Görüş Bildir
Haberler
Tunceli'de 4 Ton Patlayıcı Ele Geçirildi

Tunceli'de 4 Ton Patlayıcı Ele Geçirildi

Onedio Medya
19.09.2015 - 16:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli Ovacık'ta PKK'ya düzenlenen operasyonda bir kısmı patlatılmaya hazır yaklaşık 4 ton patlayıcı ele geçirildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Otlubahçe ile Aslıca Köyü arasındaki sık ormanlık alanda PKK'ya operasyon düzenlendi. Arazi taramasında 10 ayrı sığınak, mağara ve depo bulundu. Jandarma Özel Harakât timleri mağara ve yeraltı sığınaklarında yaptığı aramada 4 ton patlayıcı ele geçirdi.

Büyük bidonlar ve çuvallara yerleştirilen patlayıcı maddelerinin bir kısmının kullanıma hazır olduğu, bir kısmının da hammadde olduğu belirtildi. Ele geçirilen 4 ton patlayıcı Ovacık Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yerinde imha edildi.

Arazi araması sırasında PKK'lıların, askerlerin geçiş yollarına tuzakladığı iki ayrı patlayıcı da bulundu. 10 büyük mutfak tüpüne hazırlanmış ve toplam 400 kilo ağırlığındaki bombalı tuzaklar, askerler tarafından yerinde imha edildi.

Ayrıca 4 gündür bölgede süren operasyon da tamamlandı. Şehit polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun adının verildiği hava destekli operasyonda, en az 30 PKK'lı öldürüldü.

Operasyonda tespit edilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için 2 F-16 tarafından belirlenen 6 hedef vuruldu. Bölgeye, taarruz helikopter kolunun himayesinde S-70 Skorsky helikopteriyle Jandarma Komando timleri de indirilerek, PKK'lıların muhtemel kaçış noktaları kapatıldı. Daha sonra hedefler bir F-16 uçağı ve taarruz helikopter kolu tarafından yeniden vuruldu. Operasyon bitince askerler bulundukları yerlerden helikopterlerle alınarak birliklerine götürüldü.

Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları 22 Ağustos 2015'te Tunceli'de 22 ayrı noktaya yaptığı hava harekâtında, örgütün yaz mevsiminde kullandığı 14 değişik yerdeki barınma noktasını imha etmişti. Hava hedeflerine karşı kullanılan PKK'ya ait 8 ağır makineli tüfek mevzisiyle 4 Zağros keskin nişancı mevzisi de kullanılamaz hale getirilmişti.

DHA, AA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0