Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Elindeki Aşı Miktarı Açıklandı: 6 Milyon Doz Sinovac ve BioNTech

Türkiye'nin Elindeki Aşı Miktarı Açıklandı: 6 Milyon Doz Sinovac ve BioNTech

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Şu an Sinovac ve BioNTech olmak üzere 6 milyon doz aşımız var' dedi. Koca ayrıca  Sputnik V aşısına acil kullanım onayı verildiğini, ilk sevkiyatın Mayıs ayında başlayacağını, 6 ay içinde 50 milyon doz aşı beklendiğini söyledi. 

Koca, hedeflerinin Haziran'da 40 yaş üstünü aşılamaya başlamak, yaz sonuna kadar da 18 yaş üstündeki herkese aşı yapmak olduğunu duyurdu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik aşıları Mayıs ayından itibaren gelecek

Sputnik aşıları Mayıs ayından itibaren gelecek
  • Sputnik aşısıyla ilgili 6 aylık zaman diliminde 50 milyon doz aşının Türkiye'ye gelmesi planlandı. Mayıs ayından itibaren bu aşıların ilk etabının geleceğini söylemek istiyorum. Önümüzdeki 1 hafta 10 gün içerisinde Mayıs ve Haziran ayında ne kadar aşının gelebileceği konusu netleşmiş olacak.

  • Mutasyonla ilgili ağırlıklı İngiliz varyantı görülmekte. Bunun dışında Güney Afrika ve Brezilya varyantının da zaten gördüğümüzü ifade etmiştik. En son Hindistan varyantının 5 vakada görüldüğünü ifade etmiştim. Bu sayıda bir artış söz konusu değil. Özellikle mutasyonla birlikte bulaşıcılığının arttığını biliyoruz.

  • Hindistan mutantını 5 vakada gördüğümüzü, ciddi bir sorunlarının olmadığını, ayakta tedavi edildiklerini söyleyebilirim. Yakın takibe alıyoruz.

100 milyon doz Sinovac aşısı gelmedi

100 milyon doz Sinovac aşısı gelmedi
  • Aşı tedariği ile ilgili bildiğiniz gibi Sinovac aşısını yapılan sözleşmeyle erken dönemde Nisan ayı sonu itibariyle sözleşme gereği 100 milyon aşının gelmesi gerekiyordu. Özellikle üretilen ülke kendi vatandaşları için öncelikle kullanmak istediğinden bu aşı miktarı gelmemiş oldu. Özellikle tedarikte yaşanan son günlerde olumlu gelişmelerle sevkiyatın da önümüzdeki günler tekrar başlayabileceğini buradan söylemek istiyorum. Yani Nisan ayında bu anlamda bir sevkiyatın olmadığını ama Mayıs ayında tedarikle ilgili olumlu gelişmelerle birlikte sevk durumunun başlayacağını önümüzdeki günler bunu da netleştirip kamuoyuna zaten bu bilgiyi vermiş oluruz.

  • Şu an toplam BioNtech ve Sinovac aşısı olarak 6 milyon doz kullanılmak üzere hazırda aşımız var. 23 milyona yakın doz aşısı yapıldı. İlave olarak 6 milyon doz hazırda var. Dün Uğur hocayla tekrar görüştüğümde Mayıs ayı için 1 milyon doz aşının geleceğini, Haziran ayı içinde 30 milyon aşı için sorun olmadığını ve daha da arttırma noktasında bir gayret içinde. Önümüzdeki hafta salı veya çarşamba bu konuyu netleştirmiş olacağız. Yeni dönemde 30 milyon doz anlaşmayı 90 milyon doza çıkarmış oluyoruz. Yaz dönemi itibariyle 90 milyon dozun erken dönemde gelmesi için yoğun gayret içindeyiz. Hoca da gayret içinde bulunuyor.

  • Sputnik aşısı Mayıs ayı ve devamında 6 aylık zaman diliminde 50 milyon doz aşıyla birlikte, Haziran'la birlikte daha yoğun aşının geleceğini, 40 yaş üstü vatandaşımızı özellikle aşılama noktasında kararlıyız. Yaz dönemi itibariyle de 18 yaş ve üstü herkesin aşılanması için yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
18
7
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

ziya? sen mi geldin?

U

5 tane maske dağıtamayan akp tabi ki aşı olayını da eline yüzüne bulaştırması normal bakkal yönetmeye vasfı olmayan insanlar devleti yönetmeye çalışıyor ve d... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hesap yaparken Pİ'yi kaç aldı acaba ?