Görüş Bildir
Haberler
İşimiz Yine Mucizelere Kaldı | Türkiye 0-3 İspanya

etiket İşimiz Yine Mucizelere Kaldı | Türkiye 0-3 İspanya

Mustafa Boztepe
17.06.2016 - 17:27 Son Güncelleme: 18.06.2016 - 01:41

EURO 2016 D Grubu 2. maçında milli takımımız, İspanya'ya 3-0 mağlup oldu. İspanya'ya galibiyeti getiren golleri Morata (2) ve Nolito kaydetti. Maçın ikinci yarısında Türk taraftarların Arda Turan'ı ıslıklaması ve İspanyolların Arda'ya destek çıkması maça damga vurdu. Türkiye, gruptaki ikinci maçından da puansız ayrılırken İspanya puanını 6'ya yükseltti. İspanya, böylelikle üst tura çıkmayı garantiledi. Gruptaki son maçımızı 21 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız ve en iyi 3. olmak için mücadele edeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arda Turan'a destek oldular

Burak Yılmaz: Büyük karaktersin

Fatih Terim: Arda'ya yapılan hoş değil'

Terim, Türk taraftarlar tarafından ıslıklanan takım kaptanı Arda Turan'a yapılanların hoş olmadığını söyledi.

Arda'nın Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli oyunculardan olduğunu aktaran Terim, 'Arda'ya yapılan hoş değil. Hiçbir oyuncu veya teknik adam için hoş değil. Arda, bu ülkenin yetiştirdiğini önemli oyunculardan bir tanesi. Herhalde beklentiler çok yüksekti, onu karşılamayınca böyle oldu. Ne olursa olsun, hoş durmayan, yakışmayan, yapılmaması gereken bir olay. Buranın keyfini sürmek lazım. Her zaman da bunu işaret ettim.' ifadelerini kullandı.

Nuri Şahin: 'İspanyollar Arda’yı alkışlıyor, biz ıslıklıyoruz. Çok yanlış bir şey'

Arda Turan’a yönelik yapılan protestoları da değerlendiren Nuri Şahin, “Arda Turan’lar kolay kolay yetişmiyor. Bize yakışmayan şeyler bunlar. Arda bu ülkeye insanlara çok güzel şeyler yaşattı. Arda, Milli Takım’ın kaptanı. Ülkemiz ve Milli Takım adına inanılmaz şeyler yaptı. Taraftarımıza yakıştıramadım. Çok üzüldüm. İspanyollar Arda’yı alkışlıyor, biz ıslıklıyoruz. Çok yanlış bir şey.” dedi.

Iniesta: Beni de üzdü

Iniesta: Beni de üzdü

Arda Turan'ın taraftarlarca yuhalanmasını değerlendiren Iniesta, 'Bu tarz durumlar bir oyuncu için çok zor durumlardır. Kendi taraftarlarınız tarafından ıslıklanmak çok zordur. Beni de üzdü. Arda'nın ülkesini ne kadar sevdiğini, ne kadar kaliteli ve yetenekli bir oyuncu olduğunu biliyorum. Kendisine gelecek için başarılar diledim. Turnuvanın devamı için başarı diledim. Arda, benim takım arkadaşım.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Terim'in açıklamaları

Fatih Terim'in açıklamaları

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda İspanya'ya 3-0 yenildikleri maçtan sonra, 'Gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.' dedi.

Karşılaşmanın yapıldığı Nice Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Terim, kendisi ve takımı adına üzgün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Oyunculuk ve teknik adamlık kariyerimde ve özel hayatımda bırakmayı ve vazgeçmeyi hiç kabul etmedim. Bırakanla ve vazgeçenle hiç uzlaşamadım. Bugünkü sonuç, bırakan, vazgeçen ve başlamadan bitiren bir milli takım performansıydı. Ne bugün ne de başka zaman bunu kabul edebileceğimi sanmıyorum. Gereği neyse yapacağımdan emin olabilirsiniz. Seven, sevmeyen, destek olan veya olmayan kim varsa herkesten Allah razı olsun. Gruptaki son maçımızda da desteğinizi bizden esirgemeyin. Kendim ve takımım adına samimiyetle çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.'

İspanya'yı aldığı galibiyetten dolayı kutlayan deneyimli teknik adam, 'Çok önemli bir takımla oynadık. Hem önemli hem de özel bir takım. İlk yarım saat fena değildik ama ondan sonra açıkçası iyi olduğumuz söylenemez. Rakibimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.' diye konuştu.

Eyfel Kulesi yine kırmızı beyaz oldu

Maça dair bilgiler

  • EURO 2016'da bir maçta 3 gol atan ilk takım, millilerimiz karşısında İspanya oldu.

  • İspanya, puanını 6'ya yükselterek üst tura çıkmayı garantiledi.

  • Türkiye'nin İspanya mağlubiyeti, Euro 1996'daki Danimarka yenilgisinden sonra (3-0) büyük turnuvalardaki en farklı yenilgisi oldu.

  • Türkiye, 2002 Dünya Kupası'ndaki Senegal maçından beri büyük turnuvalarda son dokuz maçta kalesini gole kapatamadı (toplam 15 gol).

  • Milliler, turnuvadaki 2. maçını da gol atamadan tamamladı.

  • Türkiye, Avrupa Şampiyonaları’nda en son Euro 2000’de Belçika karşısında gol yememişti. O maçtan bu yana sekiz maçta 15 gol yedi.

  • Türkiye, Euro 96’daki Hırvatistan maçından bu yana ilk kez büyük turnuvada bir maçı isabetli şut atamadan tamamladı.

Gruptan nasıl çıkarız?

Gruptan nasıl çıkarız?

Türkiye'nin en iyi üçüncüler kategorisinde yarışabilmesi için öncelikle Çek Cumhuriyeti karşılaşmasından galibiyetle ayrılması gerekiyor. Bu durumda puanını 3 yapacak olan A Milli Takım, diğer grupların üçüncüleriyle yarışacak. Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısında alınacak beraberlik ya da mağlubiyetle ise grup sonuncusu olarak Avrupa Şampiyonası'na veda edecek.

A VEYA B GRUBU LİDERİYLE

En iyi üçüncüler kontenjanından son 16 turuna yükselen dört takım, A, B, C veya D gruplarının liderleriyle eşleşecek. A Milli Takım, D Grubu'nu 3. tamamlar ve en iyi 4 üçüncü arasında yer alırsa, ikinci turda A Grubu'nu lider tamamlayan Fransa ya da B grubunu lider bitiren takımla eşleşecek.

Gruplarını üçüncü sırada tamamlayan altı takım arasından en iyi dört takım sıralanırken sırasıyla şu kriterler göz önünde bulundurulacak: 

1. En yüksek puan

2. En iyi gol averajı

3. Atılan gol sayısı

4. Turnuvadaki fair-play karnesi

5. Eğer bu dört kriter uygulandığında da eşitlik bozulmuyorsa, takımların UEFA ülkeler sıralamasındaki konumlarına bakılacak.

90' Maç sona erdi

90' Maç sona erdi

Türkiye 0-3 İspanya

Topla Oynama %62/%38

Toplam Şut 18/8

İsabetli Şut 6/0

Başarılı Pas 631/347

Korner 7/3

İçeriğin Devamı Aşağıda

87' | Yakaladığımız en net gol fırsatı

Arda, savunmanın arkasına sarkan Olcay'a kısa bir pas çıkardı. Olcay De Gea ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda biraz ağır hareket etti ve savunmanın da araya girmesiyle istediği vuruşu yapamadı. Olcay'ın şutu auta çıktı.

Arda Turan'a Türklerden tepki, İspanyollardan destek

Arda Turan'a Türklerden tepki, İspanyollardan destek

İspanya maçının 65'inci dakikasından itibaren tribünlerde Arda Turan aleyhine tezahüratlar başladı. Top Arda'nın ayağına her gelişinde ıslıklar ve protestolar yükseldi. Daha sonra 'Arda Turan dışarı' tezahüratları yapıldı.

Nice'te Türk taraftarların ıslıkladığı Arda'ya İspanyol taraftarları destek verdi ve 'Arda Turan' tezahüratları yaptı.

61' | İspanya 4. gole yaklaştı

Juanfran ceza sahasına topu gönderdi. Silva topla buluştu. Silva'nın şutu savunmadan kornere çıktı. Korner sonrası top yeniden Silva'ya geldi. Silva bir kez daha kaleyi düşündü ancak top auta çıktı.

52' | Burak Yılmaz'la gole yaklaştık

Burak Yılmaz, savunmanın arkasına sarkıp topla buluştu. Burak ilk rakibini de geçti ve vuruşunu gerçekleştirdi. Ancak top auta gitti.

GOL! 48' Morata

Iniesta, savunmamızın arkasına sarkan Alba'ya pasını çıkardı. Alba da bekletmeden kale önüne topu çevirdi. Morata topu boş kaleye gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46' İkinci yarı başladı

Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Nuri Şahin oyuna dahil oldu

45' | İlk yarı sona erdi

45' | İlk yarı sona erdi

Türkiye 0-2 İspanya

Topla oynama: %68 - %32

Pas yüzdesi: %89 - %74

Toplam şut: 9 - 3

İsabetli şut: 3 - 0

GOL! 37' Nolito

Fabregas savunmamızın arkasına doğru topu kaldırdı. Mehmet Topal kafası ile istediği gibi bir vuruş yapamadı ve altı pasa yakın noktada Nolito yaptığı vuruş ile topu ağlara gönderdi.

GOL! 35' Morata

GOL! 35'  Morata

İspanya kendi sol kanadından hücuma çıktı. Nolito'nun ceza sahasına gönderdiği topu Morata yaptığı kafa vuruşu ile ağlarımıza gönderdi.

29' | Nolito'nun şutu yandan dışarı çıktı

Nolito, ceza sahamızın dışında topla buluştu. Topu kontrol ettikten sonra sert ve düzgün bir vuruş yaptı. Nolito'nun bu etkili şutu direğin az farkla yanından auta gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27' | Hakan Çalhanoğlu'nun vuruşu az farkla dışarıda

Arda Turan ceza sahası dışında rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan Çalhanoğlu'nun vuruşu direğin az farkla üstünden auta gitti.

11' | Top direkten kornere çıktı

Alba'nın sol kanattan ortasına Morata dokundu ve top Hakan Balta'dan sekip direğe çarptı ve kornere gitti. Kullanılan kornerde Pique kafa vuruşunu gerçekleştirdi ve top yerden sekip direğin üzerinden auta gitti.

7' | İspanya tehlikeli geldi

Morata'nın uzaktan şutunu Volkan direğin dibinden kornere gönderdi.

1' | Maç başladı

Maçta Sırbistan Futbol Federasyonundan hakem Milorad Mazic düdük çalıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte ilk 11'imiz;

İşte ilk 11'imiz;
  • Türkiye: Volkan, Gökhan, Mehmet, Hakan Balta, Caner, Selçuk, Ozan, Oğuzhan, Hakan, Arda, Burak

  • İspanya: De Gea, Juanfran, Piqué, Ramos, Alba; Busquets, Fábregas, Iniesta, Silva, Nolito, Morata

Allianz Riviera Stadı'nda bize ayrılan koltuklar Türk bayraklarıyla donatıldı

Allianz Riviera Stadı'nda bize ayrılan koltuklar Türk bayraklarıyla donatıldı
Allianz Riviera Stadı'nda bize ayrılan koltuklar Türk bayraklarıyla donatıldı

Takipçilerimizin maç tahmini

Tribünlerden Türk taraftarlar

Tribünlerden Türk taraftarlar
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA, Goal, OptaCan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
430
188
64
56
45
26
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

Ben ispanyol olsam ben de arda'yı alkışlarım mk, 6 ay futbol oynamama pahasına barça'ya yedek olmaya razı oldu, pogba'ya diyebilir misin kardeş seni şimdi al... Devamını Gör

KOVALA NEJDET

riyakar pezevenkler, arda barça'da kötü oynayıp barça puan kaybettiğinde arda'yı itin götüne sokuyordu ispanyol medyası ve barça taraftarı onu ne çabuk unutt... Devamını Gör

John Rain

Terim'e verilen 3.5 milyon Avro haram olsun. Diğer maçları oynamadan dönelim, rezil olduk...

Pasif Kullanıcı

3,5 milyon degil 15,5 milyon almis, turnuvanin en pahali 3 cu teknik direktoru

Pasif Kullanıcı

keşke ispanya kaleciyi getirmeseymiş amk