Görüş Bildir
Haberler
MHP'den İstifa Eden Tuğrul Türkeş AKP'nin Ankara Adayı

MHP'den İstifa Eden Tuğrul Türkeş AKP'nin Ankara Adayı

ATKN
18.09.2015 - 10:54 Son Güncelleme: 18.09.2015 - 18:44

Partisinden ve TBMM Grubu üyeliğinden istifa eden MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP'nin Ankara adayı oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkeş'in Ankara 2. Bölgeden aday olduğunu açıkladı. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise, Türkeş'in istifasıyla ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada 'Sürpriz değil. Zaten bakanlık görevini kabul etmesinin amacı buydu. Partimize yönelik bir kumpastı bu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçici hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ederek Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen ve MHP'den ihraç edilen MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, partisinden ve TBMM grubu üyeliğinden istifa etti.

Türkeş yaptığı yazılı açıklamada, 'MHP'de gelişen şartlar ve Türk siyasetinde içinde bulunduğumuz durum itibariyle MHP üyeliği ve TBMM grubu üyeliğinden istifa ettim' dedi.

Son olarak dün AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Türkeş AK Parti'den aday olup olmayacağı sorusuna ise net yanıt vermemiş, 'Medyayı heyecan içinde tutmakta fayda var' demişti.

Ankara 2. Bölge adayı

Türkeş, AK Parti'nin Ankara milletvekili adayı oldu. Bekir Bozdağ, Türkeş'in Ankara 2.Bölge'den aday olduğunu açıkladı.

Oktay Vural: 'Sürpriz değil'

Oktay Vural: 'Sürpriz değil'

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hürriyet'in 'Türkeş'in AK Parti'den milletvekili adayı olması durumunda seçim hükümetindeki durumunun ne olacağı', sorusuna 'Anayasaya göre bu safhadan sonra onun yerine atama yapılması gerekiyor. Yani hemen bakanlığı, başbakan yardımcılığı sona ermelidir' yanıtını verdi.

Vural, Tuğrul Türkeş'in partiden istife etmesini, 'Sürpriz değil. Zaten bakanlık görevini kabul etmesinin amacı buydu. Partimize yönelik bir kumpastı bu. Güneş Motel'den sonra AK Motel senaryosuydu bu' sözleriyle değerlendirdi.

Hürriyet'e konuşan Vural, Türkeş'in parti kararı dışında bakanlık kabul etmesinin ve bugün de istifa ederek AK Parti'den aday olmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik bir 'Siyasi kumpas' olduğunu söyledi.  'Bu önceden planlanmış programlanmış  bir süreçti. Güney Motel'den sonra AKMotel senaryosuydu.  Türkeş zaten partimizden ihraç edilmişti. Kimse atamaz, diyordu. Şimdi de istifa etti' dedi. 

'Kendisi oy verir mi bilmiyorum'

Türkeş'in AK Parti'den aday olması durumunda MHP seçmeni sandık tercihini değiştirir mi, sorusuna Vural, 'Kendisi oy verir mi bilmiyorum. Ama Milliyetçi Hareket Partisi için hiçbir anlamı yoktur. Halkımız, AKP'nin siyasi yolsuzluğuna sandıkta cevap verecektir. Partimizin ilkeli siyaset anlayışı ve tutumu, halkımız nezdinde partimizi güçlendirecektir' diye yanıtladı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0