Görüş Bildir
Haberler
Türkçe ibadet

Türkçe ibadet

Yamtar
06.11.2014 - 06:31 Son Güncelleme: 06.11.2014 - 11:00

İbadet nedir?

İbadet, Tanrı'ya karşı gösterilecek saygı, tazim ve hürmet demektir. ibadet, Tanrı'nın emirlerini yerine getirmek, yasakladığı bütün haramlardan uzaklaşmak manasındadır

Türkçe ibadet:Türkçe ibadet ülkemizde hiç hoş karşılanmamaktadır.Ulu önder Mustafa Kemal Türkçe ezanı okutuğu zaman dindar kesimler kafirlikle suçladılar hatta müslümanlığı baltalıyor yahudi düzeni getiricek denildi.Ama o halkına ezanın manasını gösterdi bunun neresindedir günah arapça okunurken birşey anlamıyoruz sadece camiye gidileceğini biliyorduk birşey anlamamamız sevap anlamamız günah bu bariz yobaz kafalığıdır.Elmalılı Hamdi Yazıra'da Kuran-ı kerimmin cevirisini yaptırdığı zamanda Şehler çıktı kafir olurmu öyle şey bu müslüman değil dediler ama günümüzde baktığımız zaman her Şehin cevirisi mevcuttur.Bunu onlar yaptığı zaman günah olmuyor ama onların dışında birisi yaptığı zaman ise ateistlikle,dinsizlikle suçlanıyor.Atatürk'ün yaptığı bize bak kardeşim Tanrı burda bunu diyor öle yap aç Türkçe oku öğren Arapçayı bir kenara bırak yobaz kalma dedi.

Atatürk'ten önce kim kura'nı okuduğu zaman anlıyordu kimse belirli başlı kişilerden başka bize Tanrı'nın ne dediğini o öğretti.Mekanı Cennet Olsun!

        Şimdi ibadete geldiğimiz zaman,Şu soruyu sık duyarız Hz. Muhammet bir şeyi üç kere yaparsa farzdır.Bende onlara bu soruyu soruyorum Hz.Muhammet abdest alırken arapça alıyordu bunu milyonlarca kez tekrarladı ama sen Türkçe alıyorsun o zaman senin abdestin gecerli değil sizce böyle saçmalık mı ? olur.Haliyle Arap ırkına peygamber geldiği için her şeyini arapça yapıçak ibadetinide duasınıda ,kura'nınıda arapça okuyaçak eğer türklere gelseydi her şeyi Türkçe olucaktı.Biz türkçe yaparsak Tanrı anlamıycak mı? ozaman Tanrıdan bir şey isterken arapça iste,Türkçe ibadet edersek günah mı? yazaçak Tanrı'nın senden istediği ibadet et Ey kulum ! diyor ama Arapça,Türkçe,İbranice falan demiyor.Sadece oku anla ve bana secde et.

 Tanrı'nın ne demek istediğini anlamamız ve ibadet etmemizin nersindedir günah bu en doğal hakkımızdır.Bize ne derlerse desinler bizler bunu yapacağız ve yaptıracağız kim bize ateist,dinsiz diyor umrumuzda değil tek istedğimiz tamamen Tanrı ne diyor ve biz ona türkçe ibadet edeceğiz.

                                                                                                                                                     Emre oras

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0