Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Yavuzyılmaz Açıkladı: 313 Bin TL Maaş Alan Bakan Yardımcısı Kim?

CHP'li Yavuzyılmaz Açıkladı: 313 Bin TL Maaş Alan Bakan Yardımcısı Kim?

Çift maaşlı bürokratların korkulu rüyası haline gelen CHP'li Yavuzyılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 4 yardımcısından birinin aylık maaşının 313 bin lira olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, farklı isimler altında (huzur hakkı vb.) birden çok maaş alan AKP’li bürokratları ve aldıkları maaşları ortaya çıkarmasıyla tanınan bir isim.

Yavuzyılmaz, ifşalarıyla "çift maaşlı bürokratlar" konusunun ülke gündemine gelmesini sağlamıştı.

Çift maaşlı isimler arasında eski bakanlar, bakan yardımcıları, hatta o günlerde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olan Nureddin Nebati de vardı. 👇

Maaşı 170 binden 310 bine çıkmış!

Maaşı 170 binden 310 bine çıkmış!

Yavuzyılmaz, bugünkü Twitter paylaşımlarında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın 300 bin TL'yi aşan gelirine yer verdi.

Aplaslan'ın adı, geçen yıl Yavuzyılmaz'ın yaptığı ifşalarda da geçiyordu. Yavuzyılmaz, o dönemde bakan yardımcılığından 27 bin 717 TL maaş alan Alpaslan'ın toplam gelirinin Kuveyt Türk'ten gelen paralarla birlikte 176 bin TL'yi bulduğunu açıklamıştı.

Bugünkü tweet'lerinde Alpaslan'ın 2022'deki gelirini paylaşan Yavuzyılmaz, Alpaslan'ın bakan yardımcısı maaşının 39 bin 357 TL'ye yükseldiğini belirtti. 

CHP'li isme göre Alpaslan, Kuveyt Türk Yönetim Kurulu üyeliği dolayısıyla 'huzur hakkı' olarak 142 bin 518 TL, buna ilave olarak da 131 bin 995 TL gelire sahip. Böylece AKP'li bürokratın aylık geliri 313 bin 870 TL'yi buluyor.

👇

👇
twitter.com

Yavuzyılmaz, yaptığı hesabı da böyle paylaştı 👇

Yavuzyılmaz, yaptığı hesabı da böyle paylaştı 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
22
18
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
riverk

Şey, ben de huzur hakkı alabilir miyim acaba?

Trabzonnn

Diyoruz ya hala bunları nasıl destekleyebiliyorlar diye işte böyle

İbrahim

2 üni, 3 üni bitirmiş gençler de iş arasın dursun bulamasın gitsin günde 10-12 saat çalışıp asgari ücret alsın hatta o işi bile bulamasın.