Görüş Bildir
Haberler
Tükettiğiniz Takdirde Sizi Zehirleyerek Acılı Bir Şekilde Ölüme Götürecek 10 Zehirli Besin

Tükettiğiniz Takdirde Sizi Zehirleyerek Acılı Bir Şekilde Ölüme Götürecek 10 Zehirli Besin

Yürüyecek yaşa geldiğinizde, ebeveynleriniz muhtemelen neyin yenmesinin güvenli olup olmadığı arasındaki farkı anlamanız için ciddi bir çaba sarf etmiş olacaklardır. Bazı şeylerin zehirli olup olmadığını anlamamız için ambalajların üzerinde semboller ve tavuk ve bira gibi diğer şeyler için de, kimsenin bakterilerden hastalanmaması için bunları nasıl güvenli bir şekilde kullanacağımızı ve hazırlayacağımızı anlamamıza yardımcı olmaya çalışan kurallar ve düzenlemeler vardır. Ne de olsa kimse zehir yemek istemez. Devamı içeriğimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sadece 2 çay kaşığı küçük hindistan cevizi toksik etkilere neden olabilir..

1. Sadece 2 çay kaşığı küçük hindistan cevizi toksik etkilere neden olabilir..

Her sonbaharda balkabağı baharatı çılgınlığı kahveye, keke, mısır gevreğine ve hatta kedi kumuna katılan aromasıyla Batı dünyasını kasıp kavuruyor. Her balkabağı turtası tarifine gerekli bir katkıdır ve tarçın, zencefil, karanfil ve hindistan cevizi içerir. Küçük hindistan cevizi aslında sarhoşluğa yol açabilir ve aslında baharat yıllardır kafayı bulmanın bir tür tamamen doğal, düşük bütçeli yolu olarak lanse edilmiştir. Küçük hindistan cevizinin uyuşturucu olarak kullanımı akut psikotik semptomların yanı sıra baş dönmesi, halüsinasyonlar, nöbetler, organ yetmezlikleri ve bazı durumlarda diğer uyuşturucularla birlikte kullanıldığında ölüme yol açabilir.

2. Balon balığı doğal olarak zehirli değildir.

2. Balon balığı doğal olarak zehirli değildir.

Fugu ya da balon balığı, şahsen hiç görmemiş olsak bile çoğumuzun adını duyduğu kötü şöhretli bir yiyecek olmuştur. Balon balığındaki toksisite, balığın karaciğerinde yoğunlaşan tetrodotoksin adlı bir şeyden kaynaklanır. Eğer bu toksini tüketirseniz, vücudunuzdaki sinir hücrelerini bloke eder. Bunun sonucunda kaslarınız artık kasılamaz hale gelir. Hafif bir vaka uyuşukluğa neden olabilir ve nefes almayı zorlaştırabilir. Ancak ağır vakalarda, kaslarınız hiç kasılamadığı için akciğerleriniz ve kalbiniz çalışamaz ve ölürsünüz.

3. Çoğu yabani badem zehirlidir.

3. Çoğu yabani badem zehirlidir.

Sadece Kaliforniya'da 11 milyar dolarlık bir badem endüstrisi var ve bu da insanların bu yemişler için gerçekten çıldırdığını gösteriyor. Badem sütü, badem dünyasında önemli bir oyuncu haline gelmiştir, ancak tek başına fındık hala oldukça popülerdir ve atıştırmalık olarak, tahıllarda, şekerlemelerde ve daha pek çok alanda kullanım alanı bulmaktadır. O halde sadece şans eseri yenilebilir olmaları biraz ironik. Eski usul bademler genel olarak zehirliydi ve bugün bile yabani badem yemeye çalışırsanız tadı acı olacak ve yaklaşık 50 tane yerseniz potansiyel olarak ölümcül olacaktır. Sağlıklı bir yetişkini öldürmeye yetecek ve bir çocuğu öldürmeye yetecek kadar siyanür vardır.

4. Zehirli patatesler kil sosuyla güvenle yenebilir.

4. Zehirli patatesler kil sosuyla güvenle yenebilir.

Patatesin kesinlikle tuhaf bir geçmişi vardır. Patatesleri daha lezzetli hale getirmenin yanı sıra, kil başka bir amaca daha hizmet ediyordu: toksinleri nötralize etmek. Yabani patatesler solanin ve tomatin adı verilen bileşikler içeriyordu. Toksin bileşikler kile bağlanır ve sindirim sisteminizden geçer. Her ne kadar sağlıklı patatesler de olsa, bazı zehirli türler hala varlığını sürdürüyor ve yenilebilir hale getirmek için kil sosuyla servis ediliyor.

5. Kabuklu kaju fıstığı zehirlidir.

5. Kabuklu kaju fıstığı zehirlidir.

Kaju hariç, yemek isteyebileceğiniz hemen hemen her kuruyemiş kabuklu olarak satın alınabilir. Çünkü kabuklu kaju fıstığı zehirlidir. Ve bundan etkilenmek için kabuğunu yemeniz gerekmez. Kaju kabuğundaki yağ kızarıklıklara ve kabarcıklara neden olabilir. Kaju fıstığı zehirli sarmaşık ve zehirli sumak ile aynı familyadandır, bu yüzden tahriş edici yağ üretirler. Nadiren de olsa, yağı yok etmek için uygun şekilde kavrulmamış veya buharda pişirilmemiş kendi işlediğiniz kajuları tüketmek, dermatit gibi nedenlerle hastaneye yatmanıza neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Grönland köpekbalığı etinin yenilebilir olması için fermente edilmesi gerekiyor.

6. Grönland köpekbalığı etinin yenilebilir olması için fermente edilmesi gerekiyor.

Birçoğumuz Grönland köpekbalığı görmeyeceğiz, hele hele yemek için hiç heveslenmeyeceğiz ama biliyorsunuz ki dünyada yüzü olan bir şey varsa, birileri onu yemeye çalışmıştır. Yavaş hareket eden ve oldukça uzun ömürlü okyanus sakinleri olan Grönland köpekbalığını yemeye çalışmanın sorunu, etinin zehirli olmasıdır. Grönland köpekbalığının eti trimetilamine dönüşen trimetilamin oksit adlı bir madde içerir. Trimetilamin tüketmek alkol zehirlenmesine benzer etkiler yaratır; bu etkiler mide bulantısı ve hastalıkla başlayıp körlüğe kadar ilerleyebilir ve sonunda ölüme neden olabilir.

7. Manyok kökü siyanür içeriyor.

7. Manyok kökü siyanür içeriyor.

Manyok, tapyokanın elde edildiği yerdir ve büyük yumrulu kökleri tüm dünyada yaygın olarak yenir. Afrika'daki ülkeler her yıl milyarlarca ton kök üretmektedir ve birçoğunda temel ürünlerden biridir. Kök, un olarak da dahil olmak üzere birçok şekilde tüketilebilir ancak doğru şekilde işlenmesi gerekir. Çiğ manyok ölümcül olabilir.

8. Sadece 4 veya 5 çiğ barbunya zehirlenmeye neden olabilir.

8. Sadece 4 veya 5 çiğ barbunya zehirlenmeye neden olabilir.

Kırmızı barbunya fasulyesi dünyanın en popüler baklagillerinden biridir. Genellikle yenmeden önce saatlerce ıslatılmaları gereken torbalarda kurutulmuş olarak ya da hemen yenebilecekleri teneke kutularda satılırlar. Ancak çiğ kırmızı barbunya fasulyesini nadiren görürsünüz ve bunun iyi bir nedeni vardır, oldukça zehirlidirler.

9. Ackee meyvesi doğal olarak olgunlaşana kadar ölümcüldür.

9. Ackee meyvesi doğal olarak olgunlaşana kadar ölümcüldür.

Ackee ve tuzlu balık Jamaika'nın ulusal yemeğidir ve daha önce hiç yemediyseniz, kaliteli bir Jamaika restoranı bulup deneyin çünkü lezzetli olabilir. Ancak kesinlikle ne yaptığını bilen birine yaptırmak istersiniz çünkü ackee meyvesi zehirlidir ve uğursuz bir şekilde Jamaika Kusma Hastalığı olarak adlandırılan bir şeye yol açar. Adından da anlaşılacağı gibi, kötü ackee kusmanın yanı sıra karın ağrısı, kasılmalar ve ölüme de neden olabilir.

10. Ren geyiği idrarındaki mantarlardan psikotropik bileşiklerin damıtılması.

10. Ren geyiği idrarındaki mantarlardan psikotropik bileşiklerin damıtılması.

Dünyada üç çeşit mantar vardır, en azından aç bir insanın bunlardan nasıl yararlanabileceği açısından. Sinek mantarı olarak bilinen mantar, gıda güvenliği açısından biraz çitin üzerinde durmaktadır. İnsanların onu nasıl tükettiğini anlayana kadar ilk başta mantıklı gelmeyen her üç mantar türü olarak da nitelendirilebilir. Kırmızı şapkası ve beyaz benekleriyle çok tanınan bir mantardır, ancak olduğu gibi yiyemezsiniz. Ya da en azından yememelisiniz. Halüsinojenik bileşik mantar krallığındaki en güçlü bileşiklerden biri olmasına rağmen, çok fazla tüketilmesi mide bulantısına, kasılmalara ve komaya yol açabilir. Ayrıca, inanılmaz derecede ölümcül olan ve uzmanların bile ayırt etmekte zorlandığı bir avuç başka mantarla neredeyse aynı görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın