Görüş Bildir
Haberler
Türk Telekom'un Yönetiminden Beş, TÜPRAŞ'tan Bir Bakan Yardımcısı Çıktı!

Türk Telekom'un Yönetiminden Beş, TÜPRAŞ'tan Bir Bakan Yardımcısı Çıktı!

Emre Ordu
02.04.2022 - 12:36 Son Güncelleme: 02.04.2022 - 19:06

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, Türk Telekom'un yönetiminde beş, TÜPRAŞ'ın yönetiminde ise bir bakan yardımcısının bulunduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yeni şekillenen Türk Telekom yönetim kurulunda beş, TÜPRAŞ yönetim kurulunda ise bir bakan yardımcısının bulunduğunu ortaya çıkardı. 

Kısa süre önce Türkiye Varlık Fonu'nun yüzde 55 hissesini aldığı Türk Telekom'un  olağan genel kurulu 31 Mart 2022'de tamamlandı. Oylama sonucunda yeni yönetim kurulu üyeleri belli oldu. Yeni yönetimde bakan yardımcılarının ağırlıkta olduğu görüldü. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları Ömer Fatih Sayan, Selim Dursun, Enver İskurt ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan ve Cengiz Yavilioğlu yeni yönetim kurulunda yer aldı. 

Kurulda ayıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut ile Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut da yer aldı.

Aylık 80 bin TL maaş

Aylık 80 bin TL maaş

CHP'li Yavuzyılmaz bakan yardımcılarının Türk Telekom yönetim kurulundan aylık 40.618 TL maaş aldığını belirtti. Söz konusu isimlerin bakan yardımcılığından da 39.537 TL maaş aldığını ve aylık toplam 80 bin TL maaş elde ettiklerini aktardı. 

Yavuzyılmaz verdiği bilgiye kaynak olarak Türk Telekom Genel Kurul Tutanağını gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir bakan yardımcısı da TÜPRAŞ'ta

Bir bakan yardımcısı da TÜPRAŞ'ta

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz ayrıca Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş’ın bakan yardımcılığının yanı sıra TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesi yaptığını açıkladı. 

Bakan yardımcılığı maaşının 39 bin 537 lira olduğunu belirten Yavuzyılmaz, Elitaş’ın TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğinden de ayda 67 bin 500 lira aldığını aktardı.

Elitaş’ın aylık gelirinin 107 bin 37 liraya yükseldiğini aktaran Yavuzyılmaz, kaynak olarak 15 Aralık 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile 30 Mart 2022 tarihli TÜPRAŞ Genel Kurul tutanağını paylaştı.

Ayrıca bakınız👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
13
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
caruso

adamlar ülkeyi ne yedi lan dibine kadar sıyırıyorlar.emilecek her yeri dibine kadar emiyorlar

Pasif Kullanıcı

Acaba bunların maaşını 'herşeye zam geldi alım gücü azaldı' diye yükseltiyorlar mı yoksa sabit 40 bin mi ?

Halil Değerli

Ahtapot gibi... Dört bir yandan ülkeyi sarmışlar... Sömürüyorlar... .... 😠🤪😡