Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Yaşayan Bir Kova Burcunun İstese de Burcunun Hiçbir Özelliğini Taşıyamaması

Türkiye'de Yaşayan Bir Kova Burcunun İstese de Burcunun Hiçbir Özelliğini Taşıyamaması

Amy Santiago
15.04.2021 - 07:45

Kova burcu olmak tek başına zaten hiç kolay değilken bir de Türkiye'de kova burcu olmak var..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Resim, müzik, heykel gibi sanat dallarıyla çok ilgili ve oldukça yeteneklidir ama inşallah KPSS'den sonra.

Bunlarla sosyal hayatında ilgilenebileceği hiçbir sosyal alan yoktur. Üstelik özel olarak ilgilenmeye kalkarsa çok masraf olur. İnşallah Kpss'yi kazanınca olacak o da.

2. Özgür ruhlu olduğu için her şeyi bırakıp dünyayı dolaşmak ister ama anası sütünü helal etmeyeceğini söyleyince vazgeçer. En fazla arka mahalleye taşınır.

İşin maddi boyutundan hiç bahsetmeyelim bile...

3. Ergenliklerinde astronot ya da bilim adamı olmak isterler ama koşullar izin vermediğinden bağımsız ruhlarına uygun olarak yeni moda girişimcilik yollarına girerler.

4. Sokrat gibi filozofların halka açık ders verdiği okullara gidip felsefe tartışmaları yapmak isterler ama her yer kardeşler kıraathanesidir.

Bu yüzden kahve ya da kafe ortamlarında çaresizce felsefe yapmaya çalışırlar.

5. İnsanlara yardım etmek kişiliğinin bir parçasıdır fakat arkasından enayi denip durduğunu öğrendikçe bu motivasyonunu kaybeder.

5. İnsanlara yardım etmek kişiliğinin bir parçasıdır fakat arkasından enayi denip durduğunu öğrendikçe bu motivasyonunu kaybeder.

Ek olarak etrafta ona kimseye güvenmemesi gerektiğini söyleyen çok bilmişler varken kim kendini çok uzun süre muhafaza edebilir ki? Kova da olsa insan sonuçta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dünyadaki diğer insanlar için de bir şeyler yapmak isteyen kova burcumuzu anasıgiller zorla ev kredisine sokar. 30 sene kadar başkaları ile ilgilenemeyecek.

Sosyal sorumluluk tarafı yüksek olan kova burcumuz önce kendini kurtarmanın derdine düşerken burcunun bu özelliğini de bu topraklarda hiç eder. Oysa fırsat verilse dünyadaki bir çok insana faydası olacak şeyler yapabilirdi.

7. Normalde açık fikirli olması gereken kova burcumuz, 30'larından sonra kendisiyle aynı dünya görüşüne sahip değil diye büyük kuzenini Facebook'tan siler.

Başlarda böyle olmayan kova burcumuz adeta radyasyona maruz kalmış gibi zamanla gerçek bir sabit fikirliye dönüşür.

8. İnsanların kendisi hakkında ne düşündüğünü pek umursamayan kova burcu 20'lerinin ortasında "elalem ne der" çukuruna düşüverir.

Buna nasıl düştüğünü dahi anlamadan kendini başkalarının ne düşündüğünü umursarken bulan kova burcu, neredeyse burcunun tüm özelliklerini bu yaşlarda kaybetmeye başlar.

9. Yüksek enerjisi ve heyecanı ile bilinen kova burcumuz hayatta yapamadığı bir çok şey yüzünden ağır depresyona girer ve girdiği her ortamda uzaklara dalıp giden o sessiz insana dönüşür.

'Aaa kova burcu musun? Hiç benzemiyorsun.'

10. Sonuç olarak bir zamanlar özgürlüğüne düşkünlüğü, bağımsızlığı, açık fikirliliği ve sonsuz hayal gücüyle birtakım kova burçları yaşardı.

10. Sonuç olarak bir zamanlar özgürlüğüne düşkünlüğü, bağımsızlığı, açık fikirliliği ve sonsuz hayal gücüyle birtakım kova burçları yaşardı.

Şu an hepsi burçlarının özelliklerini, nereye gittiğini merak edip yükseleninde çare arayan insanlara dönüştü. İçinde bir yerlerde hala burcunun özelliklerine tutunmuş tüm kovalara sabır, mutluluk ve mücadele azmi diliyoruz. Lütfen burcunuzun özelliklerini çöpe atmayın, çöpçüler çöp sanıp süpürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
13
12
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Şentürk

ulan ben diyorum benim sorunum ne tabi ya kovayım amk bastırılmış kova burcu sendromu varmış demek ki bende tabi ya özgürlük yok para yok aktivite yok sonra ... Devamını Gör

arslanoglu

Üzücü ama çok doğru tam şuanı anlatıyor ve tam 30 um.. insanlar içimdeki herşeyi öldürdü ve ver aile de etkili. Şimdide niye böylesin az girişimci ol aktif o... Devamını Gör