Görüş Bildir
Haberler
Türk, Rum ve Trakya Göçmeni Birçok Nüfusu Bünyesinde Barındıran Narlı Köyü

Türk, Rum ve Trakya Göçmeni Birçok Nüfusu Bünyesinde Barındıran Narlı Köyü

Nur YILMAZ
19.09.2022 - 00:06

Eski ismi ile Roda, yeni ismi ile Narlı Köyü, Paşa Limanı Adası’nın karşısında yer almaktadır. 1926 senesinde Narlı ismini alan bu köy mütevaziliği ve tatlılığı ile bilinmektedir. Köy genellikle yaz mevsiminde kalabalık olmaktadır. Kış mevsiminde yaklaşık olarak 1000 kişilik bir nüfusa sahiptir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Narlı Köyü Gezilecek Yerler

Narlı

Narlı Köyü, Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı bir köydür. Ocaklar ve İlhan köyleri arasında yer alan bu köy Kapıdağ Yarımadasının batısında yer almaktadır. 1924 senesinden önce yalnızca Rumların yaşadığı bir köy olan Narlı'da sıklık ile Pomakça duyabilirsiniz.

1.Aziz Dimitrios Kilisesi

Aziz Dimitrios Kilisesi

Aziz Dimitrios Kilisesi, Rumların yaşadığı dönemden kalma bir kilisedir. O dönemden kalma tek yapı olduğu düşünülen Aziz Dimitrios Kilisesi aynı zamanda Narlı'daki tek kilisedir.

Selanik'te doğan ve zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Aziz Dimitrios 260 senesinde hayata gözlerini açmıştır. Asker olarak bir hayat geçiren Aziz Dimitrios, Hristiyanlığı askerlerine öğretir ve pek çok asker Dimitrios'tan eğitim almaya başlar. Bu sayede Hristiyanlık yayılmaya başlar.

2.Narlı Liman

Narlı Liman

Güneşlenmek, balık tutmak ya da yürüyüş yapmak ve manzaranın keyfini çıkarmak için uğrayabileceğiniz Narlı köyü limanından denizin açıklarına doğru baktığınızda gördüğünüz şey batık gemidir.

Balıkçılık ile geçinen bu köyde bu batık geminin çıkartılması köy halkı tarafından istenmiştir.

3. Narlı Köy İçi

Narlı Köy İçi

Narlı köyü, sahil hattı boyunca yerleşim yeri olan bir köydür. Bu yüzden tüm sokakları denize açılmaktadır. Küçük bir köy olduğu için tüm sokaklarını rahat bir şekilde gezebilirsiniz. Rumlardan kalan arnavut kaldırımları ve evler kısmen kendini korumuştur. Sahile doğru ilerledikçe evlerin şekilleri değişmekte ve 2, 3 katlı evler görülmektedir.

Narlı’ya Nasıl Gidilir?

Narlı

İstanbul'dan İdo ile, Tekirdağ’dan RoRo ile Erdek gelebilir, buradan ise Narlı minibüslerine binerek köye ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınız ile Narlı'ya ulaşmak çevresindeki köyleri de gezme fırsatı bulmanızı sağlayacaktır.

Erdek Narlı arası 21 kilometrelik bir mesafededir. Erdek'ten Narlı'ya ulaşım yaklaşık 38 dakika sürmektedir. Yaz mevsiminde saat başı minibüs bulunurken, kış mevsiminde 19.00'da minibüs bitmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Narlı’da Nerede Kalınır?

Narlı

Narlı köyü konaklama konusunda misafirlerine çok geniş seçenekler sunmamaktadır. Narlı'da konaklama için sizlere önerebileceğimiz butik otel Tuğla Ev Butik Oteldir.

Tuğla Ev Butik Otel

Suit ve çift kişilik odaları bünyesinde barındıran bu otelde minibar, klima, dolap, balkon, dağ manzarası, oda görevlisi ücretsiz ilave yatak, buzdolabı/derin dondurucu, kahve makinesi, çay makinesi, televizyon gibi pek çok hizmeti bünyesinde barındırmaktadır.

Adres: Narlı, Köy İçi, 10500 Erdek/Balıkesir

Telefon: 0506 640 28 00

Gezgin Yorumları

'Sanki otelde değil kendi evinizde gibisiniz. Otel bu yarım adadaki en güzel en temiz ve yemekleri mükemmel olan bir butik otel. Bunların hepsi bir yana otel sahibi Reha bey, ki biz bey değil abi diyoruz çok mütevazi ve mükemmel bir insan, sohbetiyle olsun kişiliğiyle olsun çok iyi birisi. Giden kişilerin kesinlikle pişman olmayacağı bir yer. Sessiz sakin kalabalıktan uzak bir köy. Lakin köy olduğuna bakmayın aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Reha abimize tekrar çok teşekkür ediyorum.'

Narlı’da Ne Yenir?

Narlı
  • Sütlü ve zelnuk böreği

  • Ebegümeci dolması

  • Kabakçiçeği dolması

  • Tahin Helvası

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamafih

Zelnuk değil Zelnik.