamıştı, özellikle çalışma alanında neyi değiştirmeliydin de sırf konfor alanını bozmamak için yapmadın, işte bunları fark edip dönüştürecek bir enerji bu.

Yılı güzel bir haberle kapatıyoruz, özellikle de senin için güzel bir haber bu sevgili Başak ve yükselen Başak, çünkü Jüpiter artık 28 Aralık’tan itibaren Balık seyahatine bu kez geri dönmemek üzere başlıyor, 2022 Mayıs ayına kadar da devam edecek bu. Bu ikili ilişkilerde sana şanslar getirebilecek bir dönem, belki bazı ilişkileri ciddiye döndürebilecek, şayet bir ortaklık planın varsa bunu gerçekleştirmeni sağlayabilecek güçlü enerjileri olan bir süreç. 

Evet sevgili Başak ve özellikle Yükselen Başak, zaman zaman zorlu olsa da çok şey öğreten bir 2021 bitiyor, umarım şanına yakışır bir veda yaparsın bu aya. Şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Artık önemli bir karar alıyorsun Terazi!

Hoş geldin Sevgili Terazi ve Yükselen Terazi;

Aralık ayına enerjisi yüksek bir Güneş Tutulması ile giriş yapıyoruz, 4 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek bu tutulma sana karar aldıracak sevgili Terazi, hem de son 1.5 senedir üzerinde düşünüp durduğun konuyla alakalı. 2020 Haziran ayından bu yana tutulmalara İkizler – Yay aksı ev sahipliği yapmıştı, zihnin son derece doluydu son 1.5 senedir bu yüzden, yakın çevre ilişkilerini mercek altına aldın, kendi fikirlerini sorguladın, daha çok büyümek ve genişlemek istedin, ama zihnin hep kararsızlıklarla doluydu, değişen koşullar en doğru kararı vermende seni çok zorlamıştı. Ancak şimdi bu tutulma aksının veda busesi bu, artık kararımız net, zihnimiz net, kendi yolumuza gidebileceğimiz, zihnimizi sağaltabileceğimiz önemli bir tutulma bu. Seni geliştirecek olan bir eğitime başlayabilirsin bu tutulmayla, ruhuna asıl iyi gelecek kararı verebilirsin, yakın çevrende zihnini bulandıran kişilere artık elveda diyebilirsin, bu tam anlamıyla zihni berraklaştırma dönemi senin için. Zaten 13 Aralık’ta Mars’ın da bu alana geçişiyle enerjin, motivasyonun, hevesin de bu konularda, bunun için adımlar atmaya başlayabilirsin. Belki bu ani karar senin biraz diğerleriyle mücadele etmene de sebep olabilir, ama kararlı durduğun müddetçe bu senin için çok kolay, yeter ki o kararsızlıkla boğuşan zihnini doğru bir hedefe yönlendir.

Yine 13 Aralık’ta Merkür, 21 Aralık’ta da Güneş Oğlak burcuna geçiyor, bu güvenli alanlarını, evini, yuvanı, kendini içinde huzurlu hissettiğin yerleri düzene sokmak için güzel bir dönem, ancak :) Halihazırda burada konaklayan Venüs 19 Aralık’ta Retro yapmaya başlıyor, 30 Ocak’a kadar uzuuuunca bir süre retroda, bu da senin “güven ve huzur” algını sorgulatacak bir süreç. Şayet bu yaşam alanını eşinle paylaşıyorsan kendini bu ilişkinin içerisinde ne kadar “değerli” hissettiğini de sorgulayabilirsin, kendinden çok mu verdin, belki de kendinden çok mu uzaklaştın bunu da anlayabilirsin. Şayet bu yuva sadece sana aitse derinlere inip kendini güvende hissetmek için neler yapman gerektiğini, kendine hangi bonusları vermen gerektiğini de anlayacaksın aslında. Venüs değerlerle alakalıdır, Oğlak burcunda zaten değerli hissetme konusunda sıkıntı yaşayabilir, bir de Retro olunca bu güvensizlik hissiyle boğuşman mümkün, ancak bu aslında bir farkındalık süreci. Nasıl daha huzurlu hissedersin, içindeki korkular, derinlerin nasıl huzura erebilir bunu fark edeceksin, Retro olduğu için de bu ağır ağır ilerleyen ama güzel fark ettiren bir süreç olacak senin için. Belki istediğin her şey çok hızlı gelişmeyebilir, atacağın adımlar hemen sonuç vermeyebilir, zaten biraz yavaşlamak gerek doğru kararları verebilmek için. 

19 Aralık’ta İkizler burcunda bir Dolunay yaşayacağız, yılın son dolunayı senin ruhsal olarak neye ihtiyacın olduğunu, iyi hissetmek ve yeniden hayata umutla bakabilmek için kendine hangi yatırımı yapman gerektiğini fark ettirecek sana. Sadece bugünlük değil, tıpkı güneş tutulmasında konuştuğumuz gibi 1.5 senenin de finali bu, bu ay senin için önemli kararların, belki ruhsal belki de fiziksel yolculukların dönemi aslında. Önemli ve sonrasında kariyere dönüşebilecek güzel bir eğitimin kapısını aralayabilirsin bu dolunayla, verdiğin kararı diğerleriyle paylaşıp genişleyebilirsin de. Sana ruhsal olarak çok iyi gelecek güzel bir dolunay bu.

Ayın bir miktar gergin olabilecek günü 24 Aralık, Uranüs ve Satürn kare açılanıyor bu tarihte, ama bu sürece yabancı değiliz aslında. Şubat ve Haziran dönemlerinde de bu açılanmanın tesirlerini aldık, hatta tüm yıl boyunca kurduğumuz ve konforlu sandığımız düzenlerden sınandık. Bu kare açılanmanın sana en çok söylediği şey ise “sırf güvende hissetmek için kendini sınırladığın alanlar, kendini ortaya koymana engel oluyor, biraz daha esne, kendine fırsat ver.” Bazen konforlu sandığımız alanlar o kadar da konforlu olmaz, sırf dağılmasından korktuğumuz için aynı düzenleri devam ettiririz ama hayat bazen bizden esneme ve dönüşüm ister, bu senin için kendi yeteneklerini fark edip korkmadan bunları paraya çevirmen için dönüşmen ve konfor alanını biraz zorlaman konusuna işaret ediyor daha çok. Kendini ortaya koymak için önce önündeki güvenlik duvarlarını biraz esnetmen gerek, işte Uranüs ve Satürn sana yılı kapatırken bunu tekrar hatırlatıyor aslında.

Güzel haber ayın da yılın da sonunda geliyor hepimize, Jüpiter 28 Aralık’ta kendi yönettiği Balık burcuna geçiş yapıyor, 2022 Mayıs ayına kadar da bu sürece devam edecek. Bu da sana hayatına yepyeni ve huzurlu bir düzen getirmen için bazı şanslar sunacak, bu belki yepyeni bir iş fırsatı olarak çıkabilir, yeni bir çalışma alanı, yeni bir düzen vesilesiyle kendini şifalanmış, hatta şanslı hissedebileceğin bir dönemin kapısını aralayabilirsin bu Jüpiter geçişiyle. Belki eskisinden daha çok çalışırsın ama bu sana iyi gelir, şifa getirir, güzel şanslar getirir, tabi dönüşüme açıksan :)

Evet sevgili Terazi ve yükselen Terazi, zaman zaman bizi zorlasa da yine de öğretmenlikten yılmayan bir 2021 geçirdik, öyle ki son ayında bile hala bir şeyler anlatmaya çalışıyor bize. Umarım en güzel, en görkemli finalini yaparsın sen de. Şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Artık kendini değerli hissetme zamanı Akrep!

Hoş geldin Sevgili Akrep ve Yükselen Akrep;

Aralık ayına 4 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek bir Güneş Tutulması ile giriş yapıyoruz, bu aslında 2020 Haziran ayından bu yana gerçekleşen İkizler – Yay tutulmalarının da sonuncusu, elbette bir güneş tutulması olduğu için yenilik enerjisi var, ama bir veda ve sonlanma aynı zamanda, yeni olasılıklara kapı açabilmek için önce bitmesi gerekeni bitirmek gerekiyor diyor bize. Senin için zaten geçtiğimiz 1.5 yıl kendi değerini, hakkını kendine vermekle ilgili sınavlara soktu, bazen bunu maddi krizlerle yaptı, bazen ilişkiler vesilesiyle yaptı, ama her defasında anlatmaya çalıştığı şey kendinde var olan yetenekleri ve kendinden sakladığın değeri görmen içindi. Maddi sınavların senin kendini zaman zaman değersiz ve güvensiz hissetmene sebep oldu, oysa gözünü kendi yeteneklerine ve değerine çevirince para kazanmak için farklı yollar bulabileceğini, güvenmediğin yanlarının senin için aslında seni sen yapan değerler olduğunu fark ettirmek istedi, hala da istiyor bunu, son tutulmasıyla da zaten bunu hatırlatıyor sana. Kendi değerini vermeyi. Bunu fark ettiğinde yepyeni gelir kapıları, maddi kaynaklar, daha konforlu ve güvende hissetmenin farklı yollarını da gösterecek, zaten artık buralarla uğraşını bıraktı, dönüşüm ve değişim için tutulma akslarını artık sana devrediyor. Artık biraz daha kaygan olduğunu düşündüğün zeminleri sabitleştireceksin 2022’de, dönüşeceksin, değişeceksin, bırakman gerekenleri bırakacaksın, bunun için de artık bu dönemde kendi değerini fark etmen gerek önce, sonrası zaten dönüşüm, dönüşüm de senin işin. Yönetici gezegenin Mars da 13 Aralık’ta seni terk edip Yay burcuna yani tam olarak bu mevzulara efor harcatmaya 2. evine geliyor, tutulmayla fark ettiğin ve açılan kapılar şimdi senden biraz mücadele, enerji, motivasyon istiyor açıkçası, beraberinde de kararlılık elbette.

Yine 13 Aralık’ta Merkür, 21 Aralık’ta da Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor, bu da sana karar aldıracak demek zira burası senin zihin evin, kararlar evin, düşüncelerin fikirlerin fink atacak aklının içinde :) Yeni kararlar, yeni hevesler heyecanlar, belki yepyeni eğitimler almak isteyeceksin, düşünmek isteyeceksin aslında biraz kendin hakkında. Ancak :) halihazırda burada seyahat eden Venüs 19 Aralık’ta Retro hareketine başlıyor, yani tüm odak burada, bazı şeyler biraz daha yavaş ilerliyor, fark edelim diye. Kendi değerimizi, yeteneklerimizi, konforumuzu sağlayabilelim diye. Zihin ve iletişim evinde Retro yapan bir Venüs zihninin en derinliklerine inip kendini “değersiz hissettiğin konuları” su yüzüne çıkaracak ve onları değiştirmeni isteyecek senden. Zaten ay başındaki tutulmanın da amacı aynıydı senin için, kendi değerini ver, yeteneklerini gör, kendini yetersiz hissettiğin konulara bak ve dönüştür diyordu, 3. Evindeki Venüs de bunun üzerine düşünmeni istiyor senden, buradaki Merkür ve Güneş’ten de destek alarak yapıyor bunu. Bu süreçte yakın çevren, varsa kardeşlerin, çok sıkı fıkı olduğun insanlarla iletişimini gözden geçirmen gerekebilir, şayet sana değersizlik duygusu yükleyenler varsa çevrende uzak tutmak isteyebilirsin, ki yap zaten. Bu birazcık zihinsel bir derinleşme dönemi senin için, derinlerde kendi değerini bulman için. 

19 Aralık’ta İkizler burcunda bir Dolunay’ımız var, yine hem bu ayın başındaki hem de aslında 1.5 senedir devam eden bu değerli hissetme, güvende hissetme konularında bu kez objektifi ilişkilere çevirecek bu dolunay. Tamam kendi derinlerine indin, fark ettin ama bakalım derinden paylaşım yaptığın, derinden bağlandığın insanlarla durumlar nasıl bunu fark ettirecek. Bu beraber çalıştığın insanlarla ortak paylaşımlarından, ailenle ortak paylaşımlarına, ilişkilerine, yani temelde aslında diğerleriyle ilişkilerin konusunda bir aydınlanma ve netlik sağlayacak bir dolunay. Maddi olarak daha konforlu olabilmen için nasıl adımlar atman gerektiğini de gösterecek aslında, hatta tam da belirgin olmayan bazı maddi konuları gündemine getirip netleştirebilir.

24 Aralık bu ayın biraz gergin günlerinden biri, senin için bir miktar daha zorlayıcı, ancak hiç tanımadığımız bir enerji de değil özünde. 2021 içerisinde özellikle Şubat ve Haziran aylarında da yaşamıştık bu Uranüs – Satürn karesini, yıl boyu pek kendini unutturmayan bu enerji, yılın bitiminde de kendini hatırlatıp öyle gönderiyor bizi 2022’ye. Bu hem yaşam alanın, kendini güvende hissetmediğin konular veya kariyerin hem de ilişkiler konusunda sana son bir sarsma getirecek aslında, değişmesi, dönüşmesi gerekenleri daha belirgin hale getirecek, hala eskidiği halde devam ettiğin inançlar, eylemler, alışkanlıklar, bırakamadıkların varsa, sana acı vermesine rağmen tutundukların özellikle, bu konularla ilgili belirgin işaretleri var bu birkaç günün. Neden senin için daha önemli, çünkü 2022’de artık tutulmalar seni çok ilgilendiriyor ve her tutulmada bu direnç gösterdiğin dönüşümleri hatırlatacak sana. Dönüşüme senin kadar açık başka bir burç yok, o yüzden 2021’i şöyle bir düşün, özellikle Şubat ve Haziran aylarını düşün, sana neyi işaret etti, parmağını ısrarla nereye uzattı ve sen bunun için neler yaptın bir bak, şayet dönüştüysen, neyi değiştirmen gerektiğini biliyorsan şayet, her şey senin için çok daha yeni, güzel ve şanslı demektir.

Yılı güzel bir haberle kapatalım o zaman, Jüpiter 28 Aralık’ta yöneticisi olduğu Balık burcuna geçiş yapıyor ve 2022 Mayıs ayına kadar da buradaki seyahatine devam edecek. Bu senin kendini 2022’nin özellikle ilk yarısında göstermen, ortaya çıkarman, bütün yeteneklerinle parlaman için çok güzel bir dönemin başlangıcı demek. Yeni bir hobi edinebilirsin ve bu hobi hiç ummadığın kadar profesyonel bir noktaya getirebilir seni, fark ettiğin bir yeteneğin seni parlatabilir, şayet bekar bir yükselen Akrep’sen aşk hayatına bolluk bereket gelebilir :) Sana iyi gelecek ve seni şifalandıracak bir süreç başlıyor.

Evet sevgili Akrep ve Yükselen Akrep, zaman zaman çok zorladı doğru ama çok da şey öğretti inkar edemeyiz değil mi? Öyle ya da böyle 2021’i kapatıyoruz, umarım şanına yakışır görkemli bir final yaparsın bu yıla. Şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Senin için yepyeni bir dönem başlıyor Yay!

Hoş geldin Sevgili Yay ve Yükselen Yay;

2021’in en görkemli finali senden geliyor sevgili Yay ve Yükselen Yay, zira Aralık ayının başında şahane bir Güneş Tutulması’na ev sahipliği yapıyorsun. 4 Aralık’ta gerçekleşecek bu tutulma tamamen kendinle ilgili nihai bir karar ve başlangıç veriyor sana. 2020 Haziran döneminden bu yana zaten İkizler Yay aksındaki tutulmaların hepsinde gündemdeydin, o kadar çok kendini sorguladın ki, kendini nereye koyacağını, dışarıya kendini nasıl göstereceğini, ilişkilerinde nasıl olduğunu, asıl ihtiyacının ne olduğunu o kadar aradın ki yoruldun biliyorum sevgili Yay, ama bitti, hem de çok görkemli bitiyor. Bu 1.5 sene içerisinde kendini sorgularken attığın adımlar, kendinde yaptığın veya yapmaya cesaret edemediğin değişiklikler, gösterişli finaller :) başlangıçlar, bunların hepsi aslında seni yeniden ortaya çıkarmak içindi. Şimdi bu sürece tabii ki böyle güzel bir final yakışır. Bu geçtiğimiz dönemde öğrendiklerinle birlikte artık arkana bakmadan kendine yeni bir yol çizdiğin güzel bir sürecin başlangıcı, eskiye de güzel bir veda demek, çünkü her yeni için önce bir eskiye ihtiyaç var, sen de eskileri artık bu tutulmayla rafa kaldırıp, belirsizliklere son verip kalıcı bir hayat inşasına başlıyorsun. Bu yeni bir kariyer de olur, yeni bir ev de olur, yeni bir eş de :) Her ne ise artık hayatında kalıcı sayfalar açmaya başlayacaksın. 13 Aralık’ta Mars’ın da buraya gelmesiyle zaten belirginleşen bu senaryoya efor da harcamaya başlayacaksın, daha motive, daha enerjik, daha çok kendini ortaya koymak istediğin bir dönem başlıyor senin için sevgili Yay. 

Yine 13 Aralık’ta Merkür, 21 Aralık’ta da Güneş Oğlak burcuna geçiyor, bu da demek oluyor ki kendi değerin, “benim” dediklerin, sahip olduklarınla ilgili epey düşünmeye başlayacaksın bu süreçte, güvende hissetmek için hangi maddi kaynakları zorlamalısın, nasıl daha konforlu bir alan yaratmalısın bunlara odaklanıyor hem zihnin hem de eylemlerin. Ancak :) halihazırda burada yer alan Venüs 19 Aralık’ta Retro hareketine başlıyor, 30 Ocak’a kadar da (biliyorum çok uzun) bu Retro hareket devam edecek. Burası senin 2. Evin ve Venüs’ün aslında kendini rahat hissettiği bir yerde 2. evdeyken, ama Retro hareketinde bu rahatlık ona biraz batacak. Senden kendi değerini fark etmeni isteyecek aslında, kendine daha çok güvenmeni, kendi yeteneklerini fark etmeni, bunları belki paraya çevirmeni, uykuda olan birçok özelliğini uyandırmanı isteyecek. Bazı maddi konular özellikle sanki yavaş ilerliyormuş gibi hissettirebilir sana bu süreçte, ama emin ol yavaş ilerlemesi daha kalıcı sonuçlar getirecek, palas pandıras elde ettiklerimiz genelde aynı hızla gidiyor çünkü :) Bunun için bazı şeyleri, en önemlisi de “kendi değerini” fark etmen gerekiyor, daha çok içe döndüğün, belki biraz bu güven arayışını sorguladığın bir süreç olsa da sonuçları güzel olacak senin için, o yüzden Venüs’ün bu yavaşlama hareketine yaraşır biçimde sorgula bu süreci, daha sakin, daha farkındalığı yüksek bir dönem bu senin için. 

19 Aralık’ta İkizler burcunda yılın son dolunayını yaşayacağız, yani senin ilişkiler evinde oluyor bu Dolunay. Yine aslında geçtiğimiz 1.5 seneden farklı değil temaları, ama bu sefer daha keskin, daha net sonuçlar ve kararlar var gündemde. Şayet sürüncemede kalmış ve birçok konuda seni aslında zorlayan bir ilişki varsa ortada, kendi değerini hazır sorgularken bununla ilgili olması gereken kararı da verebilirsin, dolunaylar netlik ister, tüm ışığıyla konunun üzerine çöker ki görmezden geleme. Aynı şekilde var olan ilişkin artık adı konan ciddi bir yola da girebilir, asıl teması bu dolunayın, ilişkilerden ne beklediğini anlaman aslında, hem geçmişe bir gidip bulman hem de şimdiye bakman, çünkü geleceğe adım atmanın yolu da bu. Bu dönemde karşına çıkacak insanlar da sana bunu fark ettirebilir, beklemediğin bir ilişki, sevgililiğe veya ciddi bir yola dönüşebilir.

24 Aralık bu ayın nispeten gergin günlerinden biri, çünkü Uranüs ve Satürn 3. kez kare açı yapıyorlar. Bu yıl Şubat ve Haziran aylarında da bu enerjiyi belirgin biçimde aldık aslında, enerjileri tüm yıla da yayıldı. Bu açılanma seni özellikle günlük alışkanlıkların, çalışma ortamın konusunda farklı bir yola itmiş olabilir, seni sıkıştıran ve değişime zorlayan belki yakın çevren belki de gününü beraber planladığın insanlar olmuş olabilir, işte buralarda artık dönüşümün olması gerektiği gibi geleceğini işaret ediyor bu kare açılanma. Belki günlük rutinlerini değiştirmen, belki çalışma biçimini değiştirmen, belki alacağın bir eğitimi hayatına dahil edip genişlemen için seni biraz zorlayacak, Şubat ve Haziran dönemine tekrar bir göz at, hangi konularda dönüşümün işaretini almıştın bir gözlemle, çünkü bu seni 2022’ye hazırlıyor aslında, çünkü 2022’de özellikle çalışma ortamın, ofisin, günlük alışkanlıkların ciddi bir dönüşümden geçecek.

Yılı güzel bir haberle kapatalım, senin yönetici gezegenin Jüpiter, bir diğer yönettiği burç olan Balık burcuna geçiyor, sen bu enerjiyi zaten tanıyorsun, 2022 Mayıs ayına kadar da bu seyri devam edecek. Senin iç dünyana, kendine sakladıklarına, güvenli alanlarına, yaşam alanına şans, bereket, beklemediğin fırsatlar getirebilir, bu sana genişleyen bir yuva da verebilir şayet evli bir Yükselen Yay isen :) Artık daha konforlu, kendini daha güvenli ve huzurlu hissedeceğin bir yaşam alanına doğru yol alabilirsin, hatta evini uzaklara taşıyabilirsin tebdil-i mekanın ferahı için :) Sana kendini iyi hissettirecek bir geçiş olacak bu Balık geçişi.

Evet sevgili Yay ve özellikle de Yükselen Yay, birçok şeyi değiştirdiğin, belki zaman zaman yorulduğun ama çok şey de öğrendiğin bir yıldı 2021, hatta hala son ayında bile bize bir şeyler anlatmaya devam ediyor. Umarım şahane bir final yaparsın bu yıla. Şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Yepyeni bir düzene adım atıyorsun Oğlak!

Hoş Geldin Sevgili Oğlak ve Yükselen Oğlak;

Aralık ayına Yay burcunda görkemli bir Güneş Tutulması ile giriş yapıyoruz, 4 Aralık’ta gerçekleşecek bu tutulma aslında 2020 Haziran ayından bu yana gerçekleşen İkizler – Yay aksındaki tutulmaların da sonuncusu, hem şiddetli bir yeni ay enerjisiyle yeni başlangıçların fitilini yakıyor hem de görkemli bir final, veda sunuyor bize. Son 1.5 senedir hem zihnindeki, bilinçaltındaki karanlıkları, görmezden geldiğin, kendine sakladığın düşünceleri hem de sorumluluklarını, alışkanlıklarını sorguladın, bazı şeyleri değiştirmek istedin, bazen de kaçmak için kendi derinlerine sığındın. İşte şimdi bu son 1.5 senenin finalini yapıyorsun bu tutulmayla, saklasan da kaçamadığın gerçeklerin sorumluluklarını alma ve artık kaçmak yerine yüzleşme zamanı. Aslında bir şeylerden kaçmak bir yerde esarettir, asıl özgürleştirecek olan yüzleşmektir, ancak o zaman aslında ne kadar basit olabileceğini görebiliriz. İşte sen de bunu fark ediyorsun bu tutulmayla, her zamanki sorumluluk bilincinle bu kez kendinin sorumluluğunu alıp sana son 1.5 senedir kriz olarak gördüğün konuları önüne koy, çöz ki yeni yola girelim artık diyor, zaten aşina olduğun için de kolaylıkla çözüp rahatlayabilirsin aslında. Önce içeriyi düzeltmeden normal hayata devam etmek zor, çevrendeki herkesin sorumluluğunu aldığın kadar şimdi de objektifi kendine çevirip kendi sorumluluğunu alma zamanı aslında sevgili Oğlak ve yükselen Oğlak, kendi hayatına yepyeni bir düzen, yeni edinilecek alışkanlıklar getirme zamanı, eski yüklerden arınarak tabi. 13 Aralık’ta yücelim yöneticin Mars’ın da Yay burcuna geçişiyle zaten tüm eforun bu konu, enerjin, motivasyonun kendini iyileştirmek, kendine yepyeni alışkanlıklar ve düzen getirmek üzerine olacak. Bu kez kaostan kaçmak değil hayatını iyileştirmek için harcayacaksın enerjini.

Şimdi gelelim aslında seni çok ilgilendiren asıl konuya, 13 Aralık’ta Merkür, 21 Aralık’ta da Güneş Oğlak burcuna geçiyor yani misafirin oluyor. Öncelikle şayet bir Güneş Oğlak olarak okuyorsan şimdiden doğum gününü can-ı gönülden kutlarım, umarım çok güzel bir yaş geçirirsin :) Peki Merkür ve Güneş, bir de beraberinde buradaki Venüs ne yapıyor sana, diyor ki biraz kendini ortaya koy, kendini konuş, kendinle de konuş, fikirlerini, düşüncelerini insanlarla paylaş, yeni kararlar al, yenile enerjini diyor, buraya kadar çok güzel, ancak :) Burcunda ağırladığın Venüs, 19 Aralık’ta Retro hareketini yapmaya başlıyor, 30 Ocak’a kadar da yani epey uzunca bir süre de Retro kalacak. 1. Evinde yani “ben” dediğin yerde özellikle özdeğerin, kendine verdiğin değerin temsilcisi bir gezegen Retro yapıyorsa senden derinlere inmeni ve o değeri bulmanı bekler elbette, kendinle ne kadar iyi anlaşıyorsun, ne kadar konforlu hissediyorsun, ne kadar değerinin farkındasın bunu anlamanı isteyecek Venüs bu geri hareketinde. Şayet bir ilişkin varsa bu süreçte kendi değerini o ilişki içerisinde görmeye çalışırken biraz yüzleşebilirsin bazı gerçeklerle, şayet ilişkin yoksa daha çok kendine dönüp kendinle ilişkini düzeltebilirsin aslında. Bu Venüs Retrosu “eski sevgilim dönecek mi, yeni sevgili gelecek mi, barışacak mıyız” kadar basit değil, daha derin, daha kendinle alakalı bir süreç. Birçok şeyi fark edebileceğin, kendi değerini önce kendi içinde bulabileceğin şekilde değerlendirmek bu sürecin hakkını vermeni sağlar. 

19 Aralık’ta yani ortalık bu kadar karışıkken bir de İkizler Dolunayı yaşayacağız, bu da yılın son dolunayı, her türlü kapanış, final ve bir karar enerjisine sahip. Özellikle sorumlulukların, alışkanlıkların, vazgeçemediklerin, işin, çalışma ortamınla ilgili seni bir karara uzun zamandan beri zorlayan bir sürecin son perdesi aslında bu dolunay. Geçtiğimiz 1.5 senenin getirdikleriyle birlikte değerlendirip bir karara varacaksın aslında bu dolunayda, çünkü özellikle yaşam düzeninin, belki sağlığının, gününün en fazlasını ayırdığın konularda artık bu düzene hizmet etmeyenlere veda edebilirsin, sonlandırman gerekenleri fark edip yeni bir sürece adım atabilirsin, bu belki işinle ilgili belki günlük alışkanlıklarınla ilgili bir fark ediş ve sonuçlanma dolunayı senin için.

24 Aralık bu ayın biraz gergin enerjilere sahip günlerinden biri, yönetici gezegenin Satürn ve Uranüs kare açı yapıyor 3. kez, yıl içerisinde Şubat ve Haziran’da da benzer enerjiler vardı aslında, kendini ortaya koyuş biçiminle maddi güvence ihtiyacın arasında kaldığın ve fedakarlık kozunu kendinden yana kullandığın konularla ilgili sana biraz farkındalık sağlamak istiyor aslında. Her zaman güvende hissetmenin yolu yalnızca sahip olduklarımızdan geçmez, bir de kendimizdeki parlak, öne çıkan yetenekleri görüp onlara da vakit ayırmamız hatta burada belki de dönüşüm yaşamamız gerekir ki asıl konforun kendimizle barıştığımızda geldiğini fark edebilelim. Yıl boyunca bununla ilgili bazı dönemeçlerden geçmiş olabilirsin, şimdi yılın sonunda da aynı yere tekrar parmak basıyor bu tatlı gezegenler, kendini ortaya koymak, parlamak, öne çıkmak için önüne hangi engelleri koyuyorsun bunu fark edebilirsin, fark ettiklerini de artık önünden çekip 2022’de daha çok “ben” diyebileceğin bir döneme geçebilirsin böylelikle.

Ayı güzel bir haberle kapatalım, Jüpiter 28 Aralık’ta yöneticisi olduğu Balık burcuna giriyor ve 2022 Mayıs’ına kadar da burada ihtiyacı olana şifa, şans ve bolluk getirecek :) Bu sana özellikle seni geliştirecek eğitimler, fikirler, kararlar, yeni yollar sunabilir, çok yakın çevreni genişletebilir, kendini yeni ve sana iyi gelecek bir sürü fikirle dolu bulabilirsin, bu sayede zihnen iyileşip, kendine de yepyeni yollar sunabilirsin.

Evet sevgili Oğlak ve yükselen Oğlak, ara ara zorlasa da amacı çok şey öğretmek olan bir 2021’in sonuna geliyoruz :) Umarım en görkemli vedalarını ve muazzam başlangıçlarını bir arada yaşadığın güzel bir süreç başlar senin için. Şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan, @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, önemli günleri orada konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, Şimdilik hoş kal!

Yepyeni bir gelecek için adımlarını bugün at Kova!

Hoş geldin Sevgili Kova ve Yükselen Kova;

Aralık ayına yılın son tutulmasıyla giriş yapıyoruz, Yay Burcunda 4 Aralık’ta güçlü ve güzel bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Bu aslında 2020 Haziran ayından bu yana İkizler – Yay aksında gerçekleşen tutulmaların da sonuncusu. Haliyle sen de 1.5 senedir en çok bu temalarda karar vermeye, adım atmaya, bir şeyleri değiştirmeye çalıştın. Her zamankinden daha fazla geleceğini planladın, hayaller kurdun, kendini ortaya çıkarıp, belki de kendi yeteneklerini keşfedip bunlarla yepyeni bir gelecek inşa etmeye çalıştın. Sosyal çevren değişti, bazı arkadaşlıklarını sonlandırdın, şimdiye kadar uykuda olan birçok yeteneğini fark ettin. Senin için bu 1.5 sene odağın aslında “hayat amacını” bulmaktı, işte şimdi bununla ilgili yepyeni bir sayfa açılıyor hayatına, başka bir devri de kapatarak ama. Çünkü bu hem bir devrin sonu hem de yeni bir sayfanın başlangıcı, sanki ikincisi farklı konuları anlatan bir serinin ilk cildinin son hikayesi gibi. Artık geleceğe dair nasıl bir yol izlemen gerektiğini daha iyi anlayacaksın bu tutulmayla, bunun için de önce kendi içine döneceksin tabi ki, kendini nasıl ortaya koyup nasıl ilerlemen gerektiğini fark edeceksin, belki kariyerini değiştirmek isteyeceksin, belki konu kariyerden çok daha fazlası olacak senin için, bir hayat, bir gelecek inşa etmek için artık adımlar atmaya başlayacaksın. Son 1.5 senenin kararsızlığı artık yok, şimdi bir şeyleri hayatında kalıcı hale getirme zamanı, bunun için de güçlü bir başlangıç bekliyor seni bu tutulmayla. 13 Aralık’ta Mars’ın da bu alana geçmesiyle motivasyonun, enerjin, mücadelen yine bu konular üzerinde olacak zaten. Çevreni genişletmek, kafandaki planlara hizmet edecek insanları çevrene dahil etmek, iletişime geçmek, hatta aklındaki o projeye başlamak bu süreçte mümkün.

Yine 13 Aralık’ta Merkür, 21 Aralık’ta da Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor, Venüs de zaten burada, bunların hepsi senin 12. Evine yani bilinçaltına toplanıyor. Burası çoğunlukla aslında kaçtığın, görmezden geldiğin, hasır altı ettiğin ama aslında orada olduğunu bildiğin için de içten içe huzursuz olduğun yer, Güneş ve Merkür buraya gelerek artık kaçmayalım, bir bakalım nedir bizi huzursuz eden diyecek. Belki bununla yüzleşmeni sağlayacak haberler alabilirsin, belki senden saklanan bazı gerçekleri öğrenebilirsin, kendinle yaptığın savaşlarla yüzleşebilirsin. Tüm bunlar olurken bir de burada Venüs retrosu başlayacak 19’unda, 30 Ocak’a kadar da sürecek bu Retro. İlk bakışta görülen bu bir gizli sevda işareti :) geçmişte kalmış, belki üstü kapatılmış bir aşk konusu gündeme gelebilir, eskilerden kapı çalan olabilir, bunları zaten tahmin ediyoruz mevzu Venüs bir de Retro olunca. Ancak bu işin en bilinen kısmı, asıl önemli olan ise kendi değerimizi ne kadar geriye attık, aslında nelerden korktuk, korkuyoruz ve o yüzden de kaçıyoruz bunları görebileceğimiz de bir dönem bu, Venüs burayı iyileştirebilir çünkü. Evet derine yolculuk yapmak zorlu olabilir, ama bu kez sonucunda bir iyileşme de var, kendimizden sakladığımız değeri, özeni, sevgiyi fark etme de var. Bu süreç biraz içe dönerek, biraz kendimize şefkat göstererek, hatta biraz kendimizle baş başa değerlendirilirse hakkını veririz aslında.

19 Aralık’ta İkizler burcunda yılın son dolunayı var, bir nevi yılın veda busesi. Özellikle kendini göstermek, ortaya çıkarmak, görünür olmak, fark edilmek için bazı kararlar verip adımlar atabilirsin, bu hem kendini keşfetmek için neyi bitirmen, sonlandırman gerektiğini gösterecek hem de hangi hamleyle daha çok parlayacaksın onu fark ettirecek. Tıpkı ayın başındaki güneş tutulması gibi bu dolunay da tüm ışığını son 1.5 seneye tutuyor aslında, geride bırakılması gerekenleri bırakıp, kendini sakladığın tüm düşüncelerden de arınıp parlamak için, yeni senede kendini daha güçlü ve kararlı ortaya koyabilmek için bu dolunayın işaretleri önemli. 

24 Aralık’ta bu ayın biraz dikkat edilmesi gereken önemli bir gökyüzü hareketi var, Uranüs ve burcunda ağırladığın Satürn de tüm yıl boyunca hissettirdiği gerilimi son kez göstererek kare açılanıyor, tıpkı bu yılın Şubat ve Haziran aylarında zorla göstermeye çalıştığı gibi. Bu süreci en yoğun yaşayanlardan birisin, eskiyi bırakıp yeniye adım atmak, en derine attığın korkuları görmezden gelmeyi bırakıp, onlarla birlikte kendini dönüştürmek için çok savaş verdin bu sene, burcundaki Satürn zaten seni yapılandırmadan, 4. Evindeki Uranüs de en derinden dönüştürmeden gitmeyecekler :) Ara ara da yaptıkları bu restleşmede çok karar vermen gereken dönemlerden geçtin, bu sürecin en yakından enerjisini hissedenlerden birisin. Yılın son haftasında sana kendini ve kendin için dönüştürmen gerekenleri tekrar hatırlatıyor bu ikili, böylelikle 2022’de çok daha belirgin ve net olarak yaşayacağımız dönüşümlere hazırlıyor seni. 

Ayı güzel bir haberle kapatalım, Jüpiter 28 Aralık’ta yöneticisi olduğu Balık burcunda seyahatine başlıyor, Mayıs 2022’ye kadar da bu seyrine devam edecek. Bu da demek oluyor ki yılın ilk yarısında Jüpiter’in ekmeğini en çok sahip olduğun maddi manevi kaynaklardan yana yiyeceksin. Bu biraz seni daha konforlu ve güvende hissettirecek fırsatlar çıkarabilir karşına, yeni para kaynakları bulabilirsin, belki yepyeni iş kollarına atılabilirsin, kendini çok daha güvende hissedebilirsin bu süreçte.

Evet sevgili Kova ve Yükselen Kova, zorlu, dönemeçli ancak çok şey öğreten bir 2021 geçirdik, sonuna da geldik ama dersleri bitmedi, son ayında bile hala finallere hazırlanıyoruz :) Umarım hem çok güzel başlangıçlara hem de görkemli kapanışlara sahne olur bu ay senin için. Şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, hepsini zamanı geldiğinde orada da konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, şimdilik hoş kal!

Artık sen “eski sen” değilsin Balık!

Hoş geldin Sevgili Balık ve Yükselen Balık,

Aralık ayına güçlü, görkemli bir güneş tutulması ile başlıyoruz. 4 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek bu Güneş Tutulması aslında 2020 Haziran ayından bu yana İkizler – Yay aksında gerçekleşen tutulmaların da sonuncusu. Elbette bir yeni ay olduğu için başlangıç enerjisi var ancak bu bir sonlanmayla, finalle gelecek bir başlangıç. Son 1.5 senedir özellikle kendi iç dünyan, korkuların, kendi güvenli alanlarınla dışarıya gösterdiğin, kendini tanıttığın yüzün, unvanın arasında gelgitler yaşadın, bazen kariyerinin zeminini bazen yaşam alanını güvensiz buldun, buralarda ciddi dönemeçlerden geçtin. Şimdi bu kaygan zemin artık sabitleşiyor sevgili Balık ve özellikle yükselen Balık, çünkü artık bir karar ve başlangıç dönemi senin için, hem de oldukça kalıcı olacak bir başlangıç dönemi. Belki insanlara kendini tanıttığın kariyerinde sana gerçek konforu sağlamayan konuları dönüştürüp yeni bir yola girebilirsin, insanların seni artık “eski sen” olarak tanımayacakları bir dönemi başlatabilirsin. Uzun zamandır kafanı kurcalayan, araştırdığın, üzerine düşündüğün, sorguladığın, bazen emin olamadığın bu konularda artık net, kararlı ve yeni sayfaları açmaya hazırsın sevgili Balık, bunun için neleri sonlandırman ve nelere veda etmen gerektiğini de bilerek üstelik. 13 Aralık’ta Mars’ın da bu alana gelişiyle zaten motivasyonun, enerjin, mücadelen de bu gündeme gelen konu üzerine olacak, bu yeni bir kariyer yolu veya kendini çok daha güçlü hissedeceğin bir yeni kapı için mücadele gücü verecek sana. 

Yine 13 Aralık’ta Merkür, 21 Aralık’ta da Güneş Oğlak burcuna giriyor, Venüs de burada seyahatte. Senin için geleceğini planlamak, yeni kararlar almak, kendini ait hissettiğin topluluklara yönelmek ve kendini konumlandırmak önemli hale geliyor. Odağın da zihnin de burada, ancak :) halihazırda burada seyahatte olan Venüs 19 Aralık’ta Retro hareketine başlıyor ve 30 Ocak’a kadar da bu Retro devam edecek. Geleceğini güvence altına almak, planlarınla ilgili kendini değerli ve güvende hissetmek bu süreçte senin için biraz sorguya açık, gerek sosyal gerekse içinde bulunduğun, ait hissettiğin ortamlarda biraz yabancılaşabilirsin, arkadaşlarını, ilişkilerini sorgulayabilirsin, aslında temelde özüne dönüp kendini nasıl değerlendirdiğin, toplum içinde kendine ne kadar özen gösterdiğin ve değer verdiğin önemli, o yüzden bu süreci kendini konumlandırmak için değerlendirebilirsin aslında, biraz derine inerek ki zaten seversin derin derin sorgulamaları, anlamaya çalışarak, belki de krizleri bulup yüzeye çıkararak kendinle barışabilirsin. Nasıl daha değerli hissedebileceğini, bunun için kendine ne yapman gerektiğini bulmak adına kıymetli. Aklına zamanında unuttuğun, üzerini örttüğün gelecek planların da gelebilir, neden geriye ittin, neden vazgeçtin bunları da bulabilirsin.

19 Aralık’ta ortalık bu kadar karışıkken her şeyi aslında kabak gibi gösterecek bir veda dolunayı var sevgili Balık, bu dolunay da İkizler burcunda yani senin 4. evinde gerçekleşiyor. Burası senin güvenli alanın, kendine sakladığın, içinde huzurlu ve sakin hissettiğin haritanın en dip noktası, haliyle kendinin de en derinlerin. Burada bir dolunay aslında özellikle yaşam alanında, yuva gibi gördüğün, korumaya çalıştığın her yerde seni son 1.5 senedir zorlayan konulara da bir ışık tutacak, bir nevi tam aydınlanma diyebiliriz buna. Seni huzursuz ve güvensiz hissettiren asıl konu ne, ne yaparak kendini yaşam alanında güvende hissedersin bunu anlayacaksın bu dolunayla, kafanı bu konularda uzun süredir bulandıran her şey artık netliğe kavuşuyor, kaygan olduğunu düşündüğün zeminler artık sabitleşiyor. Bu belki yepyeni bir eve taşınarak sana huzur getirecek, belki aile içerisinde bir yüzleşmeyle dökeceksin içindekileri ve böyle rahatlatacak, artık derine gömdüklerin orada kalmayacak, yüzeye çıkacak ve hayatındaki kapladığı gereksiz alanı da terk edecek aslında. Böylelikle kendini yeni seneye daha arınmış, daha yenilenmiş hazırlayabileceksin.

24 Aralık’ta Uranüs ve Satürn bu yılın son kare açısını gerçekleştiriyor, o yüzden de hatlar biraz gergin. 2021 içerisinde Şubat ve Haziran dönemini bir hatırla, aslında tüm yıla yayılan bir enerjiydi bu ama insanoğlu unutuyor :) Özellikle bilinçaltında sana derin kaygı ve sorun yaşatan ama çok alıştığın için bırakmadığın duygu ve düşünceler, artık zihninden arınıp seni yenilemek isteyecek, özellikle sıkı sıkıya tutunduğun fikirlerin, kararların, yargıların sana artık hizmet etmiyorsa artık gitmek isteyecek, bu tam anlamıyla bakış açısını değiştirmek, belki artık kurban psikolojisinden kurtulmak ve o seni hapseden zihnini yenilemekten geçiyor elbette. Yakın çevren, aile içi ilişkilerin, iletişimin, duydukların hepsi bir arada seni bu yıl biraz zorlamıştı, bazı düşünceleri özellikle bırakman konusunda uyarmıştı seni, şimdi işte zihnini boşaltıp, dönüşmesi gereken fikirleri dönüştürüp eski düşünce kalıplarını yenileme zamanı senin için. 

Gelelim ayın ve hatta yılın sürprizine, hepimize şans ve fırsat ama en çok sana sevgili Balık ve yükselen Balık, zira yönetici gezegenin Jüpiter 28 Aralık’tan itibaren artık senin misafirin, hem de 2022 Mayıs’ına kadar sürecek bu seyahat bu kez. Kendini daha umutlu, daha şanslı, daha iyimser bulabilirsin, beklediğin birçok fırsatı yakalayabilirsin ve bu her konuda olabilir, ilişkiler, kariyer, yaşam alanın, açıkçası seni tanımlayan her konuda şansı ve bereketi, en çok da şifayı hissetmeye başlayacaksın, senin yöneticin olduğu için misafirinken de çok güçlü, gerçi misafir de denmez ev sahibi burada Jüpiter, hem ruhsal hem de fiziksel olarak sana oldukça iyi gelecek bu geçiş, yalnız biraz kilo aldırabilir malum genişlemeyle ilgili Jüpiter ayarı yok, onu da söyleyelim :)

Evet sevgili Balık ve Yükselen Balık, zorlu, krizli ancak öğrenim süreci de içeren çılgın bir yıl geçirdik, sonuna geldik ama yine de diyecekleri var gördüğün gibi :) Umarım şahane başlangıçlar ve yenilikler yaşayacağın güzel bir süreç başlar senin için, şimdiden mutlu seneler! 🎄

Ben bu kadar özel günü aklımda tutamam diyorsan @zeynepanlatsin Instagram hesabını takip etmeyi unutma, hepsini zamanı geldiğinde orada da konuşacağız! Ocak'ta görüşmek üzere, şimdilik hoş kal!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
43
34
20
18
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pınar

o kadar laf salatası yapmışsınız ki..

Serhat Emre Soydaş

O kadar çok şey yazıp aslında hiç birşey yazmamayı nasıl beceriyorsunuz 🤔

Bu kadar uzun yazı için vakit ayıracağıma gider kitap okurum arkadaş bu nedir :p