Görüş Bildir
Haberler
Trump, 'Kimseyi Sınır Dışı Etmeyeceğiz' Diyen Putin'i Övdü: 'Onun Çok Zeki Olduğunu Hep Biliyordum'

etiket Trump, 'Kimseyi Sınır Dışı Etmeyeceğiz' Diyen Putin'i Övdü: 'Onun Çok Zeki Olduğunu Hep Biliyordum'

Deniz Gök
30.12.2016 - 18:10 Son Güncelleme: 30.12.2016 - 23:47

ABD'nin 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almasının ardından, Rusya Dışişleri Bakanlığı da 35 ABD'li diplomatın sınır dışı edilmesini Kremlin'e teklif etti. Ancak Kremlin hiçbir Amerikalı diplomatın sınır dışı edilmeyeceğini açıkladı. Yeni ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından Putin’in kararını överek 'Onun çok zeki olduğunu hep biliyordum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin haberine göre Kremlin'den yapılan açıklamada Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şu sözlerine yer verildi:

'Amerikalı diplomatlar için bir sorun yaratmayacağız. Kimseyi sınır dışı etmeyeceğiz. Yeni Yıl tatili döneminde ailelerini ve çocuklarını geleneksel tatil alanlarından mahrum bırakmayacağız. Hatta, Amerikalı diplomatların bütün çocuklarını Kremlin'deki Noel ağacını görmeye davet ediyorum.'

Amerikan yönetimi, Rusya'nın bilgisayar korsanlığı yoluyla başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları nedeniyle 35 Rus diplomatı 'istenmeyen adam' ilan etmişti.

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği ve San Francisco Konsolosluğu'nda çalışan diplomatlara ve ailelerine ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre verilmişti.

"ABD'nin tavrını karşılıksız bırakmayacağız"

"ABD'nin tavrını karşılıksız bırakmayacağız"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise 'ABD'nin tavrını karşılıksız bırakmayacağız' demişti. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise Washington'a mütekabiliyet esasına dayalı uygun bir yanıt verileceğini söylemişti.

Rus Dışişleri Bakanlığı ayrıca ülkede kalacak olan ABD'li diplomatların başkanlık konutu olan Daça'ya girişinin de yasaklanmasını önerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu şekilde iktidardan gidiyor olması üzüntü verici"

"Bu şekilde iktidardan gidiyor olması üzüntü verici"

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ise ABD'nin tavrını eleştirerek, 'Obama yönetimi Rusya karşıtı bir hissiyat içerisinde iktidardan gidiyor' dedi.

Medvedev bugün Facebook'tan paylaştığı bir mesajda, 'ABD - Rusya ilişkilerini onarma niyetiyle göreve gelen Obama yönetiminin bu şekilde iktidardan gidiyor olması üzüntü verici' dedi.

Rusya iddiaları reddediyor

Rusya iddiaları reddediyor

ABD Başkanı Barack Obama daha önce, Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına yönelik siber saldırıların arkasında Rusya'nın olduğu iddiaları karşısında harekete geçileceğini söylemişti.

Obama ayrıca Rusya'nın faaliyetlerinin tüm Amerikalıları telaşlandırması gerektiğini belirtmişti.

Rusya ise iddiaları reddediyor.

"Onun çok zeki olduğunu hep biliyordum"

"Onun çok zeki olduğunu hep biliyordum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin 45. başkanı seçilen ve 20 Ocak'ta görevi Barack Obama'dan devralacak olan Donald Trump geçmişte sık sık, Rusya'nın seçim sürecinde siber saldırılar düzenlediğine inanmadığını söylemişti. 

Trump bugün attığı tweet'le de Putin’in kararını övdü ve “V. Putin’in erteleme kararı harika. Onun çok zeki olduğunu hep biliyordum” dedi.

Rusya'nın ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı da Trump'ın bu paylaşımını retweet'ledi.

Putin'in yanıtı sosyal medyada nasıl yorumlandı?

Putin'in yanıtı sosyal medyada nasıl yorumlandı?
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
311
71
36
8
8
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Leyli

Başkası olsa " ey abd, sınırdışı etmeyi senden öğrenecek değiliz!" Der yangına körükle giderdi. Putin çok soğukkanlı maşallah.

Ali Desidero

Bizimki esip gürleyince koyunlar hevesleniyor dünyaya ayar veriyoruz diye. Haberi yok adamlar bir el hareketiyle 1 gecede ülkemizdeki petrol fiyatlarına 20 k... Devamını Gör

Belphegor

Putin aşqım çk tatlsn da,böyle ılımlı havaların atarlı,net hallerinden daha çok tırstırıyor yani.Büyükelçi bir Türk tarafından öldürüldü,hepimiz ayıya binip ... Devamını Gör

Belphegor

Aga ben artık milletimden şüphe etmeye başladım.Eskiden koyu Türkçüydüm, yere göğe sığdırmazdım milletimi fakat onlar Türklüğü yerlere serdiler.Olm kendi ask... Devamını Gör

Yusuf Kadıoğlu

Putin çok zekice davranıyor.