Görüş Bildir
Haberler
Tübitak'tan Yerli Silah: Sapan

Tübitak'tan Yerli Silah: Sapan

Murat Polat
21.03.2017 - 18:07

Tübitak'tan Yerli Silah: Sapan Nedir?

Tübitak dünyada çok fazla örneği bulunmayan bir alanda yeni bir silah geliştirmeye hazırlanıyor. Elektromanyetik silah SAPAN , bir tür hava savunma sistemi olarak kullanılacak.

Savunma sanayi odağında yenilikçi işlere imza atan Tübitak bu kez dünyada pek benzeri bulunmayan bir manyetik silah ile gündeme geldi. SAPAN adlı bu silah bir tür elektromanyetik silah . ABD gibi silah üreten ülkelerin ilgilendiği bu yeni teknoloji özel yapısı ile barut veya kimyasal madde kullanmadan atılan mermiler ses hızının 10 katı hızıyla yol alıyor böylece Mach 10’a erişmiş oluyor.

TÜBİTAK Sage ekibi ile geliştirilen bu silah hakkında şimdilik ayrıntılı bilgi verilmedi. Prototipi yeni bitirilen manyetik silah projesinin 2014 yılından bugüne kadar çalışmalar yavaşta olsa gelmiş. Şimdilik emekleme aşamasında ve önünde uzun bir süreç var. Prototip sayesinde bundan sonra AR-GE çalışmaları ve atış testlerinin daha kolay yapılacağı tahmin ediliyor.

Dünyada bu türde çalışmalar daha önce ikinci dünya savaşında özellikle ABD donanmasında bulunan saniyede 760 metre hızla atış yapabilen manyetik topa sahip savaş gemileri kullanılmış. Bunun yanı sıra kara ve deniz içinde çeşitli atış sistemi projeleri geçmişte General Atomics desteğiyle üretilmiş.

Manyetik Silahlar Nasıl Çalışıyor ?

Yapımında iki adet geçirgen ray kullanılıyor bu yüzden belli bir hacim ve büyüklüğe sahip oluyor. İki ray arasında kalan mermi elektromanyetik etkiye maruz kalarak dönmeye başlar ve barut kullanılmadan elektrik gücüyle beraber ileri itilir. Bilim kurgu filmleri ve oyunlardaki silah ve tanklar bu teoride çalışmaktadır.

Bu yazımızda Tübitak üretimi olan ve Dünyada çok az ülkenin sahip olduğu Manyetik Silah Teknolojili Sapan adındaki teknolojiyi inceledik. Yorumlarınızı bizimle paylaşıp diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Kaynak: https://rasyoneladam.com/tubitaktan-y...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın