Görüş Bildir
Haberler
Türk Eğitim-Sen: '150 Bin Öğretmen Açığı Var'

Türk Eğitim-Sen: '150 Bin Öğretmen Açığı Var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyururken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu sayının çok yetersiz olduğunu ve en az 150 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

20 bin öğretmen atamasıyla ilgili görüşü sorulan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bugün açıkladığı öğretmen atama sayısına dair karar revize edilmeli, ilave öğretmen kadrosu mutlaka tahsis edilmelidir. Salgın sürecinin eğitime yaptığı tahribatın giderilmesi için tedbirler hızlıca alınmalıdır. İlk adım da öğretmen açığını gidermektir.

Geride bıraktığımız yılda 81 ilde 80.583 ücretli öğretmen çalıştırıldı. Öte yandan Valiliklerin resmî beyanlarına göre ülkemizde 150 bin öğretmen açığı var.

"Eğitimde tasarruf olmaz"

"Eğitimde tasarruf olmaz"

Hal böyleyken, 2021’de 20 bin atama yapılması bu sene emekli olanların boşluğunu ancak karşılayacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bugün açıkladığı öğretmen atama sayısına dair karar revize edilmeli, ilave öğretmen kadrosu mutlaka tahsis edilmelidir.

Her zaman diyoruz, eğitimde tasarruf olmaz. Eğitimde gideremediğimiz her eksikliğin, gelecek yıllara uzanan olumsuz yansımaları olacaktır.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

öğretmen ol hayat ne güzel amk 8 ay çalış 4 ay yat bana göre gereksiz ama olmak güzel olur lan

arslanoglu

Yakında dijital eğitime tam geçiş olup bi CD bi tv yetecek gözüyle bakılıyor küresel dünya düzeninde

Ukela

Türkiye'de öğretmen açığı yok , çünkü bu ülkede öğretmen yok , olmayan şeyin ne açığı olsun , haa sözüm meclisden dışarı belki üç beş tane vardır , onlara la... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kpss sınavı kolay bir sınav değil. İkinci olarak sınav içeriği uzmanlık becerisi ölçmekten uzak. Üçüncü bir husus; sınavı kazandığı hâlde berbat öğretmen say... Devamını Gör