Görüş Bildir
Haberler
TV
Türk Dizi Sektöründe Yaşam Mücadelesi Vermiş 8 Alternatif Dizi

Türk Dizi Sektöründe Yaşam Mücadelesi Vermiş 8 Alternatif Dizi

28.06.2014 - 19:43 Son Güncelleme: 30.06.2014 - 02:56

Türk Dizi Sektöründe Yaşam Mücadelesi Vermiş 8 Alternatif Dizi

Arka Sokaklar hala devam ediyor. Kurtlar Vadisi'nin 11 yılda gezmediği kanal kalmadı şimdi ikinciye dönüyor. Doktorları o kadar çok ısıtıp ısıtıp önümüze koydular ki aşk meşk işlerinden fırsat bulsalar bize yarı zamanlı bir tıp eğitimi verebilirlerdi. Çocuklar Duymasın bitti, iki kere yeniden başlattılar. Daha da başlatırlar gibi...

Bu dizilerin yıllar yılı devam etmesine sebep birçok neden bulunabilir. Ancak ne kadar kaliteli yapım oldukları, özellikle bazıları için, tartışma götürür. Ne diyelim sitcom koltukları etrafında dönen bildik bilindik bölümlere imza atmaktan, her türlü işe bir minibüs dolusu komiserin koşturduğu diziye bölüm yetiştirmekten, her sene yeni bir büyük düşman yaratmaktan derin derin hikayeler uydurmaktan yorulmamış senaristlere helal olsun... 

Böyle dizilerin arasında kaybolmuş, reyting canavarına yenik düşmüş onlarca dizi var. Ve evet, neredeyse hepsi Beyaz'a konuk olduktan sonra yayından kaldırıldı. Zaten pek çoğu klişenin dibiydi diyebilirsiniz, ancak aralarında öyleleri de vardı ki seyircinin gönlünde taht kurdu, candır, dizinin hasıdır dedirtti. Bir kısmı sonuna kadar direndi, bir kısmı 13 bölümde kaldı, öteye gidemedi.

İşte onlardan bir kısmı, unutulmuş başka diziler varsa  paylaşalım lütfen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Behzat Ç.

1. Behzat Ç.

Bir Ankara polisiyesi.

İlk fragmanı gördüğümde bu ne ki la, tutmaz bu demiştim. Şimdi pişmanım.

Ankara'da günlük diziler haricinde kaliteli bir yapımla, bu şehri sevenleri gururlandırmıştır. Alkolik, küfürbaz, kafadan kontak bir amir ve ekibi. Her bölüm farklı bir cinayet ama süreklilik arz eden ana bir hikaye.

Emrah Serbes'in romanından uyarlama, gerçi ilk kitapta anlatılan sadece ilk bölüm.  Emniyet teşkilatı en doğru bir şekilde bu dizide anlatılmıştır. Yeri geldiğinde ülke sorunlara değinmek çekinilmemiştir.Oyuncu kadrosu, diyaloglar, senaryo harika. Belki anlatacak çok söz de yok. İzleyen bilir.

Özellikle ilk sezon ve sezon finali bir numaradır. Ayrıca Nejat İşler'in de sonuna kadar devam edebildiği ender dizilerdendir, tabi beş altı bölümde bir gözüküyordu kendisi.  

Reytinglere ve baskıya karşı da epey direnmiştir. 96 bölüm az değil hani, üstelik üç film çekilmiş. Gerisinin geleceği umuyoruz. 

'Biz de mutsuz olalım'

2. Leyla ile Mecnun

2. Leyla ile Mecnun

Bu diziyi anlatabilmek zor... Ayrı bir kafanın ve samimiyetin ürünüdür. 103 bölüm an oldu gülmekten nefesimiz tükendi; an oldu gözlerimize toz kaçtı, gizliden ağladık.

Leylaların biri gitti, biri geldi. Mecnun'un aşkı bitmedi.

Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Diziyi yayından kaldırıp, şimdilerde eski bölümleri üzerinden rant sağlayan kanala da helal olsun (!)

'O gemi bir gün gelecek İsmail Abi'

3. Üsküdar'a Giderken

3. Üsküdar'a Giderken

13'ün lanetine yenik düşmüş dizilerdendir. Belik de kara mizah türünde bir ilk, sonraki absürt komedilerin öncüsüdür. Şimdilerde Selçuk Aydemir ekibinin belirli isimleri bir araya getirmiş. İzlerken aaa bu da varmış demekten yoruluyorsunuz. 

Hikayesiyse; kendi halinde, hayalet bir babaya yakışır hayalperest bir oğlanın mutsuz ablası ve yaşlandıkça tuhaflaşmış annesiyle yeni bir hayata başlaması konu edinilir.

Otoparkta geçen bölüm şahanedir.

Bu dizinin reytinge yenik düşmesi, seyircisin -ben gibi- halka küsmesine sebep olmuştur.

4. Kayıp Şehir

4. Kayıp Şehir

Tomris Giritlioğlu'nun önemli projelerinden biridir. Bu dizide gerçekten bir şeyler anlatma kaygısı vardır. Parıltılı hikayeler peşinde koşmak yerine, şehrin o bilinmeyen, göz ardı edilen eski püskü yamalı yaşamlarına temas edilmiştir. Üstelik duygu sömürüsüne başvurmadan...

Gökçe Bahadır'ın ne kadar iyi bir oyuncu olduğunun da ispatıdır. Bir de o tipte ve ondan daha yetenekli birçok Türk oyuncu varken Nik Xhelilaj tercihinin hala çözemedim gitti, biri bana açıklasın lütfen. Bir de dublaja katlanmak zorunda kaldık.

Reytinglere yenip düşmüştür, üstelik günü ve saatiyle hayli oynayarak seyircisine resmen işkence çektirilmiştir.

5. Şubat

5. Şubat

Bu dizi neydi ya... 

Eflatun Film'in harika yapımlarından biridir. Reytingler yüzünden erken bitmiştir ancak 32 bölüm olsun çekilmiştir.

O parıltılı şehrin yer altında, kenar mahallerinde geçen bir 'ninja kaplumbağalar' misali fantastik kurgu bir dizidir.

Diyaloglardaki sadelik ve vuruculuk yer gelir can yakar. Herkesin oyunculuğu üst düzey fakat Nadir Sarıbacak'ın Duble performansı tek kelimeyle muhteşemdir. 

32 bölüm izlemek için vakit bulamayanlar, en azından Samim Akça'dan (Özkan Uğur) kam ağacının hikayesini dinlesinler.

 http://www.youtube.com/watch?v=8zBbWRnrG58

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uçurum

6. Uçurum

Kerem Deren'İn Ezel'den sonraki cesur bir projesidir. Moldova'dan abla kardeş iki kızın Türkiye'deki kadın tacirlerinin eline düşmesini konu edinir. Kendine has bir seyirci edinmiştir, seveni çoktur lakin. Ama maalesef sevmeyeni, izlemeyeni daha çoktur. Ay Yapım çekseydi durum daha farklı olur muydu merak konusu...

7.İşler Güçler

7.İşler Güçler

Anlatmaya gerek yok. Bipsiz izlemezseniz olmaz. Küfüre, bel altına takılıp kalacaksanız bu şahane diziden mahrum kalırsınız.  Bu dizi sayesinde dizi piyasasında işler nasıl yürür, kanal yapımcı işleri nasıl görülür öğrenmeyen kalmadı. 

Her bir bölüm tekrar tekrar izlemeye değer, özellikle 14.bölüm efsanedir. Belki daha devam edebilirdi ama anlatacak bir şeyimiz kalmadığı için bitirdik dediler. Böyle bir piyasada bu cümleyi kurabilmek zor olsa gerek. Kardeş Payı da göstermektedir ki bu ekip daha çok iş yapacak, seyirci kaliteli komediden geri kalmayacak.

8. Ben De Özledim

8. Ben De Özledim

O malum olaydan sonra TRT yol verince, Leyla ile Mecnun ekibi yeni bir diziyle karşımıza çıkmış ve sevenlerini üzmemişti. İşler Güçler'in çakması derken hikaye bir anda yine kendi tadını bulmuştu, fakat 13'e yenilmiştir. 

Bir Leyla ile Mecnun değildi ama olsun. Ne yapım ekibi, ne oyuncular, ne de bu dizinin hayranları Leyla ile Mecnun'un tesirinden uzun bir süre kurtulamayacak gibi gözükmekte. Özellikle Burak Aksak'ın farklı bir şeyler yazıp yazamayacağını şahsen ben çok merak ediyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
84
38
8
8
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
:-)

suskunlar da olsaydı keşke :(

Tolga Sezer

sırf yorumunu beğenmek için üye oldum..

Mustafa Taysi

arkadaşlar belirtmiş ama listenin sonunda kadar 7 numarayı bekledim efsanelerin efsanesidir kesinlikle

Culog

7 numara olmadan bu liste eksik kalır.Armağan'ın dik kafası detaycı yapısı ve gizliden aşkı , haydarın saf duru ve keskin soğan kokulu zekası , Recebin cimr... Devamını Gör