Görüş Bildir
Haberler
Türk Lirası'nın 50 Gündür Önlenemeyen Düşüşü

etiket Türk Lirası'nın 50 Gündür Önlenemeyen Düşüşü

Onedio Medya
02.12.2016 - 20:01 Son Güncelleme: 03.12.2016 - 00:15

Türk Lirası, ABD Doları karşısında hızlı değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru bugün de 3,60 seviyesine yaklaşarak rekor tazeledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre TL'nin Dolar karşısında bugünkü değer kaybı yüzde 2'nin üzerinde. Yılbaşından bu yana ise yüzde 22'lik bir değer kaybı var.

Bu değer kaybının yarısından fazlası ise sadece son 50 gün içerisinde gerçekleşti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeleri başlattığı 12 Ekim tarihinden itibaren TL'deki değer kaybı hız kazandı.

8 Kasım'da ABD Başkanlık seçimini piyasa beklentilerinin ve seçim anketlerinin aksine Donald Trump'ın kazanması, tüm gelişen ülke para birimlerinde olduğu gibi TL'de de satış baskısı yarattı.

12 Ekim'den bu yana yaşanan değer kaybı yüzde 16,3 seviyesinde.

Ancak özellikle son 10 günde TL'deki değer kaybı diğer gelişen ülke para birimlerindeki değer kaybının da üzerinde.

TL'deki negatif ayrışmayı kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, bunun gerekçesinin 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimi olduğunu ifade ederek 'Türkiye uçurumun kıyısından döndü. Dalgalanmalar bir ay daha devam edebilir' diyor.

Piyasalar darbe girişimi sonrası verdiğinden çok daha sert tepki verdi

Piyasalar darbe girişimi sonrası verdiğinden çok daha sert tepki verdi

Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçen 50 gün ile son 50 günde TL'nin yaşadığı değer kaybı kıyaslandığında piyasanın şu an yaşanan gelişmelere darbe sonrası sürece verdiğinden çok daha sert tepki verdiği görülüyor.

Darbe sonrası geçen 50 gün içerisinde TL'nin Dolar karşısındaki kaybı yüzde 2,3.

Son 50 gündeki kayıp ise yüzde 16,3 seviyesinde.

Bu akşam Başbakan Yıldırım başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası 'Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.' denildi. Ayrıca alınan tedbirlerin hafta içi açıklanacağı belirtildi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
365
118
40
21
19
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
B777

Savaştan perişan olmuş Suriye'nin para birimi, son bir ayda Türk Lirası karşısında %10 değer kazandı. İstikrar abidesi Türkiye... Merkez Bankasının BİST'deki... Devamını Gör

vOLCano

"teğet geçecek" yahu merak etmeyin aaaa

B777

Son iki kriz şöyle olmuştu; ilk kriz bize uğramamıştı (yersen). İkincisi teğet geçmişti. Önümüzdeki kriz de artık bi sokup çıkartacak buna hazırlıklı olmakta... Devamını Gör

Çağdaş Oğan

tarım ülkesiyiz, desen değiliz, fasülye, mısır, pirinç, daha nica temel tarım ürünleri ithal, hayvancılık ülkesiyiz desek, etin durumu ortada, hayvancılıkta ... Devamını Gör