Görüş Bildir
Haberler
TSK: 25 PKK/PYD Üyesi Öldürüldü

etiket TSK: 25 PKK/PYD Üyesi Öldürüldü

Deniz Gök
28.08.2016 - 11:31 Son Güncelleme: 28.08.2016 - 11:59

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı beşinci gününde sürüyor. Suriye sınırındaki Karkamış'ın karşısında başlatılan harekâtta dün 1 asker şehit olmuş 3 asker de yaralanmıştı. Gece boyunca güneyindeki bazı hedeflerin tank ve obüslerle vurulduğu Cerablus'a bugün sabah saatlerinde de askeri sevkiyat yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı da  terörist gruplara yönelik yapılan hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD'linin öldürüldüğünü açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajansların aktardığı bilgilere göre, zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a bu sabah 2 tank eşliğinde askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'ler (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptı. Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu.

Sabah erken saatlerde Cerablus'tan gelen çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.

TSK: Suriye'de hava harekâtıyla 25 PKK/PYD'li öldürüldü

TSK: Suriye'de hava harekâtıyla 25 PKK/PYD'li öldürüldü

Türk Silahlı KuvvetleriCerablus'taki harekatla ilgili açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde yürütülen 'Fırat Kalkanı' harekatını destekleyen unsurlara ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD üyesi teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 bina da imha edildi. 

TSK, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığını ve azami hassasiyetin gösterildiğini kaydetti.

Dün akşam neler yaşanmıştı?

Dün akşam neler yaşanmıştı?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de geçen çarşamba günü başlattığı 'Fırat Kalkanı' operasyonunda, PYD ilk kez Türk savaş uçaklarının hedefi oldu. 

Akşam saatlerinde YPG tanksavarlarla TSK tanklarını hedef aldı. Hürriyet muhabiri Uğur Ergan'ın aktardığı bilgilere göre saldırıda iki tank vurulurken Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, üç asker yaralandı.

İncirlik'ten kalktığı öğrenilen iki F-16, Cerablus'un güneyinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ait bir cephaneliği hedef aldı. Cephanelik imha edilirken şiddetli patlamalar oldu.

YPG dün akşam, Cerablus'un 5-6 kilometre güneyinde konuşlu bir Türk tankını, Rus yapımı Kornet tanksavarla vurdu. Bu tank hafif hasar aldı, bir tank personeli de yaralandı. Hafif hasarlı tank operasyon görevini sürdürmeye devam etti.

YPG saat 21.00'de aynı bölgede bir tankı daha yine aynı tip tanksavarla vurdu. Vurulan ikinci tankta Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit olurken, iki asker yaralandı. Yaralı askerler tedavi için Gaziantep'e getirildi. Belirlenen YPG noktaları sınırdaki obüslerle misliyle vuruldu.

Doğrulanmayan iddialar

Doğrulanmayan iddialar

Suriye sınır hattında konuşlu Türk topçusu, 'Fırat Kalkanı' operasyonu başladıktan bir gün sonra Menbiç'in kuzeyinden Cerablus'a doğru hareket ettiği anlaşılan bir grup PYD'liyi Fırtına obüsleriyle vurarak imha etmişti. 

Türk savaş uçaklarının dün PYD'ye ait cephanenin yanı sıra Cerablus çevresinde IŞİD'e ait olduğu belirtilen 6 ayrı hedefi de vurduğu ileri sürüldü. Ancak bu iddiayı askeri kaynaklar doğrulamadı.

 Türk savaş uçakları operasyonun ilk gününde IŞİD'e üç ayrı taarruz yaparak 12 hedefi vurmuştu. Fırtına obüslerinin belirli aralıklarla atışları dün de sürdü.

Reuters ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
108
38
19
17
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Rezil PKK medyası hemen siviller bombalanmaya başladı demiş.Türk savaş uçakları ve topçu desteğiyle ÖSO hızlı ilerliyor.Kürtler hayatı boyunca savaş uçağını ... Devamını Gör

Sefa Yazıcı

İnşallah.

Robb Stark

Aklıma "Vurun Antepliler Vurun, Namus Günüdür" sözleri geldi..Vur TSK sonuna kadar arkandayız. Yalnız askeri-siyasi operasyonlar birlikte yönetilmeli. Yoksa ... Devamını Gör

Ercan

o bir şehidin hakkı daha ödenmedi kahpeler daha bitmedi...onun bunun köpekleri