Görüş Bildir
Haberler
Türk Yapımı Sosyal Medya Uygulaması: Whispto

Türk Yapımı Sosyal Medya Uygulaması: Whispto

zeki özütürk
08.02.2015 - 18:16 Son Güncelleme: 08.02.2015 - 20:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türk yapımı' başlığı kullandığımız ürünlere bir yenisi de bir sosyal medya uygulaması olan Whispto'nun eklenmesiyle artmaya devam ediyor. Oğuzhan Urulu veAyhan Dorman tarafından oluşturulan Whispto, belki de Türk yapımı mobil oyun ve uygulamalar konusunda en iddialısı olarak görünmekte. 

Whispto, yeni bir sesli sosyal medya ağı olarak karşımıza çıkıyor. iOS ve Android platformunda bulunan bu ağa kendi websitesi üzerinden de erişebiliyorsunuz. Hayata Ses Kat sloganıyla servis edilen Whispto yapı olarak instagrama benzeyen ama sadece sesli mesajlar bırakarak iletişim kurmanızı sağlayan bir sosyal ağ olarak düşünülmüş. Dünya'da örnekleri bulunsa da Türkiye'de ilk olan bu sosyal ağın takipçileri ve kullanıcıları da günden güne artıyor.

Twitter'da yazıdığınız her şeye nasıl Tweet adı veriliyorsa uygulama geliştiricileri de takipçilerinize yollayacağınız her ses kaydına Whisp adı vermişler. Hoş bir düşünce olmuş.

Bu whispler için konulan azami süre 60 saniye olarak belirlenmiş. Alacağınız en fazla 1 dakika süreli ses kayıtlarıyla takipçilerinize paylaştığınız uygulama takipçileriniz tarafından tekrar whisp olarak cevaplanabiliyor. Whispleri diğer sosyal ağlarda paylaşabilmenize olanak tanıyan Whispto, aynı zamanda özel mesaj olarak atabilmenizi de sağlıyor.

Farklı bir deneyim sunan Wispto'da etkinlikler, popüler paylaşımlar ve hastagleri de görebildiğiniz uygulamada şimdiden fenomen kullanıcılar bile olmaya başlamış. Hatırlatıcı alarm adı verilen bir özelliği de barındıran uygulama, bu özellik sayesinde alarm kurarken farklı bir deneyim de sağlayabiliyor.

Whispto'nun Barındırdığı Özellikler

Sınırsız sayıda Whisp kaydetme, dinleme, gönderme 

Whisp'leri dizinler altında depolama

Özel mesaj gönderme/alma

'Tavsiyeler' ve 'Trendler' aracılığıyla sosyal alanı genişletme

'Kategoriler' aracılığıyla ilgi alanına göre takip etme

Diğer sosyal mecralarda paylaşım

Uygulamanın yakında çıkacak olan yeni sürümü ile ses kayıtlarınıza fotoğraf ekleyebilmek gibi çeşitli yeni özellikler de yer alacağını belirten uygulama geliştiricileri gerçekten hoş ve kullanımı kolay bir uygulama yapmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son olarak web sitesi üzerinden de takibi yapabildiğiniz whisp takibiyle de güzel bir özellik katan uygulama bu açıdan da güzel bir seçenek sunarak kullanıcıları bilgisayarları üzerinden de whisp dinleyebilmelerine olanak sağlamış.

Fakat denerken farkettiğim bazı hataları ve eksikleri de yok değil. Örnek vermek gerekirse kayıt esnasında girdiğiniz telefon numaranıza bir onay mesajıyla güvenlik önlemi alınması ihmal edildiği gözüme çarptı.

Ayrıca dikkatimi çeken bir detay ise Facebook ve Twitter gibi sosyal mecralardan arkadaş bulma yöntemini barındırmıyor. Örneğin ben yeni kayıt oldum ve arkadaşlarımdan kimlerin kullandığını bilmiyorum. Bunun için Facebook ve Twitter bağlantılarımı eşleştirdikten sonra davet etme dışında kayıtlı olan arkadaşlarımızı ekleme seçeneği de olmalı. Seçeneklerden yapabildiğimiz entegrasyonu da kayıt ekranına eklemeleri de güzel olabilirmiş. (Facebook ve Twitter üzerinden kayıt bulunuyor fakat profilimize kayıt olurken ekleyemiyoruz)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu gördüğüm eksikler dışında bir başka eksiklik görmediğim uygulama ile Türk geliştiriciler tarafından oluşturulan bu farklı bir sosyal ağ ileride (hatta yakında) popüleritesini arttıracağını düşünüyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın