Görüş Bildir
Haberler
Türkler Tarafından Geliştirildiğini Muhtemelen Bilmediğiniz 15 Muhteşem Oyun

Türkler Tarafından Geliştirildiğini Muhtemelen Bilmediğiniz 15 Muhteşem Oyun

cokiyiya
12.03.2017 - 14:05

Mobil teknolojilerin gelişmesi ve mobil uygulamaların popülerlik kazanmasından olumlu etkilenen sektörlerden biri: Oyun Sektörü! 🎮

Oyun geliştiricilerinin, aradığı fırsatı bulması ve çok sayıda kullanıcıya büyük bir hızla ulaşabilmesi sayesinde bizler de birbirinden yaratıcı çok sayıda oyunla tanışıyoruz. Peki, deliler gibi oynadığımız bu oyunlardan bazıları, bir arkadaşımızın arkadaşı tarafından geliştirilmiş olabilir mi? Cevap: Evet! 🎉

Türk firmalar ve bağımsız oyun geliştiricileri tarafından üretilen bu popüler oyunları öğrenmeye hazırsanız, başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mount & Blade

1. Mount & Blade

Orta Çağ temalı bir rol yapma oyunu olan Mount&Blade, Türk oyun firması TaleWorlds tarafından geliştirildi. 2008 yılında piyasaya sürülen oyun, PC Gamer dergisinin, 2011 yılında hazırladığı 'Tüm Zamanların En İyi 100 Oyunu' listesinde yerini aldı. 

Not: Türk firma, Mount&Blade serisinin ilk üç oyunu ile adeta dünyaya nam saldı ve toplamda 1 milyon satış barajını aştı.

2. Rop

2. Rop

Minimal bulmaca oyunu olan Rop, Türk oyun geliştirici Yunus Ayyıldız tarafından, 2015'te geliştirildi. iOS ve Android platformları için geliştirilen Rop;  Apple tarafından öneri listelerine alındı ve birçok ülkede en çok indirilen oyunlardan biri oldu. Minimalist çizgisiyle kaliteli bir oyun olmayı başaran Rop, tüm dünyada kısa sürede zirveye oturdu.

Toplamda 77 bölüme sahip olan ve git gide zorlaşan bu oyunu iOS cihazlara indirmek isteyenleri buraya, Android cihazlara indirmek isteyenleri ise buraya alalım.

3. iSlash

3. iSlash

Keyifli bir beceri oyunu olan iSlash, Türk oyun firması Duello Games tarafından geliştirildi. Bağımlılık yaratan bu oyunda, parmaklarımızı bir kılıç gibi kullanarak önümüze gelen şekilleri bir bir doğruyoruz. Kısa sürede dünya çapında bir başarıya ulaşan oyunun 200'den fazla bölümü var.

Şimdiye kadar 30 milyondan fazla indirilen iSlash'ı, iOS cihazlara indirmek isteyenleri buraya alalım.

4. 1010!

4. 1010!

Sürükleyici ve eğlenceli bir bilmece oyunu olan 1010!, Türk oyun firması Gram Games tarafından, 2014'te geliştirildi. Oyunculara tetris atmosferi sunarak farklı bir deneyim yaşatan oyun, şimdiden 50 milyondan fazla indirildi.

Basit ve bağımlılık yaratan bu muhteşem oyunu, iOS cihazlara indirmek isteyenleri burayaAndroid cihazlara indirmek isteyenleri ise buraya alalım.

5. Darklings

5. Darklings

Eğlenceli ve yaratıcı bir aksiyon oyunu olan Darklings, Türk oyun firması olan MildMania tarafından geliştirildi. Kısa sürede kendi hayran kitlesini oluşturmayı başaran oyun, karanlık ve ışık arasındaki dövüşü anlatıyor. Görsel ve ses efektleri bakımından da oldukça başarılı olan Darklings, 2013 yılında Kristal Piksel tarafından 'Yılın Oyunu' ödülünü aldı. Farklı kategorilerde de birçok ödül alan oyun, sıra dışı grafikleri ve özgün oyun tarzıyla tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Sihirli bir dünyada sizi maceradan maceraya koşturan Darklings'i, iOS cihazlara indirmek isteyenleri buraya, Windows cihazlara indirmek isteyenleri ise buraya alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. MoBu

6. MoBu

Aksiyon dolu, basit ve eğlenceli bir platform oyunu olan MoBu; Türk oyun firması olan Panteon tarafından, 2015'te geliştirildi. Beş filin iştahına sahip, tembel goril MoBu'nun hikayesine tanık olduğumuz oyun, 2015 yılında, Kristal Piksel tarafından 'Yılın Oyunu', 'En İyi Oyun Tasarımı' ve 'İşitsel Sanat' ödüllerini aldı.

Oyunculara ciddi anlamda ter döktüren bu muhteşem oyunu, iOS cihazlara indirmek isteyenleri burayaAndroid cihazlara indirmek isteyenleri ise buraya alalım.

7. Twelve

7. Twelve

Sonsuz koşu tarzında, giderek zorlaşan bir sayı bulmaca oyunu olan Twelve; Türk oyun geliştirici Yunus Ayyıldız ve Çetin Çağlar tarafından geliştirildi. En kısa sürede 12 sayısını elde etmeye çalıştığımız oyun, Rop oyununun da yapımcıları tarafından geliştirildi.

Üç farklı zorluk seviyesi bulunan bu zor bulmaca oyununu, iOS cihazlara indirmek isteyenleri burayaAndroid cihazlara indirmek isteyenleri ise buraya alalım.

8. Joinz

8. Joinz

Bağımlılık yaratan, sonsuz bulmaca oyunu olan Joinz de Türk oyun geliştiricisi Yunus Ayyıldız tarafından geliştirildi. Oyun, yatıştırıcı müziği ve minimalist grafikleriyle dikkat çekiyor.

Tetris atmosferine sahip Joinz'i, iOS cihazlara indirmek isteyenleri burayaAndroid cihazlara indirmek isteyenleri ise buraya alalım.

9. Hocus

9. Hocus

Yine bağımlılık yaratan, minimal bir bulmaca oyunu ve yine Yunus Ayyıldız! Hocus, yayınlandığı günden itibaren 500 binden fazla indirildi. Harika bir zeka ve göz yanılması oyunu olan Hocus, Rusya App Store'da 2015'in en İyileri arasında yer aldı. 

Perspektif illüzyona sahip bir bulmaca oyunu olan bu oyunu, iOS cihazlara indirmek isteyenleri buraya alalım.

Not: Oyuna yeni gelen bölüm yapma editörü sayesinde, kendi muhteşem bölümlerinizi yaratabileceksiniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.

10. Legendary Team

10. Legendary Team

Çok oyunculu, aksiyon ve rol yapma oyunu olan Legendary Team; Türk oyun firması olan Panteon tarafından geliştirildi. 2015 yılında, Kristal Piksel tarafından 'Orijinal Müzik' ödülünü aldı. Beş farklı kıtada geçen bu heyecan dolu oyunda,   takımımızı oluşturup efsanevi savaşlara katılıyoruz.

Liderlik için kıran kırana bir mücadeleye girdiğimiz Legendary Team'i, iOS cihazlara indirmek isteyenleri burayaAndroid cihazlara indirmek isteyenleri ise buraya alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Self

11. Self

Yetişkinler için korku/macera oyunu olan Self, Türk oyun firması olan Aslan Game Studio tarafından geliştirildi. Self, kendisinden nefret eden bir adamın kabus dolu dünyasını konu alıyor.

Kısa soluklu fakat gerilimi oyuncuya başarılı bir şekilde veren oyunu, bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

12. Tiestru

12. Tiestru

Bir strateji oyunu olan Tiestru, Türk oyun firması Warlock Arts tarafından, 2013'te geliştirildi. Oyundaki amacımız, karanlığı yenmek! Bunun için, Tiestru adlı bir kulenin en üst katına ışığın ulaşmasını sağlamamız gerekiyor.

Kule savunma oyunu Tiestru'yu, Steam'den indirip oynayabilirsiniz.

13. Bard’s Gold

13. Bard’s Gold

Retro tarzda, iki boyutlu bir platform oyunu olan Bard’s Gold; Türk oyun geliştiricisi Erdem Şen tarafından geliştirildi. 2015 yılında, Kristal Piksel tarafından 'Yılın Oyunu', 'En İyi Oyun Tasarımı' ve 'En İyi Anlatı' ödüllerini aldı. 

90'lardan esintiler taşıyan bu muhteşem oyunu, Steam üzerinden indirip oynayabilirsiniz.

Not: As bayrakları as: Bard’s Gold oyunu konsollara geliyor! 🎮

14. Overfall

14. Overfall

Fantastik bir rol yapma oyunu olan Overfall, Türk oyun firması Pera Games tarafından geliştirildi. Diplomasinin oldukça önemli olduğu oyunda amacımız; verilen görevleri tamamlamak ve yeni yerler keşfetmek. Şimdilik sadece PC platformu için geliştirilen Overfall, yeterli desteğe ulaşırsa diğer platformlara da çıkacak.

Overfall'un, Kickstarter sayfasına buradan, Steam sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

15. Fabric

15. Fabric

FPS ile bulmaca türünün birleşmesiyle ortaya çıkan muhteşem oyun: Fabric! Bu ilginç oyun, Torreng Labs adlı Türk ekip tarafından geliştirildi. Fabric, küplerden oluşan bir evrenin sürekli şekil değiştirmesini konu alıyor.

Bloklardan oluşan bir dünyanın içinde, çözülmeyi bekleyen bulmacalardan oluşan bu oyunu, Steam üzerinden indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
59
32
14
14
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Türkiye'de hala oyunlara "Koskoca adam oldun hala bebek gibi oyun mu oynuyorsun ?" bakış açısıyla bakıldığı için sektör gelişmiyor. Dark Souls'u önlerine koy... Devamını Gör

Ayna Efendi

witcherdaki bazı sahneleri görsünler bir de

Burak Karaca

Crysis eksik kalmış, aralarında en büyüğü o şuan...

Ahmetcan Oral

Nope. Crysis Alman oyunu. Kurucularının Türkiye' den göçmüş olması bu gerçeği değiştirmiyor. Artı Crytek battı batacak zaten.

Çağatay K.

mount and blade hariç hepsini kraloyuna koy sırıtmaz