Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Estetik Konusunda En Fazla Talep Gören Ülke

Türkiye Estetik Konusunda En Fazla Talep Gören Ülke

cihan çakır
30.12.2014 - 16:36 Son Güncelleme: 25.04.2015 - 01:26

Türkiye Estetik Konusunda En Fazla Talep Gören Ülke

Türkiye Estetik Konusunda En Fazla Talep Gören Ülke

Türkiye de sağlık kuruluşlarının hizmet kaliteleri ve güvenilirlikleri, gerek teknik donanımları, gerek sağlık personelinin yüksek deneyimleri, gerekse de fiyat yönünden oldukça avantajlı oluşları ile gezi ve alışveriş olanaklarının zenginliği Türkiye yi her geçen gün talep edenlerin sayısını dikkat çekici ölçüde artırmakta.

Estetik ' te Türkiye Dünya Markası… 

Artık sağlık kuruluşlarımız turizm profesyonelleri ile el ele vererek sağlıkla tatili birleştiren tedavi paketleri oluşturuyorlar, böylece sürpriz seyahat maliyetleri de ortadan kalkıyor ve yabancıların ülkemizi tercihi daha kolay gerçekleşiyor. Medikal turizmde en büyük öncülüğü ise yıllar öncesinden estetik ve güzellik amaçlı uygulamalarla güzellik turizmini başlatan kuruluşlar gerçekleştirdiler. Türkiyende güzellik merkezleri hizmetlerini uluslararası kalite belgeleri ile tescilleyerek diğer ülke vatandaşlarının gözdesi haline geldi. Güzellikte daha çok tercih edilen alanlar ise antiaging, bacak sağlığı, obezite, spa ve wellness, terleme, rahatlama ve enerji programları olmakta. Ayrıca özellikle Avrupa ülkelerinde sigara içilmemesi yönünde oluşturulan yasal düzenlemelerle, ülke vatandaşlarının sigara bırakma konusunda teşvik edilmeleri de ülkemizdeki sigara bırakma tedavilerine ilgiyi artırıyor. Güzellik merkezleri bünyelerinde güncel trendleri yakalamak suretiyle oluşturdukları hizmet çeşitlilikleri ile turizm ekonomisine anlamlı bir katma değer sağlıyor.

Türkiye’de en çok tercih edilen konular…

Türkiye’de sağlık turizmi için gelenlerin büyük çoğunluğunu kaplıca ve termal tesisleri ziyaret edenler oluşturuyor. Medikal alanda ise saç ekimi ve estetik operasyonlar, göz tedavileri, tüp bebek uygulamaları, fiziksel rehabilitasyon ve hemodiyaliz başlıca ilk 5 sırayı oluşturuyor. Bunların dışında; plastik ve estetik cerrahi, açık kalp ameliyatı, deri hastalıkları, check - up, kanser tedavileri, kulak burun boğaz, hemoroid, organ nakli, eklem protez ameliyatları, kalp-damar cerrahisi, jinekoloji, tümör ameliyatları, beyin cerrahisi, ortopedi ve diş gibi alanlarda her hizmeti talep eden yabancı hastalar, gerek düşük maliyet, gerekse yüksek kalite ve teknoloji standartları nedeniyle Türk hastanelerini tercih etmekteler. Türkiye yi tıp ve güzellik turizmi için tercih eden kişiler eş zamanlı olarak Türkiye ‘nin eşsiz turizm değerlerini de yaşama fırsatı buluyorlar.

Özellikle estetik ve güzellik talepleri ilk sırada… 

Türkiye de özellikle estetik ve güzellik amaçlı uygulamalar gelişmiş teknolojilerinde yardımıyla başarı ile uygulanıyor. Estetik operasyonların Türkiye de fazla yapılıyor olması Türk hekimlerinin başarılarını da Türkiye sınırları dışına taşımış durumda. Şu an Türkiye ye Rusya başta olmak üzere özellikle Ukrayna dan estetik operasyonlar için gelişler de belirgin artış görülüyor. Özellikle Türkiye de Rusça dili yaygın olarak kullanımı da hizmet taleplerinin artışında son derece önemli. Dünyada cerrahisiz esteik işlemlerin taleplerinin her geçen gün belirgin artış göstermesi estetik ve güzellik turizminde de etkisini göstermekte. Estetik amaçlı gelen turistlerin en büyük talebini cerrahisiz işlemler olan dolgu ve botox işlemleri oluşturuyor. Şu anda son derece popüler olan lazerlipoplasti ile cerrahisiz olarak tek seansta sarkma problemleri veya bölgesel yağ problemlerinin çözümü için 3 günlük seyahat paketlerine ilgi oldukça fazla. Cerrahili işlemlerden ise en çok talep edilen göğüs büyültme, liposuction ve yüz germe işlemleri başta talep gören konular. 

Hangi işlemler ve operasyonlar için ne kadar ödeniyor ? 

Botox ile kırışıklık tedavisi 500 EURO

Dolgu ile dudak büyütme 450 EURO 

Saç ekimi 4200 EURO 

LipiVag ile yağ transferi 2900 EURO 

Yüz germe 3600 EURO

Liposuction 3100 EURO

Meme büyütme 4400 EURO

Lazerlipoplasti ile yüz boyun germe 2950 EURO

Kaynak: http://www.gokhanhaytoglu.com/turkiye...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın